Johnny Ramone je pred smrtjo zapisal zgodbo svojega življenja. Foto: EPA
Johnny Ramone je pred smrtjo zapisal zgodbo svojega življenja. Foto: EPA

"Kot da bi vedel, da umira in je hotel pred tem še nekaj narediti," je dejala njegova vdova Linda, ki upa, da bo zgodba nekoč zaživela tudi na filmskih platnih.

Izid knjige z naslovom Commando: The Autobiography of Johnny Ramone je napovedan za 2. april, izšla pa bo pri založbi Abrams Image, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Prvi punkrockerji pri veliki založbi
Johnny Ramone, katerega rojstno ime je bilo John Cummings, je bil soustanovitelj legendarnega punkbanda The Ramones in kitarist, ki je vplival na cele generacije rockerjev. Skupino The Ramones je, potem ko je opustil delo na gradbiščih, ustanovil leta 1974 v New Yorku, in sicer skupaj s pevcem Joeyjem Ramonom, basistom Dee Deejem Ramonom in bobnarjem Tommyjem Ramonom.

Vsi štirje člani so se drugače pisali, med seboj niso bili v sorodu, a so vsi skupaj prevzeli priimek Ramone. V letih 1974-1996 je skupina posnela 26 studijskih in živih albumov, bili so prva punkskupina, ki jim je uspelo podpisati pogodbo z veliko založbo.

Joey Ramone, katerega pravo ime je bilo Jeff Hyman, je umrl leta 2001 zaradi raka limfnih žlez, Dee Dee Ramone s pravim imenom Douglas Colvin je umrl leta 2002 zaradi prevelikega odmerka mamil.

Predgovor h knjigi je napisal Tommy Ramone, epilog pa glasbenikova dobra prijateljica Lisa Marie Presley.