Priporočamo
slice
Portreti sodobnikov: kulturniki v fotoobjektivu Uroša Abrama
Narodna galerija razstavlja fotografske portrete, posnete za revijo Mladina, 15. marec 2017 ob 13:40 Uroš Abram je tisti fotograf, ki portrete kulturnikov v tedniku Mladina pospremi s fotografskimi portreti - portreti, ki presegajo format zgolj informativne upodobitve. Dokaz?
Ljubljana, 1917: pomanjkanje, begunci in odhodi na fronto
6
15. marec 2017 ob 08:49 Nova fotografska razstava na Ljubljanskem gradu bo časovni stroj v preteklost.
Sedmerica kiparjev, ki je preobrazila slovensko kiparstvo
3. marec 2017 ob 17:24 V Mestni galeriji v Novi Gorici se s svojimi skulpturami predstavljajo Mirsad Begić, Jakov Brdar, Mirko Bratuša, Boštjan Drinovec, Matjaž Počivavšek, Dušan Tršar in Lujo Vodopivec.
Kaja Urh: Med vrsticami
6
17. februar 2017 ob 14:17 V Galeriji Hermana Pečariča Piran na ogled postavljajo dela Kaje Urh, ki so ji na lanski slikarski prireditvi Ex-tempore Piran podelili nagrado za najboljše delo mladega avtorja do 35. Kot je v ...
Prostor, vržen iz tira – 50 let ustvarjanja Sreča Dragana
23. december 2016 ob 09:58 Ob 50-letnici medijskega ustvarjanja Sreča Dragana se po njegovem delu ozirajo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.
Umetnine, ki so se izmuznile s trnka, in 17 klobukov Dober mesec dni po tem, ko so se mariborski umetniki mlade generacije predstavljali v ljubljanski galeriji DobraVaga, zdaj ta vrača uslugo in v štajersko prestolnico pošilja ustvarjalce, ki "domujejo"
Pionirji in kopjenosci novomeške fotografije se predstavijo Novo mesto je bilo od nekdaj živahen center slovenske fotografije. Zakaj je tako, s sprehodom v zgodovino in pregledom aktualnega ustvarjanja raziskuje nova razstava Dolenjskega muzeja.
Pankrti, Buldožerji, Niet in druge ikone 80. v objektivu Janeza Bogataja Osemdeseta so bila nacionalno zapleteno, gospodarsko krizno, politično negotovo, a hkrati glasbeno bogato obdobje pred razpadom nekdanje Jugoslavije.
6
Spomin zemlje tudi skozi 40 odtenkov rjave: opus Toneta Lapajneta na ogled Prva pregledna razstava del Toneta Lapajneta, naslovljena Spomin zemlje , prinaša edinstven pregled umetnikovega ustvarjanja, saj so na ogled tako njegova najzgodnejša kiparska dela, ki jih je ...
Rekvijem za socializem Marka Jakšeta v galeriji Celice V galeriji Hostla Celica so odprli razstavo Marka Jakšeta Rekvijem za socializem, ob kateri je avtor zapisal, da ni pomembno, kaj je na sliki, pač pa v kakšnem odnosu je iluzija s sliko.
4
Mojstrovine hrvaške moderne iz zbirke nogometaša Davorja Vugrinca Vse se je začelo leta 1997, ko je nekdanji hrvaški nogometaš Davor Vugrinec kupil sliko Kvartopirci Miljenka Stančića, ki je takoj navdušila direktorja Varteksa in predsednika Nogometnega kluba ...
1
O migracijah - umetniški odgovor na popolnoma politično vprašanje V mariborski galeriji Kibla se tokrat sprašujejo o človekovem premikanju.
2
Ob cockti in Murinem kostimu razmislek o življenju v socializmu Srečke Podarim dobim , kolesa poni in fotografije z letovanja, kamor se je šlo v Zastavinem yugu. Figurice PEZ in pionirske rutice.
102
Narodna galerija se pokloni očetu Bistroumnega plemiča iz Manče Ob dnevu državnosti Španije in v počastitev 400-letnice smrti avtorja Don Kihota v Narodni galeriji odpirajo fotografsko razstavo Miguel de Cervantes ali želja po življenju.

Citat
link
Kahlil Gibran
1
23. marec 2017 ob 19:38 Nekateri med vami pravijo 'veselje je večje od žalosti' in drugi 'ne, žalost je večja'. Jaz pa vam pravim, da sta neločljiva.
Več novic ...
Izbor
Kazalo