Oder
()
Poroka: srečanje z nebesi ali pristanek v peklu? Foto: Glej

Dodaj v

Življenje se odvrti na poroki

Sveža fizično-gledališka predstava Jane Menger in Dušana Teropšiča
16. junij 2005 ob 21:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Plesalca in koreografa Jana Menger in Dušan Teropšič sta v Cvetličarni - Media parku predstavila svoj pogled na poroko.

V predstavi Poroka sta plesalca skozi gib predstavila akterja, ki v nadrealističnem okolju - na veliki poročni torti - na dan poroke doživita vse, kar naj bi se jima zgodilo v nadaljnjem skupnem življenju.

Skozi domiselno koreografijo sta Jana Menger in Dušan Teropšič oblikovala skoraj groteskno humorno zgodbo, za katero ni povsem jasno, ali se morda ne odvija le v sanjah enega ali obeh akterjev. Vsa neprijetna stanja, s katerimi nas sooči življenje (živčnost, napetost) kot tudi nepričakovani in ne vedno najbolj prijetni zapleti - vse to sta avtorja predstave prenesla na omejen prostor poročne torte.

Dvoličnost poročnega obreda
Predstava Poroka nas tudi ponovno opomni, da poroka ni le čarobni dogodek iz sanj, ampak lahko vodi tudi v precej nesrečno življenje zakoncev, ki si nista usojena. Oziroma, kot se je slikovito izrazil Montaigne: "Srečen bi bil zakon slepe žene z gluhim možem."

Kot je nenavadna zgodba, je tudi nenavadna scena: Tomaž Gorkič in Jani Mujič sta oblikovala trinadstropno torto z dvema vrtljivima nivojema. Glasbo za predstavo je napisal Igor Nardin, za igro luči na odru pa je poskrbel Tomaž Štrucl.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo