Knjige
()
J. K. Rowling
J. K. Rowling je že napovedala, da bo tudi njena naslednja knjiga za otroke - ni pa še izdala, ali ima že kakšno oprijemljivo idejo.
       In tukaj govorimo o resnih mislih na samomor, ne nekaj v stilu joj-malce-sem-nesrečna.       
 J. K. Rowling

Dodaj v

J. K. Rowling in boj z depresijo

Pisateljici ni bilo vedno postlano z rožicami
23. marec 2008 ob 16:07
London - MMC RTV SLO

Živ dokaz, da se včasih splača malce potrpeti: Joanne K. Rowling, ena najbogatejših žensk na svetu, je priznala, da je pred leti resno razmišljala o samomoru.

J. K. Rowling je v intervjuju za The Sunday Times priznala, da se je pred leti, ko se je še prebijala kot mati samohranilka, borila z depresijo. Najtežje je bilo v začetku devetdesetih, ko se je ločila od moža (portugalskega novinarja Jorgeja Arantesa, op. n.) in se z dojenčkom preselila v majhno, natlačeno stanovanje. Denar za najemnino si je morala sposoditi od prijateljice.

"In tukaj govorimo o resnih mislih na samomor, ne nekaj v stilu joj-malce-sem-nesrečna," je poudarila Rowlingova. "Vse je šlo zelo strmo navzdol; strokovno pomoč sem poiskala verjetno samo zaradi hčerke; nisem hotela, da odrašča z mamo v takem stanju."

Kmalu po tem, ko se je začela zdraviti, se ji je porodila tudi ideja, ki se je pozneje izkazala za najbolj dobičkonosno zamisel, kar jih je kdaj imela. Prva knjiga o Harryju Potterju je izšla leta 1996, ostalo pa je, kot pravijo, zgodovina: po vsem svetu so prodali že več kot 400 milijonov knjig iz sedemdelne serije, ki je bila prevedena v 64 jezikov.

A. J.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo