Festival letos praznuje 30-letnico, po besedah vodje festivala Karla Regensburgerja pa bi ob tem jubileju radi pripravili pravi "plesni ognjemet".

Med priznanimi ustvarjalci, ki se udeležujejo letošnje izdaje, prireditelji izpostavljajo baletni ansambel Pariške narodne opere, skupine Compagnie Marie Chouinard, Damaged Goods, La La La Human Steps, Rosas in Ultima Vez ter koreografa Jeroma Bela in Marie Chouinard. Na festivalu bosta sodelovala tudi belgijski umetnik Jan Fabre in britanski plesalec Akram Hossain Khan.

Med novostmi festivala velja omeniti projekt Occupy the Museum, ki je nastal v sodelovanju z dunajskim muzejem Weltmuseum Wien. Do zdaj pred javnostjo skriti kotički v muzeju bodo gostili več kot 15 francoskih in tujih koreografov ter postali prostor diskurza, izmenjave in uprizoritve performansov. Poudarek bo na Aziji.

Novost: 10.000 evrov vredna nagrada
Novost je tudi podelitev ugledne evropske nagrade "Prix Jardin d'Europe". Nagrado bodo v sklopu festivala podeljevali prihodnjih pet let. Od začetka projekta leta 2008 so nagrado, vredno 10.000 evrov, prvič podelili na Dunaju, nato pa v Bruslju, Carigradu, Bukarešti in lani znova na Dunaju.

Obenem festival ponuja potovanje skozi zgodovino glasbe, od Bacha do klubske kulture. Vsak obiskovalec pa lahko kaj zase najde tudi v eni izmed 200 delavnic.