Predstava Grand Pok! združuje ustvarjalce z različnih področij v enkraten virtuozni kabaret. Foto: Grand Pok!
Predstava Grand Pok! združuje ustvarjalce z različnih področij v enkraten virtuozni kabaret. Foto: Grand Pok!

Glasbeno-gledališka predstava Grand pok! Virtuozni kabaret bo premiero doživela danes ob 21.00. Uspešnice znanih muzikalov bodo gledalcem na svoj način približali pevka Anja Strajnar, performer oziroma klovn Tomaž Lapajne Dekleva in pianist Tadej Horvat, režiser predstave je Marko Bratuša. Slišati bo mogoče skladbe muzikalov Kabaret, Porgy and Bess, Moje pesmi moje sanje, Can-Can, Annie Get Your Gun, Gypsy in Chicago, nekatere je ekipa posebej za predstavo prevedla v slovenščino.
V humorni predstavi teče provokativen dialog med glasbenikoma in performerjem, ki se zaveda prisotnosti občinstva in ga tudi neposredno nagovarja.
Kdo so ustvarjalci predstave?
Ana Strajnar se izvajanju skladb iz muzikalov poveča že v okviru skupine Akordika, katere umetniški vodja je. Sodeluje pri različnih glasbenih projektih, prepevala je v različnih zborovskih sestavih, kot so komorni zbor RTV, APZ Tone Tomšič in italijansko-slovenska zborovska zasedba Vocalkor.
Gledališki ustvarjalec Tomaž Lapajne Dekleva je sooblikoval projekte Kolektiva Narobov, KUD France Prešeren, Gledališča Unikat, Društva za razvoj gledališča v izobraževanju, Radia in TV Slovenija, Kulturnega društva Priden možic in En knap. Je dobitnik več priznanj, med drugim Ježkove nagrade, ki so mu jo podelili leta 2007.
Tadej Horvat je profesor klavirja in korepetitor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter višji strokovni sodelavec na ljubljanski akademiji za glasbo. Kot solist uspešno nastopa z različnimi slovenskimi in tujimi orkestri. Tudi on je za svoje delo požel že več nagrad. Leta 2007 je postal dirigent revijskega orkestra Divertimento. Je avtor številnih skladb in aranžer, v zadnjem času sodeluje s priznanimi solopevci.
Režiser Marko Bratuš je na oder postavil nekaj gledaliških predstav, kot scenarist sodeloval pri slovenskih filmih ter režiral dva dokumentarna filma Elena o Eleni Pečarič in Hoja po vodi o Alenu Kobilici. Kot pisec, dramaturg in režiser je sodeloval tudi pri radijskih igrah.