Priporočamo
slice
Vse o jantarju, dragulju iz Baltika, ki so mu nekoč pripisovali čarovne moči
Poleg treh razstav tudi mednarodna konferenca, 20. april 2017 ob 10:24 V Novem mestu drevi uradno začenjajo jantarju in evropskim jantarnim potem posvečeno leto.
Zakaj tako resno dojemamo svoje življenje in prostor?
12. april 2017 ob 13:27 Jaka Babnik v novi seriji fotografij Why So Serious? beleži očitne paradokse v zunanji podobi kulturne krajine, kjer živi in deluje.
Osemdeseta leta, drugič: večmedijske prakse v desetletju obratov
5. april 2017 ob 21:52 V Muzeju moderne umetnostni Metelkova v Ljubljani nadaljujejo obsežen projekt, v katerem predstavljajo slovensko umetniško prizorišče osemdesetih let.
Skica za tempelj: preseganje vrzeli med znanstvenim in duhovnim v sodobnosti
6
31. marec 2017 ob 12:52 " V sodobnem času obstaja vrzel med racionalnim znanstvenim pogledom na svet in metafizičnim ali duhovnim in mitološkim. Pojavi se vprašanje, ali imamo sploh sodobno mitologijo in kakšno vlogo imajo ...
Portreti sodobnikov: kulturniki v fotoobjektivu Uroša Abrama
15. marec 2017 ob 13:40 Uroš Abram je tisti fotograf, ki portrete kulturnikov v tedniku Mladina pospremi s fotografskimi portreti - portreti, ki presegajo format zgolj informativne upodobitve. Dokaz?
Ljubljana, 1917: pomanjkanje, begunci in odhodi na fronto Nova fotografska razstava na Ljubljanskem gradu bo časovni stroj v preteklost.
6
Sedmerica kiparjev, ki je preobrazila slovensko kiparstvo V Mestni galeriji v Novi Gorici se s svojimi skulpturami predstavljajo Mirsad Begić, Jakov Brdar, Mirko Bratuša, Boštjan Drinovec, Matjaž Počivavšek, Dušan Tršar in Lujo Vodopivec.
Kaja Urh: Med vrsticami V Galeriji Hermana Pečariča Piran na ogled postavljajo dela Kaje Urh, ki so ji na lanski slikarski prireditvi Ex-tempore Piran podelili nagrado za najboljše delo mladega avtorja do 35. Kot je v ...
6
Prostor, vržen iz tira – 50 let ustvarjanja Sreča Dragana Ob 50-letnici medijskega ustvarjanja Sreča Dragana se po njegovem delu ozirajo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.
Umetnine, ki so se izmuznile s trnka, in 17 klobukov Dober mesec dni po tem, ko so se mariborski umetniki mlade generacije predstavljali v ljubljanski galeriji DobraVaga, zdaj ta vrača uslugo in v štajersko prestolnico pošilja ustvarjalce, ki "domujejo"
Pionirji in kopjenosci novomeške fotografije se predstavijo Novo mesto je bilo od nekdaj živahen center slovenske fotografije. Zakaj je tako, s sprehodom v zgodovino in pregledom aktualnega ustvarjanja raziskuje nova razstava Dolenjskega muzeja.
Pankrti, Buldožerji, Niet in druge ikone 80. v objektivu Janeza Bogataja Osemdeseta so bila nacionalno zapleteno, gospodarsko krizno, politično negotovo, a hkrati glasbeno bogato obdobje pred razpadom nekdanje Jugoslavije.
6
Spomin zemlje tudi skozi 40 odtenkov rjave: opus Toneta Lapajneta na ogled Prva pregledna razstava del Toneta Lapajneta, naslovljena Spomin zemlje , prinaša edinstven pregled umetnikovega ustvarjanja, saj so na ogled tako njegova najzgodnejša kiparska dela, ki jih je ...
Rekvijem za socializem Marka Jakšeta v galeriji Celice V galeriji Hostla Celica so odprli razstavo Marka Jakšeta Rekvijem za socializem, ob kateri je avtor zapisal, da ni pomembno, kaj je na sliki, pač pa v kakšnem odnosu je iluzija s sliko.
4
Mojstrovine hrvaške moderne iz zbirke nogometaša Davorja Vugrinca Vse se je začelo leta 1997, ko je nekdanji hrvaški nogometaš Davor Vugrinec kupil sliko Kvartopirci Miljenka Stančića, ki je takoj navdušila direktorja Varteksa in predsednika Nogometnega kluba ...
1

Citat
link
Victor Hugo
23. april 2017 ob 19:18 "Voltaire govori stranki, Moliere družbi, Shakespeare govori človeku."
Več novic ...
Izbor
Kazalo