Simona Weiss (1963-2015). Foto: Facebook Simona Weiss
Simona Weiss (1963-2015). Foto: Facebook Simona Weiss
Simona Weiss
Eno od ključnih vlog pri njeni glasbeni karieri je odigral njen mož, producent Goran Šarac, s katerim ima dva sinova. Foto: BoBo

"Z globoko žalostjo sporočamo, da je utihnil angelski glas in zaspalo zlato srce naše ljubljene mame in soproge Simone Weiss. Goran, Simon, Rene," so zapisali na Facebookovi strani ljubljeni umrle pevke.

Pevka, ki jo je javnost v 90. letih prejšnjega stoletja poimenovala "kraljica ljudskih src", je prodala več kot pol milijona plošč in kaset ter navduševala z uspešnicami, kot so Mati, Pet poljubov, Tisoč želja, Tu non llores mi querida, Tisoč želja in Vzela sem si Štajerca.

Nastopala je na odrih po vsej nekdanji Jugoslaviji, kjer se je udeleževala tudi številnih festivalov in posnela številne duete s priznanimi glasbeniki od Tereze Kesovije, Gorana Karana do Ala Bana. Med drugim je petkrat sodelovala tudi na Festivalu melodij morja in sonca.

Eno od ključnih vlog pri njeni glasbeni karieri je odigral njen mož, producent Goran Šarac, s katerim ima dva sinova. Leta 1984 je sodelovala tudi na lepotnem tekmovanju mis Slovenije za mis Jugoslavije in osvojila drugo mesto.

Poleg glasbe je bila njena druga velika ljubezen psihologija
Po izobrazbi je bila diplomirana univerzitetna psihologinja, za svoje diplomsko delo je leta 2008 prejela tudi Prešernovo nagrado, in je pomagala otrokom z avtističnimi motnjami. Z glasbene scene se je umaknila pred desetletjem, nato pa se posvetila dobrodelnosti, pomoči otrokom z avtističnimi motnjami ter svoji družini. Med drugim je leta 2003 s prodajo svojih plošč in donacijami prijateljev ljubljanski porodnišnici podarila dva inkubatorja za nedonošenčke. Za svoje humanitarno delo je istega leta prejela plaketo od takratne prve dame Štefke Kučan.

Pevko Damjano Golavšek je vest o smrti enako stare kolegice globoko pretresla. Sicer je vedela, da je Weissova že dolgo hudo bolna, a je ves čas upala, da ji bo uspelo bolezen premagati. Čeprav je Weissova umrla, po mnenju Golavškove bitke z življenjem ni izgubila. "Veliko je naredila za druge ljudi, zato bo po dobrih delih še naprej živela," je pojasnila.

Mati:

Pet poljubov:

Tisoč želja:

Lahko noč:

Ena želja:

Tu non llores mi querida

Ci sarà

Vzela sem si Štajerca

Umrla je Simona Weiss
Umrla je Simona Weiss