Zahodni privez Bernarda-Marie Koltèsa je v Teatru Metastasio režiral Paolo Magelli. Foto: Luca Manfrini
Zahodni privez Bernarda-Marie Koltèsa je v Teatru Metastasio režiral Paolo Magelli. Foto: Luca Manfrini

Na eni strani meščana, izgubljena v novi "velemestni džungli", na drugi družina priseljencev iz Južne Amerike, mlad prestopnik z velikimi pričakovanji in skrivnostno črno bitje, ki nam s komično žlehtnobo pokažejo, kdo smo, kam gremo in zakaj smo dokončno izgubili boj za preživetje.
Zahodni privez Bernarda-Marie Koltèsa je režiral Paolo Magelli, z dramaturško podporo Željke Udovičić, sodelovanjem kostumografa Lea Kulaša in igralci Teatra Metastasio iz Prata (v sodelovanju s Spoleto57 Festival dei 2Mondi). Gre za bolečo, tragično fresko, ki naznanja konec naše kulture in naše civilizacije. Nasilno prekrši moralne in politične vrednote, na katerih temelji naša družba, ter tako tragikomično odpre vprašanje našega preživetja v džungli urbanega okolja, preživetja naše kulture in naših ljudstev.
Slovensko mladinsko gledališče podarja dve vstopnici za gostovanje v četrtek, 21. aprila, in dve vstopnici za izvedbo v petek, 22. aprila, obakrat ob 19. uri.

Naštejte tri dela Bernarda-Marie Koltèsa. V elektronskem pismu navedite tudi, kateri dan (21. 4. ali 22. 4.) bi si lahko ogledali uprizoritev. Sporočila sprejemamo na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si do torka, 19. aprila.

Med prispelimi odgovori bomo izžrebali dva nagrajenca, ki jima bomo podarili po dve vstopnici.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.