Prizor iz predstave Čas Telo Trio. Foto: Nada Žgank
Prizor iz predstave Čas Telo Trio. Foto: Nada Žgank
Fizične manifestacije predstavljajo zgodbo balerin Sanje Nešković Peršin in Mateje Rebolj. Foto: Zavod Federacija

V predstavi se srečajo štiri skupine: poleg dogajanja na odru, torej nastopajočih in gledalcev, hkrati potekajo tudi ogledi elektrarne in delavnice. "Ves čas vem, koliko je ura. Redko se izgubim v času. Moj dan je razdeljen na stotine majhnih enot, ko delam različne stvari, mislim različne misli. To je občutek izgubljenosti, izgube nečesa zaradi nečesa drugega. To je boj za novo vzpostavitev, za redefinicijo. In pa veliko samote. Zdaj ni več tako, kot je bilo prej, stvari so se spremenile. Zdaj je moja vloga drugačna. Kdo so zdaj moji soigralci? V kateri igri smo se znašli?" se sprašuje avtorica predstave, v kateri nastopajo Katja Legin, Christopher Benstead, Jaka Šimenc in Andreja Rauch Podrzavnik.

Avtorica predstave izhaja iz sodobnega plesa, pri svojem delu pa sodeluje z različnimi glasbeniki, igralci, pevci in plesalci. Za svoje predstave je Podrzavnikova prejela več nagrad, med njimi leta 2007 na festivalu Gibanica nagrado strokovne mednarodne žirije.

Spletna premiera projekta Fizične manifestacije 1
Zavod Federacija pa jutri predstavlja spletno premiero projekta Snježane Premiš Fizične manifestacije 1, ki je lani nastal v pilotni obliki z naslovom Inteligentno telo. Fizične manifestacije bodo realizirane skozi predstavo, dokumentarni film in razstavo.

Film, ki sta ga režirala Premuševa in Markus Nylaander, predstavlja zgodbo dveh priznanih plesalk balerin Sanje Nešković Peršin in Mateje Rebolj. V ospredju dokumentarnega filma je telo. Naše telo je "postlano" v evolucijo milijonov let razvoja, kulturnih in socialnih izkušenj ter znanja. Gre za preplet interdisciplinarnih raziskav iz umetnosti plesa, gibalnih terapij, filozofije, kognitivne znanosti in antropologije. Rezultati raziskave bodo predstavljeni skozi ples, ki predstavlja osnovni način izražanja, so zapisali avtorji projekta. Fizične manifestacije bodo na ogled jutri ob 21. uri na spletni strani www.federacija.net.