Razstave - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Razstave - Arhiv
Priprave na improvizacijo: ustvarjalni proces Matjaža Gederja Matjaž Geder se improvizaciji preda šele potem, ko zares dobro obvlada snov, zato se vsakega grafičnega lista loti premišljeno in potrpežljivo.
"Slovenci, začenjajo se novi časi": Kaj so prinesla leta po koncu 1. svetovne vojne? Prva leta po koncu prve svetovne vojne so so bila ena najbolj prelomnih v slovenski zgodovini. Mali človek, na katerega se osredotoča razstava Slovenci, začenjajo se novi časi ...
Ženske, manj znano poglavje Corotovega slikarstva Umetnost francoskega slikarja Jean-Baptiste-Camilla Corota povezujemo v prvi vrsti s krajino in v mehko svetlobo potapljajoče se drevje, travnike in drobne sprehajalce.
V Rijksmuseumu se pripravljajo na veliko slavje: 2019 bo Rembrandtovo leto Natanko stoletje deli smrti dveh mojstrov zgodovine umetnosti, ki sta pripadala vsak svoji likovni dobi – ko se je leta 1569 poslovil Pieter Bruegel starejši, je počasi začenjala izzvenevati tudi ...
Trio One Dollar Bill v mitoloških čereh sodobnega sveta V mariborski galeriji KiBela nocoj odpirajo razstavo slik, ki sta jih v zadnjih dveh letih soustvarila slikarja Bojan Šumonja in Marko Jakše.
Ljubezen v smetnjaku: Banksyjeva samouničena slika zapisana v zgodovino umetnosti "Banksy na dražbi ni uničil svojega dela, ampak je ustvaril novo," je razložil vodja oddelka sodobne umetnosti za Evropo Alex Branczik.
Majski salon: Kaj je grafika in kaj umetniki čutijo do nje? Letošnji dobitnik nagrade Majskega salona je Jožef Muhovič.
Edinstvena življenjska zgodba Elze Kastl Obereigner, prve kiparke v Ljubljani Medtem ko s predstavitvijo opusa Ivane Kobilca v Narodni galeriji trenutno spoznavamo delo ključne slikarke poznega 19. in zgodnjega 20. stoletja v Ljubljani, v Mestnem muzeju Ljubljana ...
"Časi so se spremenili, ljudje pa očitno ne" V prostorih Univerzitetne knjižnice Maribor so odprli razstavo ob 20-letnici študentske delovne brigade, ki si jo lahko ogledate do 19. oktobra.
Likovni vpogled v vojno realnost: Jan Oeltjen, slikar v vojaški suknji Med vojaki prve svetovne vojne je bilo kar nekaj slikarjev, ki so težke trenutke pomanjkanja, napora in stiske prestajali tudi s pomočjo predajanja umetnosti.
Črno zlato – pobiralci premoga skozi doživeto fotoreportersko pričevanje Srdjana Živulovića Fotograf Srdjan Živulović je serijo Črno zlato ustvaril v Bosni in Hercegovini, ko so ga tja pritegnili povsem drugi dogodki.
Z digitalnim dodatkom spomenikom tako rekoč do gumba 'Preberi več' Novomedijski umetnik in eden izmed pionirjev netarta Vuk Čosić v svojem novem projektu, naslovljenem Preberi več , zavrača ločevanje realnosti na realni in virtualni del ter se zavzema za nepovratno ...
Tamara de Łempicka , pionirka art decoja v zelenem bugattiju V madridskem Palacio de Gaviria je na ogled retrospektiva poljske umetnice Tamare Łempicka z umetniškim imenom Tamara de Łempicka , ki je zaslovela s svojimi izpiljenimi art decojevskimi portreti ...
Tanja Vujinović z destilatorji eliksirjev, ki so bili nekoč v domeni menihov in kitajskih apotekarjev Eliksirjev se že od nekdaj drži nekoliko mitičen sloves, tudi zaradi dejstva, da so jih pripravljali tako menihi v samostanih kot kraljevi apotekarji na Kitajskem.
Razstava, posvečena Stanleyju Kubricku, ki je imel "zmožnost, da destilira kaos" Razstava, posvečena legendarnemu filmskemu režiserju Stanleyju Kubricku, je ves čas v premiku – gostovala je že v 16 mestih po vsem svetu, prihodnje leto bo na ogled še v Londonu, kjer je Kubrick ...
Slovenska umetnica Neja Tomšič: Na turneji s projektom o opijskih ladjah Vizualni esej Čaj za pet - Opijske ladje Neje Tomšič bo pod okriljem Gledališča Glej danes in v nedeljo gostoval na festivalu Post Colonial frames v galeriji B#S v Trevisu, 13. oktobra v prostorih ...
V Novi Gorici razstavlja Rene Rusjan, v Kostanjevici na Krki Andrej Lamut ... Novo razstavno sezono v Mestni galeriji Nova Gorica odpira Rene Rusjan, ki bo predstavila presek 30-letnega ustvarjanja.
Znanstvena ilustracija zmore ujeti marsikaj, kjer fotografiji spodleti V Galeriji Vodnikove domačije predstavljajo pogosto spregledano in zapostavljeno polje ilustracije.
Tvegaj spremembo – tokrat z zasukom v umetnikov osebni pogled na svet "Stopamo nazaj, iz civilizacije k človeku, osebi, umetniku," o novi mednarodni interdisciplinarni razstavi v mariborskem Kibla Portalu pravi ena od šestih kuratorjev Nina Jeza.
Galerija Tate skuša obiskovalce spraviti v jok Kubanska umetnica Tania Bruguera bi rada z novo instalacijo v dvorani turbin galerije Tate Modern obiskovalce spravila v jok. In to dobesedno - ena od sob je prežeta z izrazitim vonjem po mentolu.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Uroš Buh
16. oktober 2018 ob 19:56 Zdi se mi, da je vse preveč zelo neposrednih vsebin. In zelo natančnih, ilustrativnih, neposrednih.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo