Oder
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Kemijska reakcija je botrovala večmesečnim glasbenoplesnim raziskovanjem. Foto: Plesni teater Celje

Dodaj v

Ionosfera je začutila kemijo

Povezava plesnega foruma in skupine Aperion
11. maj 2006 ob 21:02,
zadnji poseg: 12. maj 2006 ob 21:01
Celje - MMC RTV SLO

Plesni forum in glasbena skupina Aperion sta pripravila projekt Ionosfera, ki je bil na ogled v Kudu Plesnega foruma v Celju.

Interakcijski projekt je nastal kot dosežek večmesečnih glasbenoplesnih raziskovanj Plesnega Foruma in Aperiona. Ime projekta so v forumu razložili s kemijo, saj menijo, da tudi njihovo sodelovanje s skupino Aperion predstavlja kemijsko reakcijo, ki bo dosegla frekvence občinstva na velike razdalje. Režija in koreografija projekta je delo Gordane Stefanovič Erjavec, kostumografija Nataše Hodnik, kot avtorja glasbe pa sta se poizkusila Črt Birsa in Lucija Hercog.

Plesni forum Celje, ki ga sestavljajo plesalci Matej Černjul, Nika Drobež, Neja Dvornik, Špela Kajtner, Nuša Pristovšek, Ana Stamejčič, Nadja Škataro, Aja Zupanec in Sabrina Železnik, Lucija Zazijal, je zdužil svoje moči s Aperionom, ki ga tvorijo Črt Birsa, Martin Bezjak, Zala Hodnik, Dani Telebar, Nejc Kolar, Samo Dervišič, Tina Anderlič in Žiga Birsa.

Medsebojna ustvarjalna moč
Scenski dogodek so po eni izmed avtorskih pesmi poimenovali Ionosfera. Ion, ki po grško pomeni potujoči, označuje najmanjši kemijski sestavni del, ki ima zaradi pripojitve elektronov pozitiven ali negativen naboj. Medtem ko je ionosfera vrsta visoko ležečih plasti atmosfere, ki omogoča odboj radijskih valov na različnih plasteh in sprejem na velike razdalje.

Prav zato v forumu menijo, da njihovo sodelovanje z Aperionom predstavlja nekakšno kemijsko reakcijo, s katero želijo doseči visoke plasti medsebojnih ustvarjalnih občutkov.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo