Iva Krajnc, Pia Zemljič (na fotografiji njena zamenjava Viktorija Bencik), Uroš Smolej in Tanja Ribič se predstavljajo v glavnih vlogah MGL-ovega muzikala. Foto: Barbara Čeferin
Iva Krajnc, Pia Zemljič (na fotografiji njena zamenjava Viktorija Bencik), Uroš Smolej in Tanja Ribič se predstavljajo v glavnih vlogah MGL-ovega muzikala. Foto: Barbara Čeferin

Slovensko praizvedbo je režiral Stanislav Moša, ki je v MGL-ju uspešno pripravil že tri tovrstna dela: Kabaret, Goslač na strehi in Sugar - Nekateri so za vroče.

Več podrobnosti o predstavi najdete tukaj.
Muzikal temelji na romanu Johna Updikea iz leta 1984, po katerem je George Miller leta 1987 posnel filmsko uspešnico, v kateri so nastopili Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer in Jack Nicholson. Krstno je bil muzikal uprizorjen leta 2000 v Londonu. Dialoge in songe je napisal John Dempsey, glasbo Dana P. Rowe.

Namesto demona v ospredju ženske
Kot je pred majsko premiero v MGL-ju povedal Moša, slovenska predstava vsebuje najboljše tako iz Updikovega romana kot iz Millerjevega filma. V nasprotju s filmom, v katerem je poudarjen čarovniški oziroma demonski vidik, pa daje prednost ženskam. Te niso ne device ne cipe, ampak nezadovoljne izobražene ženske pri tridesetih letih, vsaka od njih je tudi umetnica.

Alexandra, Jane in Sukie so tri zdolgočasene samske ženske, ki živijo v slikovitem, vendar tudi duhamornem in provincialnem mestecu Eastwick v Novi Angliji. Kot ločenke med meščani veljajo za čudne in neuspešne, a skupna (čarobna) moč glasbenice, kiparke in pesnice v kombinaciji z novim prebivalcem postavi življenje v mestecu na glavo. Bogat in karizmatičen prišlek Darryl Van Horne je moški iz sanj, ki v njihov vsakdan prinese erotični naboj in osvoji drugo za drugo. Toda ta popoln moški se kmalu izkaže za hudiča v neubranljivi preobleki, so vsebino povzeli v gledališču.

Igralsko-pevsko zasedbo sestavljajo Tanja Ribič, Pia Zemljič kot gostja, Iva Krajnc in Uroš Smolej. Kot je novinarjem nedavno povedala Ribičeva, so v MGL počaščeni, da bodo po sedmih letih, odkar se posvečajo muzikalu, gostovali v tako prestižnem ambientu, kot so Križanke. Predstava bo zaznamovala 60-letnico gledališča, uprizorili jo bodo še 8. julija.