Poslušamo
(2)
Incurabili: Whenever You're Ready
Bruno Subiotto in Niko Novak sta znana obraza slovenske rockscene; Whenever You're Ready je njun prvi skupni album. Foto: ZARS

Dodaj v

Incurabili: Whenever You're Ready

Črno in belo, a še zdaleč ne črno-belo
5. julij 2010 ob 09:08
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ugledna akterja domače rockovske ustvarjalnosti Niko Novak in Bruno Subiotto sta se, niti ne posebej nepričakovano, zapletla globoko v korenine bluesa.

Z zvrhano mero navdiha jima je zgolj z dvema vokaloma in minimalistično instrumentalno podlago uspelo ustvariti zanimiv mozaik, umazano, grobo in hreščeče, a hkrati pronicljivo in občuteno zvočno doživetje.

Njun blues je odnos, je drža in stališče. Je vsebina, je posmeh instantni rockprodukciji. Je glasba v najbolj prvinski in najpristnejši obliki, ki se ne sramuje niti redkih slabih trenutkov, v katere je avtorja tu in tam zanesla prevelika ustvarjalna vnema.

Ocena: 4; piše Dušan JesihD. J.
Prijavi napako
Komentarji
kokta111
# 15.02.2011 ob 12:22
ja to so bili časi...kaj je pa zdej to? "Je vsebina, je posmeh instantni rockprodukciji."....ja če si je kdo ogledal koncert v Šiški, bi videl da sta v posmeh samemu sebi.......iskreno povedano katastrofa......izvajalca sta v nekem smislu žaljiva do vseh osebkov, ki se ukvarjajo z glasbo....neprimerno obnašanje in pijanost je njun atribut, na momente je res cela zadeva tako neokusna, da se človek vpraša ali res dandanes lahko vsak javno nastopa?
mislim da dvojec nima veze z glasbo, sta bolj zabavljača kot kaj drugega.
Mislim da je škoda besed...za tiste, ki niste "to" še videli, iskreno odsvetujem.

Lep pozdrav,
Bluesy
# 12.07.2010 ob 11:36
Nastala iz dveh izjemnih domačih bendov, Dicky B. Hardy in Hic Et Nunc. Matr so to bili časi.. :)
Kazalo