Rachel Weisz in Daniel Craig sta se daleč od oči javnosti poročila leta 2011. Foto: EPA
Rachel Weisz in Daniel Craig sta se daleč od oči javnosti poročila leta 2011. Foto: EPA
Številni gledalci Daniela Craiga poznajo predvsem po upodobitvi pogumnega agenta tajne službe MI6, a je Craig izvrsten tudi na gledaliških odrih. Foto: EPA

"James Bond" in njegova žena sta ob Rafu Spallu dobre tri mesece na Broadway privabljala trume gledalcev z dramo Harolda Pinterja iz leta 1978, ki odstira zgodbo o razvoju prešuštniškega trikotnika v obratnem kronološkem redu. Igro so na oder postavili oktobra, prvi odzivi kritikov pa so bili zelo različni: od navdušenja do razočaranja.

A to, kot kažejo finančni podatki, ni bilo nobena ovira, da se ne bi gledalci množično odločali za njen ogled. Igra Betrayal se je izkazala celo za drugo največjo lansko uspešnico na Broadwayu, če ne upoštevamo muzikalov, poroča Guardian. S še večjim finančnim izkupičkom se lahko pohvali le igra Lucky Guy avtorice Nore Ephron, v kateri je igral še en hollywoodski zvezdnik, Tom Hanks. V blagajno je prinesla 22,9 milijona dolarjev, ob tem pa je treba dodati, da je bila na odru štiri tedne dlje in v večji dvorani.

Kot še poroča Guardian, sta zakonca v želji, da bi na odru zares pristno odigrala ohlajeno ljubezen in hladnost v odnosu med likoma, med 14-tedenskim uprizarjanjem spala v ločenih sobah.

Najdražje vstopnice so stale kar 423 dolarjev
Omenjena igra je podrla tudi rekord v finančnem smislu na lestvici najuspešnejših dram v enem tednu. V zadnjem tednu decembra je devet ponovitev v blagajno prineslo kar 1,4 milijona dolarjev, za najdražje vstopnice pa je bilo treba odšteti kar 423 zelencev. Igro so na oder postavili v gledališču Ethel Barrymore, ki ima 1.058 sedežev, zadnjo predstavo pa so odigrali preteklo soboto.

Craig pravi magnet za gledališke igralce
To ni prvi odrski uspeh Daniela Craiga, saj ta v zadnjih letih ne navdušuje le kot James Bond, temveč se je proslavil tudi kot izjemno uspešen in donosen gledališki igralec. Njegova najnovejša gledališka igra A Steady Rain, v kateri je moči združil s Hughom Jackmanom, je samo v 13 tednih prislužila 15 milijonov dolarjev. Če je v zadnjih letih gledališko izjemno uspešen v ZDA, pa na drugi strani luže, natančneje v Veliki Britaniji, mineva že 10 let, odkar je nazadnje nastopil na gledaliških odrih.