Gledališko obarvana noč v Trstu se bo začela ob 21.00 in sklenila v nedeljo ob enih zjutraj v gledališču Miela. Foto: Bobo
Gledališko obarvana noč v Trstu se bo začela ob 21.00 in sklenila v nedeljo ob enih zjutraj v gledališču Miela. Foto: Bobo

V projektu, ki so ga poimenovali Modra noč gledališč, sodelujejo Operno gledališče Giuseppe Verdi, Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine, SSG Trst, gledališče La Contrada in zadruga Bonawentura/Gledališče Miela.


Več o programu Modre noči najdete tukaj.


Glasba, posvečena morju

Pripravljajo polurne nastope, ki se bodo v treh urah ponovili na vsakem odru po trikrat, kar bo obiskovalcem omogočilo obisk vseh gledališč. Uvodni dogodek Modre noči bo koncert, ki ga v gledališču Verdi posvečajo morju. Pod taktirko Stefana Furinija bodo v izvedbi Orkestra in zbora Opernega gledališča Giuseppe Verdi v Trstu zazvenela dela Felixa Mendelssohn-Bartholdyja, Antonia Vivaldija in Ludwiga van Beethovna.
Sledila bodo literarna branja in odlomki predstav, ki bodo prav tako pozornost namenila temi morja. Med drugim bodo izvedli morski prizor iz predstave Kako postati Slovenci v 50 minutah režiserke Sabrine Morena. Prireditev se bo sklenila v nedeljo ob enih zjutraj v gledališču Miela. Vstopnina znaša simbolični evro, vstopnice pa so na voljo pri blagajni vsakega gledališča.