Španska skupina Cia. La Tal. je bila z Neverjetno skrinjo velika uspešnica letošnjega festivala. Foto: Ana Monro
Španska skupina Cia. La Tal. je bila z Neverjetno skrinjo velika uspešnica letošnjega festivala. Foto: Ana Monro
Skupino 123! so trije gledališki in ulični ustvarjalci, ki trenutno živijo in delujejo v Sloveniji, ustanovili v Firencah leta 2012.
Skupino 123! so trije gledališki in ulični ustvarjalci, ki trenutno živijo in delujejo v Sloveniji, ustanovili v Firencah leta 2012. Foto: Ana Monro

Predstava, ki je nastala kot rezultat dveh odločilnih linij dela skupine v zadnjih letih (zavezanosti posebni scenski podobi in pogledu na realnost klovna), je odraz nekega novega časa, ko čarodeji izgubljajo spretnosti, igralci spomin in pevci svoj glas. Morda jim bo z več vloženega truda vendarle uspelo doseči veličasten konec, razmišljajo ustvarjalci predstave. Ta je nastala v režiji Jauma Navarra, v njej pa igrajo Jordi Magdaleno, Enric Casso in Julián Gonzalez.
Če je atrakcija Cia. La Tal. končala nastope na Ani Desetnici, pa lahko v soboto ob 17.00 v Mostah ujamete nastop skupine Endvatri, ki se na festivalu predstavlja s potjo v Tadam.
Pustolovski pohod lepši prihodnosti naproti
V ulični pustolovščini igralci Anja Bezlova, Justin Durel in Alenka Marinič uprizorijo divjo pustolovščino, ki popelje prek gora skozi tornado in celo po neukrotljivih brzicah. S pomočjo veščin manipulacije predmetov na ulici gradijo letala in ladje ter skozi pantomimo ustvarjajo travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki mu morajo ubežati, če želijo svoje popotovanje tudi preživeti. V žanr pustolovščine je obenem ujeta tudi ljubezenska zgodba in metafora za hrepenenje po svetlejšem jutri.
V soboto se torej pestro dogajanje pripravlja v Mostah, v priloženem videu pa lahko preverite četrtkov utrip Ane Desetnice.

Ana Desetnica: Cia La Tal in Endvatri
Ana Desetnica: Cia La Tal in Endvatri