Prikupna ljubljenka ameriškega filmskega občinstva se podaja na odrske deske. Foto: EPA
Prikupna ljubljenka ameriškega filmskega občinstva se podaja na odrske deske. Foto: EPA

V glasbeno-gledališki adaptaciji zgodbe Nasvidenje Berlin Christopherja Isherwooda, po kateri je bila najprej prirejena gledališka igra I Am Camera, leta 1972 pa posnet tudi odmeven film z Lizo Minnelli, naj bi Stonova po poročanju Guardiana zaigrala na začetku novembra.

25-letna Emma Stone je vlogo Sally Bowles zaradi neusklajenosti urnikov lani zavrnila, zdaj pa je ponovno v pogajanjih za nastop v muzikalu, ki je v režiji Sama Mendesa in Roba Marshalla dobil nagrado tony in bo na programu do januarja prihodnje leto.

Slaba igra Williamsove
Williamsova kritikov ni navdušila, nekateri so zapisali celo, da je njena slaba igra zasenčila sicer odlično predstavo, v kateri v vlogi razuzdanega Emceeja blesti Alan Cumming.

To bi bil za mlado igralko Stone, ki je postala prepoznavna z vlogami v komediji Super hudo, drami Služkinje in akcijski uspešnici Neverjetni Spider-Man, prvi nastop na Broadwayu. Slovensko občinstvo jo je pred kratkim lahko videlo na predpremieri romantične komedije Čarovnija v mesečini Woodyja Allena v sklopu Filma pod zvezdami v Ljubljani.

Emma Stone kljub morebitnemu gledališkemu nastopu ne bo zamenjala filma za oder. Konec letošnjega leta bo izšla komična drama Birdman režiserja Alejandra Gonzaleza Inarrituja, v katerem je zaigrala v družbi velikih igralskih imen, kot so Naomi Watts, Michael Keaton in Edward Norton.

Pripoved o Sally Bowles Christopherja Isherwooda iz leta 1937 se dogaja v Berlinu na začetku 30. let prejšnjega stoletja, ko se mlada angleška igralka ljubezensko zaplete z ameriškim pisateljem. Zgodbo so leta 1966 priredili v muzikal z imenom Cabaret, ki je na Broadwayu v New Yorku požel veliko uspeha in bil podlaga za istoimenski film iz leta 1972. Ta je z Minnellijevo v glavni vlogi in režijo Boba Fosseja dobil osem oskarjev.