Utrinek s predstave. Foto: spletna stran MGL
Utrinek s predstave. Foto: spletna stran MGL

Čikago leta 1931. Brezposelna glasbenika saksofonist Joe (Gregor Gruden) in kontrabasist Jerry (Uroš Smolej) se po naključju znajdeta sredi mafijskega obračuna in komaj odneseta celo kožo. Kaj sledi, vemo: preoblečeta se v saksofonistko in kobtrabasistko Josephine in Geraldine, pardon, Daphne, in se pridružita ženskemu orkestru. V vlogi vodje orkestra Sugar Kane se izmenjujeta Jana Zupančič in Ana Dolinar Horvat, ki bo nastopila tokrat.

Muzikal v režiji Stanislava Moše je med drugim postal žlahtna komedija po izboru občinstva, Uroš Smolej pa je za vlogo Daphne na Dnevih komedije leta 2009 prejel naziv žlahtni komedijant.

Pišite nam in sporočite svoje podatke: ime, naslov in telefonsko številko. Za predstavo, ki bo na velikem odru MGL-ja na sporedu v soboto, 16. 11., ob 19.30, smo izžrebali dva dobitnika po dveh vstopnic. Prejmeta jih: Mia Mikec in Mojca Majerič.

Krstna uprizoritev je bila sicer davnega leta 1972 na Broadwayu, kjer je doživela 505 ponovitev. Libreto, prežet z duhovitimi dialogi in prvovrstnimi komičnimi zapleti, je nastal po scenariju slovite filmske uspešnice Billyja Wilderja Nekateri so za vroče iz leta 1959, ki jo je Ameriški filmski inštitut razglasil za najsmešnejši film vseh časov.