"Vsako leto se zberemo, ker radi beremo," je slogan, s katerim v Šiški vabijo na svoj enodnevni festival. Foto: BoBo
Bilbi
Glasbeno delavnico z Bilbi bo seveda kronal večerni koncert. Foto: BoBo

Poleg sejma otroških knjig bodo med drugim ponudili še filozofsko Sokratovo urico s Tanjo Pihlar, mlade obiskovalce pa bo po domačiji popeljal Andrej Rozman Roza; obhod, ki ga je naslovil V čigavi hiši se zabavamo?, lahko ujamete ob 15.00.

S knjigo v poletne počitnice
Na festivalu bodo založbe v sklopu otroškega knjižnega sejma svoje izdaje ponudile po čim bolj ugodnih cenah. Ob nakupu bodo knjige tudi zavijali, Irena Duša pa bo vanje pomagala zapisati posvetila mladim bralcem. Organizatorji verjamejo, da je knjiga primerno in najlepše darilo za spričevalo, hkrati pa lepa popotnica za počitniško branje.

Pika.Slika.Pravljica: Palačinkova torta je slastni naslov dogodka ob 11.30. Katja Preša bo pravljice pripovedovala ob spremljavi gibljivih ilustracij Jureta Lavrina.

Izdelaj glasbilo, nastopi z Bilbi
V goste bo prišla pisateljica Desa Muck, glasbenica Bilbi pa bo ob 18.00 vodila delavnico izdelave glasbil, s katerimi jo bodo nato ob 19.00 nadobudni mladi glasbeniki spremljali na koncertu. Program bo zvečer sklenila projekcija animiranih filmov, sklop Slon po Animateki.

Vsaka nedelja je knjižna
Na Vodnikovi domačiji Šiška že od začetka, ko je njeno upravljanje prevzel inštitut Divja misel, vsako nedeljo pripravljajo brezplačen otroški program, katerega rdeča nit je knjiga. V program so vključeni pripovedovalski dogodki, lutkovne predstave po knjižnih predlogah, na obisk pa prihajajo tudi pisatelji in pesniki iz Društva slovenskih pisateljev. (Obisk je dober, se pohvalijo organizatorji, upada pa ob lepih dnevih, ko se družine očitno raje odpravijo v naravo.)

Ideja o otroškem knjižnem festivalu se je pojavila kot nadgradnja rednega programa. Na Vodnikovi domačiji festival prepoznavajo kot poskusni projekt, s katerim začenjajo na manjšem prizorišču, potem pa "bodo videli, kako dalje".