Roza je grobe seksualne šale nadomestil s humorjem, ki se poslužuje duha in ne toliko mesa. Foto: MGL
Roza je grobe seksualne šale nadomestil s humorjem, ki se poslužuje duha in ne toliko mesa. Foto: MGL

Medtem pa na drugi, krasonski strani Lizistratina prijateljica Mirina, ki je poročena s predsednikom svoje države, javno pozove ženske, naj pozabijo na sovraštvo in se pridružijo prizadevanju za mir. Boj za mir med dvema državama postane vsesplošna vojna med spoloma. Moški se seveda ne predajo, a kmalu v obeh vojskah strmo pada morala in peša volja do bojevanja za Malo blatno njivo. Niti tajni sestanek obeh predsednikov Lepenije in Krasonije ne prinese rešitve, mir je vse bližje. Toda tudi bojevnice za mir po začetnem navdušenju zahrepenijo po moških objemih in v živem zidu miroljubnih žensk že zevajo razpoke. Kdo bo zdržal dlje?

V sodelovanju z MGL-jem podeljujemo par vstopnic za ogled predstave Lizistrata, ki bo na sporedu v petek, 10. oktobra, ob 19.30. Gre za novo slovensko priredbo prve komične junakinje, ki doseže mir tako, da poenoti vse ženske v seksualni stavki. Andrej Rozman - Roza je antično komedijo prestavil v naš čas, čas digitalnih medijev in hitre komunikacije. Vse, kar morate storiti, da bi se uvrstili v žreb, je, da nam do četrtka, 9. oktobra, ob 12.00 pišete na naslov mmc-nagrade@rtvslo.si. Nagrajenko ali nagrajenca bomo o ugodnem žrebu obvestili po elektronski pošti.

NAGRADNA IGRA JE KONČANA, ŽREB JE SREČO NAKLONIL METKI RESNIK.

Aristofan je v svoji komediji sramotil in se posmehoval brez zavor, Roza pa je grobe seksualne šale nadomestil s humorjem, ki izkorišča duha, in ne toliko mesa. Glasbo je napisal Coco Mosquito, bolj znan kot avtor glasbe in besedil ter kitarist popularne hrvaške skupine Jinx. Njuno avtorsko delo je na oder mojstrsko postavila Mateja Koležnik z vrhunsko zasedbo soustvarjalcev (Matija Ferlin, Alan Hranitelj, Marko Japelj, Ira Ratej, Jože Šalej idr.).