Med stvari, ki jih ima Larry v življenju najraje poleg svojih treh otrok, šteje še Elvisa Presleyja in motorje harley davidson. Foto:
Med stvari, ki jih ima Larry v življenju najraje poleg svojih treh otrok, šteje še Elvisa Presleyja in motorje harley davidson. Foto:
Delo Bartolommea
Bartolommeo se je posvečal predvsem krščanskim motivom.
Peter Jackson
Jackson je navdušil številne oboževalce Gospodarja prstanov. Foto: EPA

se je rodil bobnar irske zasedbe U2, Larry Mullen jr., ki slovi kot najbolj hladnokrven član zasedbe in tisti, ki z veseljem ostaja v ozadju.

Le malokdo ve, da gre prav Laryju Mullenu zahvala za rojstvo skupine U2: leta 1976 je takrat 14-letni Larry na oglasno desko svoje srednje šole obesil razglas, da išče člane za rockskupino. Na avdiciji so se zbrali basist Adam Clayton, brata Dick in David Evans, ki sta igrala kitari, in Paul Hewson, ki ni znal nič koristnega. Tako so mu prepustili mesto pevca, tudi zato, ker so bila preostala že oddana.

Skupina se je najprej imenovala Feedback, a se je kmalu preimenovala v The Hype. 5 fantov je začelo skupne vaje. Na začetku leta 1978 je starejši izmed bratov Evans (Dick) odšel iz skupine, takoj potem pa se je skupina primenovala v U2. Drugo je, kot pravijo, zgodovina.

1517 je umrl italijanski slikar Bartolommeo - s pravim imenom Baccio della Porta.

1632 se je rodil vodilni nizozemski slikar v 17. stoletju Jan Vermeer van Delft.

1795 se je rodil angleški romantični pesnik John Keats. Njegova lirika je predvsem čutna, izvira pa iz želje po čisti in harmonični lepoti.

1936 se je rodil ameriški igralec Michael Landon.

1943 je umrl avstrijski gledališki režiser judovskega rodu Max Reinhardt - s pravim imenom Max Goldmann.

1959 je umrl slovenski arhitekt Ivan Jager. S svojim teoretičnim in praktičnim delom je postal eden najpomembnejših preroditeljev severnoameriške arhitekture na začetku stoletja.

1961 se je rodil novozelandski filmski režiser Peter Jackson.

1963 se je rodil ameriški igralec Rob Schneider.

1966 se je rodil ameriški pevec skupine Beastie Boys Adam Horovitz.

1968 se je rodil ameriški raper Vanilla Ice, s pravim imenom Robert Van Winkle.

1993 je v Rimu umrl italijanski filmski režiser Federico Fellini, režiser filmov Cesta, Amarcord in Sladko življenje.

1993 je zaradi prevelike količine mamil umrl ameriški filmski igralec River Jude Phoenix. Več o njegovem življenju in delu si preberite tukaj.

1995 je umrla ameriška igralka Rosalind Cash.