Foto:
Foto:

Žiriji za scenski (Anja Golob, Mojca Kumerdej in Daliborka Poboj) in tekmovalni ples (Barbara Hočevar, Saška Mrak, Miha Lampič in Majna Sevnik) sta nominirali tri kandidate in med njimi izbrali zmagovalce v disciplinah najboljši plesalec, plesalka in predstava ter v tekmovalnih še plesni par v latinskoameriških, standardnih in rokenrol plesih.

Kategorija tekmovalni ples
Najboljši šov posameznik po izboru žirije je Blaž Godec, najboljša šov skupina hip hop Kazina, najboljši latinskoameriški par sta po pričakovanju Andrej Škufca in Katarina Venturini, najboljši par v standardnih plesih sta Miša Cigoj in Anastazija Novožilova.

Kategorija scenski ples
Lansko leto je bili v kategoriji scenski ples za najboljše izbrani: Maja Delak (najboljša plesalka), Gregor Luštek (najboljši plesalec), Milan Šušteršič je dobil priznanje za oblikovanje svetlobe v predstavah Ana is the name of the Rose, ID in Golem 2, Ana is the name of the Rose v koreografiji Gregorja Luštka in Rosane Hribar (najboljša predstava).

Pa še vox populi
Svoje zmagovalce pa so izbrali tudi gledalci oddaje Parada plesa. V kategoriji vox populi je tako v sodobnem plesu največ glasov dobila Tina Dobaj za plesno predstavo Cesta, v tekmovalnem plesu pa je zmagal plesni par mariborskega plesnega kluba Pingi, Jernej Brenholc in Daniela Pekič.

Parado plesa organizirata plesna šola Urška in zavod Media ples, katerega direktorica Barbra Drnač je tudi idejni vodja tega projekta.