V predstavi trije ljudje pojasnjujejo zgodbo o umoru. Foto: Mini teater
V predstavi trije ljudje pojasnjujejo zgodbo o umoru. Foto: Mini teater
Sebastijan Cavazza
Med nastopajočimi je tudi Sebastijan Cavazza. Foto: Mini teater

Na Ljubljanskem gradu je premierno zaživela predstava Neila LaButa v izvedbi Mini teatra, v kateri so pod režisersko taktirko Janeza Lapajneta v glavnih vlogah nastopili Drago Milinović, Primož Ekart, Iva Babić, Sebastijan Cavazza in Romana Šalehar. Predstava Razsutje/Igre poslednjih dni je sestavljena iz treh monologov, v katerih trije liki pripovedujejo zgodbo o zločinu, ki so ga vsak na svoj način zakrivili.

Tri zgodbe, trije zločini
Prvi je pustil umreti svoji pet mesecev stari hčeri, ker se je bal, da ne bo mogel več preživljati družine, drugi je s prijatelji do smrti pretepel homoseksualca, tretja pa je ženska, ki je ubila svojega 14-letnega sina, ki je bil plod njenega srednješolskega razmerja z učiteljem.

V središču sta nasilje in zlo
V vseh treh zgodbah je v središču LaButovega ukvarjanja nasilje in zlo, ki sta prisotna v vsakdanjem življenju. LaBute se sprašuje, kaj je pri zločinskem dejanju srhljivejše kot zločin sam, in se s tem vrača k bistvu in izvoru. Poleg premierne uprizoritve bosta še dve ponovitvi, in sicer 11. in 25. februarja.