Ob razstavi, ki jo je pripravil kustos Miloš Bašin, je izšel katalog na 36 straneh in 17 reprodukcij. Foto: Ana Sluga
Ob razstavi, ki jo je pripravil kustos Miloš Bašin, je izšel katalog na 36 straneh in 17 reprodukcij. Foto: Ana Sluga

Vsestranska vizualna umetnica se v Bežigrajski galeriji 1 predstavlja s serijo 21 slik na platnu iz leta 2014. Novonastala serija slik, naslovljena preprosto Album, se tako v vsebinskem kot vizualnem kontekstu navezuje na oblikotvornost predmetov, vezanih na dogodke iz preteklosti avtorice. Gre za spogledovanje in interpretacijo doživetega prek jasno naslikanih objektov (včasih tudi subjektov), ki se povezujejo s specifično zgodbo. To ni odslikovanje spomina, ampak se vzpostavlja dialektika med nečim, kar te je že zaznamovalo, in tvojim sedanjim dojemanjem tega. Razstavo bodo odprli v sredo ob 19.00, na ogled pa bo do 8. februarja.

Ana Sluga se je rodila 13. januarja leta 1981 v Ljubljani. Obiskovala je Osnovno šolo Heroja Janeza Hribarja v Starem trgu pri Ložu. Šolanje je nadaljevala na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer industrijsko oblikovanje. Leta 1999 se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je leta 2004 pri profesorju Gustavu Gnamušu diplomirala na oddelku za slikarstvo. Magistrski študij slikarstva in fotografije je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pod mentorstvom Bojana Gorenca in Tomaža Brejca ter na Kunstiakadeemiji v Talinu v Estoniji pri profesorju Kaidotu Oleju.

Leta 2008 je pridobila naziv magistrica umetnosti. Od leta 2007 ima status samostojne kulturne delavke. Je prejemnica več strokovnih nagrad in od leta 2003 dejavno sodeluje na slovenskih in mednarodnih selekcioniranih in samostojnih razstavah. Živi v Ljubljani.

Ana Sluga razstavlja za Bežigradom
Ana Sluga razstavlja za Bežigradom