Novi oder bodo v najboljšem primeru začeli uporabljati spomladi. Foto: Boštjan Lah/LG Maribor
Novi oder bodo v najboljšem primeru začeli uporabljati spomladi. Foto: Boštjan Lah/LG Maribor

Avditorij bo zgrajen do konca tega leta, oder pa naj bi po navedbah mariborske občine začeli uporabljati v prihodnjem letu. Zaradi pomanjkanja sredstev so začeli zunanji avditorij graditi šele konec lanskega leta. 1,8 milijona evrov vreden projekt pa je sofinanciran iz evropskih sredstev, pol milijona pa naj bi zagotovila Mestna občina Maribor.
Po besedah direktorice gledališča Mojce Redjko bi oder avditorija v najboljšem primeru lahko začeli uporabljati spomladi, ko bo tudi vreme temu primerno.
Prenova cerkve odvisna tudi od poteka arheoloških raziskav
Več negotovosti je pri predvideni obnovi minoritske cerkve ob lutkovnem gledališču, ki bi bila namenjena večnamenski prireditveni dvorani, posebej prirejeni za koncerte in druge glasbene dogodke. Na mariborski občini pojasnjujejo, da je prenova minoritske cerkve načrtovana do konca leta 2014, če arheološke raziskave ne bodo podaljšale roka izvedbe. Arheološka sondiranja so namreč razkrila precej starejšo zgodovino Maribora, kot je bilo do zdaj mišljeno. Zdajšnja cerkev stoji na ostankih starejše cerkve, več pa bo znano po končanih arheoloških raziskavah.