Predstava je namenjene otrokom od petega leta dalje. Foto: Hanna's atelje sonoričnih umetnosti
Predstava je namenjene otrokom od petega leta dalje. Foto: Hanna's atelje sonoričnih umetnosti

V središču predstave režiserke Mojce Leben Milavec je zgodba o županu mesta, čuku Čopu, ki se odloči narediti konec škorčevskemu neredu, da bi v mestu Mol končno zavladal mir. Odloči se, da bo središče mesta z lepimi dvorci zaprl za škorce in jih pregnal na podeželje.

Načrte mu prekriža hči, nečukasta Čopka. Prepriča ga, da škorcem dovoli, da zgradijo svoj dvorec sredi mesta, kjer bodo lahko po mili volji zganjali svoje vragolije, ne da bi motili spanca čukov. Prepričan, da so škorci preveč zmešani, da bi lahko sami zgradili pravi dvorec, župan privoli, sledi pa nepričakovan zaplet. V predstavi igrajo, pojejo in plešejo otroci iz otroškega plesnega gledališča Etnika pod mentorstvom Leben Milavčeve in otroškega pevskega zbora OŠ Milan Šuštaršič iz Ljubljane pod vodstvom Palmire Klobas Pečnik.

Predstava je namenjena otrokom od petega leta dalje in bo po sobotni premieri na ogled še jutri ob 13.00, za šole pa v torek. Scenografija je nastala v produkciji Hanna's atelje sonoričnih umetnosti in koprodukciji s Kinom gledališčem Bežigrad, zanjo pa je poskrbela Mojca Sekulič Fo v sodelovanju z otroki na delavnicah.

Med zvokom, svetlobo, videom in igro
Hanna Preuss s predstavo nadaljuje tradicijo ustvarjanja gledaliških predstav za otroke in umetniškega delovanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje preko izrazov zvoka, svetlobe, videa, igre, ki so ključni elementi sonoričnega gledališča, katerega ustanoviteljica je, so sporočili iz ateljeja sonoričnih umetnosti.