Povezovanje različnih žanrov odlikuje tudi novo predstavo Iztoka Kovača z naslovom Ottetto. Foto: Andrej Lamut
Povezovanje različnih žanrov odlikuje tudi novo predstavo Iztoka Kovača z naslovom Ottetto. Foto: Andrej Lamut

Predstavo koreografa Iztoka Kovača Ottetto (8 nihajev za njegovo visokost) v produkciji En-Knap bodo danes uprizorili na festivalu Teden sodobnega plesa v Zagrebu, sledijo pa še gostovanja v Nemčiji, na Slovaškem in v Švici.

Stravinski v novem kontekstu
Predstava Ottetto (8 nihajev za njegovo visokost) poleg petih plesalcev EnKnapGroup vključuje osem glasbenikov ansambla Festine in dirigentko Živo Ploj Peršuh ter skupino vizualnih umetnikov Komposter. Kovač je Oktet Stravinskega v predstavi koreografsko razstavil, analiziral ter nato rekonstruiral in vizualiziral. Oktet je, kot so zapisali v zavodu En-Knap, priznani slovenski koreograf "privzel, kot bi ga Stravinski po naročilu napisal prav za ples".

Po današnjem gostovanju v Zagrebu bo predstava Ottetto 21. in 22. avgusta uprizorjena v sklopu berlinskega festivala Tanz im Avgust (Ples v avgustu), 20. oktobra pa bo sledilo še gostovanje na bratislavskem festivalu Bratislava In Movement (Bratislava v gibanju).

Konec oktobra in v novembru bo sledila švicarska turneja v okviru festivala Culturescapes, ko bo Ottetto prikazan v Bernu (Dampfzentrale, 29. in 30. oktober), Churu (gledališče Chur, 12. november) in Baslu (Kaserne, 14. in 15. november). Letošnja edicija festivala Culturscapes je posvečena Balkanu, so še sporočili iz zavoda.

Koreograf Iztok Kovač s predstavo Otteto
Koreograf Iztok Kovač s predstavo Otteto