Tadej Toš igra taksista Romana, ki ga je življenje v času finančne krize zapeljalo v slepo ulico. Klemen Slakonja pa se je prelevil v njegove potnike. Foto: Aljoša Rebolj
Tadej Toš igra taksista Romana, ki ga je življenje v času finančne krize zapeljalo v slepo ulico. Klemen Slakonja pa se je prelevil v njegove potnike. Foto: Aljoša Rebolj

Igro, v kateri se je s problematiko stereotipov še enkrat ukvarjal Goran Vojnović, je na oder ljubljanskega SiTi teatra postavil režiser Aleksander Popovski, Romanove potnike pa igra Klemen Slakonja. Z nekaj sreče si lahko zagotovite dve vstopnici za ogled ponovitve v soboto, 26. oktobra, ob 20.00.

Po Toševih besedah gre za zabavno igro, za nestrpno komedijo, ki na zabaven način govori o stereotipih v našem prostoru. "S tem, ko o tem govorimo, želimo ljudi pripraviti, da o tem razmislijo in posledično naredimo svet boljši," je dejal igralec, ki meni, da bo občinstvo razumelo in sprejelo zabavno igro s pridihom aktualne tematike in dejanskega stanja v družbi.
Roman je, tako Toš, človek, ki je pod pritiskom in se mu je v življenju marsikaj zgodilo. Po eni strani ima nekatere popolnoma nepredstavljive predsodke, po drugi strani pa neko lepo, človeško srčno širino. "V njem je združeno vse, kar je človeškega." Skozi dojemanje sveta potnikov se mora Roman znebiti nekaterih predsodkov in pretehtati vse vrednote. Iz brezciljnega tavanja po mestu, ki ga protestniki že dvigajo na noge, pa Romana prebudi stranka, ki pozna njegovo veliko skrivnost.
Kostumi so delo Tine Pavlović, za masko je poskrbel Luka Mirjan Simšič, scenografija je delo Urše Vidic in Mete Grgurevič, za glasbeno opremo je poskrbel Dejan Batoćanin, luč David Andrej Francky, predstava pa je nastala v sodelovanju z Radiem Slovenija.

Kako do vstopnice?
Nagradna igra je končana. Vstopnici prejme:

Adriana Aleksić.