Priporočamo
slice
Prostor, vržen iz tira – 50 let ustvarjanja Sreča Dragana
Razstava bo odprta do 5. marca., 23. december 2016 ob 09:58 Ob 50-letnici medijskega ustvarjanja Sreča Dragana se po njegovem delu ozirajo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.
Umetnine, ki so se izmuznile s trnka, in 17 klobukov
16. december 2016 ob 18:20 Dober mesec dni po tem, ko so se mariborski umetniki mlade generacije predstavljali v ljubljanski galeriji DobraVaga, zdaj ta vrača uslugo in v štajersko prestolnico pošilja ustvarjalce, ki "domujejo"
Pionirji in kopjenosci novomeške fotografije se predstavijo
9. december 2016 ob 11:30 Novo mesto je bilo od nekdaj živahen center slovenske fotografije. Zakaj je tako, s sprehodom v zgodovino in pregledom aktualnega ustvarjanja raziskuje nova razstava Dolenjskega muzeja.
Pankrti, Buldožerji, Niet in druge ikone 80. v objektivu Janeza Bogataja
6
1. december 2016 ob 09:58 Osemdeseta so bila nacionalno zapleteno, gospodarsko krizno, politično negotovo, a hkrati glasbeno bogato obdobje pred razpadom nekdanje Jugoslavije.
Spomin zemlje tudi skozi 40 odtenkov rjave: opus Toneta Lapajneta na ogled
23. november 2016 ob 09:19 Prva pregledna razstava del Toneta Lapajneta, naslovljena Spomin zemlje , prinaša edinstven pregled umetnikovega ustvarjanja, saj so na ogled tako njegova najzgodnejša kiparska dela, ki jih je ...
Rekvijem za socializem Marka Jakšeta v galeriji Celice V galeriji Hostla Celica so odprli razstavo Marka Jakšeta Rekvijem za socializem, ob kateri je avtor zapisal, da ni pomembno, kaj je na sliki, pač pa v kakšnem odnosu je iluzija s sliko.
4
Mojstrovine hrvaške moderne iz zbirke nogometaša Davorja Vugrinca Vse se je začelo leta 1997, ko je nekdanji hrvaški nogometaš Davor Vugrinec kupil sliko Kvartopirci Miljenka Stančića, ki je takoj navdušila direktorja Varteksa in predsednika Nogometnega kluba ...
1
O migracijah - umetniški odgovor na popolnoma politično vprašanje V mariborski galeriji Kibla se tokrat sprašujejo o človekovem premikanju.
2
Ob cockti in Murinem kostimu razmislek o življenju v socializmu Srečke Podarim dobim , kolesa poni in fotografije z letovanja, kamor se je šlo v Zastavinem yugu. Figurice PEZ in pionirske rutice.
102
Narodna galerija se pokloni očetu Bistroumnega plemiča iz Manče Ob dnevu državnosti Španije in v počastitev 400-letnice smrti avtorja Don Kihota v Narodni galeriji odpirajo fotografsko razstavo Miguel de Cervantes ali želja po življenju.
Prezrte reči Danila Jejčiča spodbujajo k razmisleku o okolju in vrednotah Danilo Jejčič je v zadnjih dveh desetletjih strogo matematično zasnovane geometrijske kompozicije omehčal s fotografijo.
V Novi Gorici poklon ob 150. obletnici smrti Jožefa Tominca V Novi Gorici se bodo z večerno slovesnostjo poklonili slikarju Jožefu Tomincu, enemu naših najboljših portretistov, ki je umrl pred 150 leti.
Eko Art: Ko se prepleteta umetnost in skrb za naravo V mariborski Kibli se tudi letos z okoljsko naravnano razstavo pridružujejo vsakoletnemu čiščenju Drave in drugim ekološkim prizadevanjem v mestu.
2
Poletje Karla Zelenka se nadaljuje: "zavzel" še Avlo NLB Bodi, kar si, in pri tem vztrajaj - moto staroste slovenskega likovnega ustvarjanja Karla Zelenka že od junija vabi na pregledno razstavo v MGLC.

Citat
link
Friedrich Nietzsche
1
24. februar 2017 ob 21:49 "V ljubezni je vedno nekaj norosti, ampak tudi v norosti je vedno nekaj razuma."
Več novic ...
Izbor
Kazalo