Poslušamo
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 12 glasov Ocenite to novico!
Fantje niso več tako eksplozivni, jezni in srboriti kot v predhodni zasedbi, zato pa so še vedno izrazito družbeno in politično angažirani. In predvsem bolj glasbeno artikulirani. Foto: Založba Radia Študent

Dodaj v

The Hoax Program: II

Preseganje rokenrol klišejev
6. februar 2012 ob 09:04,
zadnji poseg: 6. februar 2012 ob 09:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

The Hoax Program so eden izmed otrok bogate podtalne glasbene in založniške dejavnosti Vipavske doline.

Nadaljujejo zgodbo Low Punch - hard core punk zasedbe, ki je pred dobrim desetletjem veliko obetala, a kmalu po izdaji dolgometražnega diskografskega prvenca Act.Revolt.Live povsem izginila s scene.

Mirne duše torej lahko kvintet The Hoax Program opredelimo kot razširjene Low Punch. Ne samo zato, ker so kar štirje člani aktualne zasedbe v njih drgnili instrumente, pač pa ravno toliko ali še bolj zaradi vsebinskih povezav. Seveda fantje danes niso več tako eksplozivni, jezni in srboriti kot v predhodni zasedbi, zato pa so še vedno izrazito družbeno in politično angažirani. In predvsem bolj glasbeno artikulirani.

Drveči in kričeči hard core so nadgradili z garažnim rokenrolom in pristali v vmesnem prostoru med obema žanroma. Ščepec post rockovske poetike in sodobnega metala pa je njihovi zvočni podobi dodal prepogosto pogrešani pečat samosvojosti in izvirnosti. Vse to je bilo opazno že na njihovem prvem CD-ju, Lost Songs, Forgotten Melodies, ki se je pred temi leti neopazno izmuznil v pozabo, tokrat pa je zgodba drugačna. »Dvojka« je namreč veliko čvrstejša, zrelejša, prepričljivejša, bolj poglobljena in profilirina, skupino pa postavlja ob bok imenom, ki jih je med rokenrol odpadniki mogoče najti šele onstran luže.

Ocena: 4; piše: Dušan Jesih

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Poslušamo
link
David Byrne: American Utopia
3
30. april 2018 ob 18:48 David Byrne, ki bo v sredini maja dopolnil 66 let, na glasbeni sceni pa je prisoten že več kot štiri desetletja, saj je s svojo večno aktualno art punk zasedbo Talking Heads v letu 1975 opazno ...
Več novic ...
Kazalo