Foto:
Foto:

Igra temelji na dogodkih, ki so se zgodili po bombnem napadu na milansko železniško postajo konec poletja 1969. Na ta način želi gledalcem posredovati neposredno podobo spolitiziranega sveta, da ne bi postali lahke žrtve politične propagande. Delo je tako odkrita kritika družbe, katere zakone oblikuje vladajoči malomeščanski razred, ki mu ni mar za malega človeka.

Nova igralca za novo sezono
V produkciji, ki jo je režiral Boris Cavazza, sta se na odru predstavili novi okrepitvi gledališča, Gašper Tič in Nataša Ralijan Tič. Poleg novih zvezdnikov so v predstavi zaigrali še Jože Hrovat, Igor Štamulak, Gorazd Žilavec in Danijel Malalan. Za kostume in scenografijo je poskrbel Damijan Cavazza, dramaturgija je bila v rokah Samante Kobal, glasbo pa je napisal Mirko Vuksanovič.

Politika prek umetnosti
Italijanski dramatik Dario Fo se je od leta 1969, ko je ustanovil novo gledališko skupino La commune, posvečal obravnavanju italijanskega družbenopolitičnega sveta, z njegovo slovito zapleteno in počasno birokracijo, goljufijami, mafijskimi posli, škandali in prikritimi političnimi igrami. Zaradi svojega globokega socialnega čuta je posebno pozornost vedno posvečal tudi razrednim nasprotjem.