Žirijo festivala Cow so prepričale podobe, ki nastajajo s pomočjo domišljije, škarij, sukanca, različnih niti in blaga. Foto: Branimir Ritonja
Žirijo festivala Cow so prepričale podobe, ki nastajajo s pomočjo domišljije, škarij, sukanca, različnih niti in blaga. Foto: Branimir Ritonja
Pobalinski pujsi
Manice K. Musil je v zadnjih treh letih objavila pet avtorskih slikanic. Foto: Branimir Ritonja

Poleg slovenske ilustratorke so se med deseterico najboljših uvrstili še umetniki iz Bolivije, Hrvaške, Ukrajine, Nemčije, Poljske in Mehike, Manica K. Musil pa je prepričala z ilustracijami pobalinskih pujsov. Gre za ilustracije, ki jih odlikuje svojstven avtoričin likovni jezik. Slikanica Pobalinska pujsa, ki jo oblikuje s pomočjo škarij, sukanca ter različnih niti in blaga, v Sloveniji še čaka na izdajo.
Med deseterico so se uvrstili še hrvaški ilustrator Saša Jantolek, Anna Sarvyra, Irina Potapenko in Alexandr Kapustyak iz Ukrajine, Bruno Rivera C. iz Bolivije, Kamil Kucharski in Aleksandra Rodzik s Poljske, Elmer Sosa iz Mehike in Lev Kaplan iz Nemčije. Na festivalu se je z 700 deli predstavljalo 113 umetnikov iz 24 držav.
Avtorica Koze Cilke
Vsestranska umetnica Manica K. Musil je študirala arhitekturo na Univerzi v Ljubljani. Njen prvi projekt - Občinska dvorana Gorišnica, ki ga je pripravila z Matejo Katrašnik, je prejel nagrado mladih arhitektov v Minsku na mednarodnem arhitekturnem natečaju Leonardo 2. regije UIA. Je tudi soavtorica 11. slovenskih znamk iz obdobja 2002 in 2006.


Druge nagrajence najdete tukaj.

V zadnjih treh letih je izdala pet avtorskih slikanic, njene Koze Cilke pa lahko od letošnjega poletja prebirajo tudi brazilski bralci. Po dveh slikanicah, Mala arhitekta in Čarobni svinčnik, je v sodelovanju z arhitektko Tejo K. Lozar pod okriljem Evropske prestolnice kulture 2012 izvedla otroški projekt Mali arhitekti s čarobnim svinčnikom.