Misterio Bufo Vladimirja Majakovskega je spektakularna hvalnica delavski revoluciji, ki je prevrgla tedanji vladajoči razred in ruske delavce iz blata izkoriščanja povzdignila na prag utopične Komune. Foto: Urška Boljkovac
Misterio Bufo Vladimirja Majakovskega je spektakularna hvalnica delavski revoluciji, ki je prevrgla tedanji vladajoči razred in ruske delavce iz blata izkoriščanja povzdignila na prag utopične Komune. Foto: Urška Boljkovac
"Polna energičnosti, govorne ognjevitosti, kreativnega sostorilstva, lucidnih vragolij in pikantnega humorja se četverica niti najmanj ne izogiba spodrsljajem, zasebnemu zbadanju ali šalam na svoj račun," je o predstavi zapisala kritičarka Zala Dobovšek. Foto: Urška Boljkovac

Štirje igralci - Ajda Toman, Asja Kahrimanovič, Matevž Biber in Rok Kunaver – v predstavi po motivih Vladimirja Vladimiroviča Majakovskega in v režiji Marka Bratuša odigrajo kar 64 vlog.

Vstopnici za ogled predstave (na sporedu bo 22. 2. ob 20.00) sta si z odgovorom na vprašanje S katero literarno strujo povezujemo ime Vladimirja Vladimiroviča Majakovskega? priigrala Brina Klampfer in Simon Svetlik.

Vstopnice lahko prevzamete na blagajni Gledališča Glej, podelili pa bomo dva para.


Po 100 letih podobna situacija
V Gleju so o predstavi zapisali, da gre za zdaj še šaljivo opozorilo "so-homo sapiensu, ki nekoliko prerad pozablja, da se zgodovina ponavlja". Misterio Bufo je spektakularna hvalnica delavski revoluciji, ki je zrušila tedanji vladajoči razred in ruske delavce iz blata izkoriščanja povzdignila na prag utopične komune. Slabih sto let pozneje smo v približno podobnem položaju.

Iz komune se ni izcimilo nič kaj prida. Komunizem in socializem je nadomestil kapitalizem, gospodarstvo je zajela kriza, delavci za opravljeno delo ne dobivajo zasluženega denarja. Standard se navadnim ljudem slabša, medtem pa elita še naprej živi na veliki nogi, so še zapisali v gledališču.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov moja.generacija@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.