Priporočamo
slice
Prva velika posthumna pregledna razstava del Bojana Golije
Bogat umetnikov opus na ogled v UGM-u, 18. september 2017 ob 21:14 " Začela sem v dedkovem kabinetu, nato pa se je to raziskovanje širilo še na druge lokacije. Bilo je zelo vznemirljivo popotovanje, saj je vsaka mapa razkrila nekaj novega, prikazala neki nov vidik ...
1
Kako Plečnikovo delo razumeti danes?
15. september 2017 ob 20:43 Plečnikovo delo ni le del naše zgodovine, ampak ponuja nauke sodobnosti, je temeljni sklep razstave Plečnikova sodobnost - kako Plečnika razumeti danes , ki je na ogled v galeriji Dessa.
Tudi Maribor kmalu bogatejši za Pogačnikov geopunkturni krog
29
10. avgust 2017 ob 16:23 Marko Pogačnik je svoje kozmograme postavil že na nekaj koncev Slovenije in tudi drugje po svetu.
Veliko je lepo: več kot štirideset slovenskih umetnikov v dialogu z naravo
1
13. julij 2017 ob 14:56 Narava od nekdaj ponuja navdih likovnim umetnikom, ki so jo dolga stoletja slikali predvsem kot kuliso osrednjemu prizoru, po nastopu razsvetljenstva pa so v njej predvsem našli zatočišče za ...
Tri pozicije neposlušnosti proti nacionalizmu, seksizmu in kapitalizmu
3
30. junij 2017 ob 08:15 V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova tokrat predstavljajo umetnice, ki prihajajo iz različnih držav in kontekstov, skupna pa sta jim neposlušnost in upor proti vsakršni obliki oblastništva in ...
Lep pozdrav, saj veš, čigav: Počitnice v nekdanji Jugoslaviji Leta 1947, takoj po koncu 2. svetovne vojne, je jugoslovanska vlada za zaposlene uvedla dopust, plačanemu dopustu je leta 1965 sledil letni dodatek za dopust: regres.
18
Kralj valčka našega časa Andre Rieu čez nekaj dni prvič v Sloveniji Nizozemski violinist Andre Rieu, ki se ponaša z več kot 40 milijoni prodanih albumov in mu je po svetu do danes na koncertih prisluhnilo že okoli 10 milijonov ljudi iz 36 držav, bo 14. junija ...
9
Ob dveh desetletjih Centra in Galerije P74: kako si zamišljamo prihodnost okoljske humanistike Nova geološka doba, ki jo zaznamuje predvsem uničujoči vpliv človeka na planet, je splošno sprejeta.
4
Odtisnjeni fragmenti: od teme proti svetlobi, od svetlobe proti temi Naslov razstave je "napotek in zavajanje hkrati, ponuja možnost konkretnih ali prostih asociacij ter večpomensko branje posameznih podob ali iz fragmentov nastale celostne umetnine dveh avtorjev".
Vse o jantarju, dragulju iz Baltika, ki so mu nekoč pripisovali čarovne moči V Novem mestu drevi uradno začenjajo jantarju in evropskim jantarnim potem posvečeno leto.
Zakaj tako resno dojemamo svoje življenje in prostor? Jaka Babnik v novi seriji fotografij Why So Serious? beleži očitne paradokse v zunanji podobi kulturne krajine, kjer živi in deluje.
Osemdeseta leta, drugič: večmedijske prakse v desetletju obratov V Muzeju moderne umetnostni Metelkova v Ljubljani nadaljujejo obsežen projekt, v katerem predstavljajo slovensko umetniško prizorišče osemdesetih let.
Skica za tempelj: preseganje vrzeli med znanstvenim in duhovnim v sodobnosti " V sodobnem času obstaja vrzel med racionalnim znanstvenim pogledom na svet in metafizičnim ali duhovnim in mitološkim. Pojavi se vprašanje, ali imamo sploh sodobno mitologijo in kakšno vlogo imajo ...
6
Portreti sodobnikov: kulturniki v fotoobjektivu Uroša Abrama Uroš Abram je tisti fotograf, ki portrete kulturnikov v tedniku Mladina pospremi s fotografskimi portreti - portreti, ki presegajo format zgolj informativne upodobitve. Dokaz?
Ljubljana, 1917: pomanjkanje, begunci in odhodi na fronto Nova fotografska razstava na Ljubljanskem gradu bo časovni stroj v preteklost.
6

Citat
link
Auguste Rodin
20. september 2017 ob 22:09 "Z izogibanjem kazni ljudem ne naredimo usluge."
Več novic ...
Izbor
Kazalo