Oder
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Zasedbo D Drams sestavljajo Matija Rozman, Jurij Zrnec, Jože Šalej, Klemen Slakonja in Bojan Emeršič, za klavirjem pa jih spremlja Jože Šalej.
Zasedbo D Drams sestavljajo Matija Rozman, Jurij Zrnec, Jože Šalej, Klemen Slakonja in Bojan Emeršič, za klavirjem pa jih spremlja Jože Šalej. Foto: Borut Živulović/Bobo
Drams, ljubljanska Drama
Koncert so pripravili ob predstavitvi nove sezone, ki bo slavnostno obarvana, saj bo minilo 150 let od ustanovitve Dramatičnega društva, zibelke slovenskega profesionalnega gledališča, in sto let od smrti velikega dramatika Ivana Cankarja. Foto: Borut Živulović/Bobo
VIDEO
Ljubljanska Drama odprla...

Dodaj v

Spoznajte D Drams – skupino, v kateri pojejo Zrnec, Slakonja, Emeršič in Rozman

Koncert ob predstavitvi nove sezone
19. maj 2017 ob 17:41,
zadnji poseg: 19. maj 2017 ob 22:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Gledališke hiše se počasi poslavljajo od iztekajočih se sezon, obenem pa že pogledujejo proti repertoarju, ki bo sledil jeseni. V ljubljanski Drami so se ob tej priložnosti za večer preselili iz notranjosti gledališča na ploščad pred stavbo, kjer je nastopila za to priložnost nastala skupina D Drams.

V D Drams so Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Klemen Slakonja in Matija Rozman ter pianist Jože Šalej. Nastopili so na ploščadi pred stavbo ljubljanske Drame, del koncerta pa si lahko ogledate v videoposnetku pod novico!

Dogodku, ki so si ga v gledališki hiši zamislili kot virtuozno-dramurozni glasbeni pogled v novo gledališko leto, so prisostvovali tudi člani igralskega ansambla Drame. Že v dopoldanskih urah pa so v Drami odprli vrata obiskovalcem in jim omogočili, da se pobliže srečajo z gledališkim poklicem in zaodrjem.

Slab teden do četrtega Drama Festivala
V Drami se bodo od sezone prihodnji teden že četrtič poslovili z že tradicionalnim Drama Festivalom. Na tem se bo zvrstilo sedem predstav te sezone in več spremljevalnih dogodkov. Raznolike gledališke poetike, ki jih smelo raziskujejo predstave gledališč iz Brna, Bratislave, s Cetinja in iz Zagreba, bodo dopolnile tri odmevne uprizoritve s slovenskih odrov. Pripravljajo tudi dve okrogli mizi o poslanstvu nacionalnih gledališč v luči različnih kulturnih modelov in gledališki obravnavi tranzicije iz socializma v kapitalizem. Program festivala obljublja tudi pogovore po predstavah in dva koncerta. Festival se bo v četrtek, 25. maja, začel z gostujočo uprizoritvijo Ibsenove Gospe z morja v izvedbi gledališča Národni divadlo Brno.

Celoten program Drama Festivala najdete tukaj.


O dramatiki in tranziciji
Festival se bo sklenil 31. maja, ko se bodo pogovarjali na temo Dramatika in tranzicija. Osrednji gost pogovora o dramah, priredbah in besedilnih predlogah, ki v središče svojega zanimanja postavljajo tranzicijo iz socializma v kapitalizem v vsej družbeno-politični in osebni razslojenosti, bo dramatik Pavol Weiss. Sklepni večer je rezerviran za gledališče Slovenské národné divadlo iz Bratislave. V krstni uprizoritvi distopične drame Pavola Weissa Iz življenja človeštva v režiji uveljavljenega bosanskega režiserja Dina Mustafića gledamo uporniška mladeniča, ki se počasi razvijeta v predstavnika diametralno nasprotnih polov.

M. K.
Drams, ljubljanska Drama
Drams, ljubljanska Drama
Drams, ljubljanska Drama
Drams, ljubljanska Drama
Drams, ljubljanska Drama
Drams, ljubljanska Drama
Drams, ljubljanska Drama
Drams, ljubljanska Drama
Prijavi napako
Komentarji
mmeeddoo
# 19.05.2017 ob 18:20
Aja? Mene so spomnili na Queen v Bohemian Repsody.
copatka
# 19.05.2017 ob 18:08
Slika pa ko z albuma Red - King Crimson.
Kazalo