Razstave - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Razstave - Arhiv
Revolucionarno leto 1968 na washingtonski razstavi Ameriška odisejada Washingtonska galerija portretov Smithsonian ob zlati 50. obletnici na ogled postavlja burno revolucionarno leto 1968, ko se je prvič odprla za javnost.
Lisica, tangice in rožni venec iz pasje in mačje dlake se postavijo na ogled Vizualna umetnica Marija Mojca Pungerčar je na domačiji Kokotovih v Kozjem pripravila malo pregledno razstavo svojih stvaritev, ki jo je naslovila Projekt Bister graben.
Bujnost nje se skriva v naravi, materi Zemlji, ženski in življenju Akademski slikarki Simona Čudovan in Simona Šuc se na razstavi Bujnost nje predstavljata s slikarskimi deli iz svojega zadnjega obdobja, s katerimi " pretanjeno odstirata vpogled v zavedanje ...
Nadrealizem Velike Britanije skozi objektiv Lee Miller Povezavo Američanke Elizabeth "Lee" Miller (1907–1977), ene najizvirnejših fotografinj 20. stoletja, z nadrealizmom v Veliki Britaniji raziskuje razstava v galeriji Hepworth Wakefield.
110. obletnica rojstva Rika Debenjaka, stebra ljubljanske grafične šole Z izborom slik, ilustracij, grafičnih plošč in grafik – s poudarkom na zadnjih – se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru poklanjajo Riku Debenjaku ob 110. obletnici njegovega rojstva.
Spletna dražba predmetov ikon zgodovine, tudi Lincolnove krvave srajce Do 22. avgusta bo na spletni dražbi University Archives mogoče kupiti predmete, povezane s pomembnimi zgodovinskimi osebnostmi, kot so Albert Einstein, Abraham Lincoln in Marilyn Monroe.
Promenada selfijev Tine Kolenik s pokrivali iz lubenice V Galeriji Kresija nocoj na ogled postavljajo Promenado, cikel selfijev vizualne umetnice Tine Kolenik, v katerem umetnica predstavlja promenado bitij z različnimi družbenimi vlogami in statusi, ki ...
Doprsni kip "prve dame sveta" Eleanor Roosevelt v Ljubljani Amnesty International je danes Ljubljani predal doprsni kip Eleanor Roosevelt, ki naj bi po besedah direktorice AI Slovenija Nataše Posel in Laure Roosevelt, vnukinje " prve dame sveta" , služil kot ...
"Indiferentna tišina" fotografij Jona Derganca v Škucu V Galeriji Škuc vrata odpira razstava Vse trdno se stopi v zrak , na kateri bo Jon Derganc predstavil svoje ustvarjanje zadnjih sedmih let.
Na lastne oči videti, o čem je sanjal van Gogh V Van Goghovem muzeju v Amsterdamu so pričarali instalacijo Van Goghove sanje , ki popelje v mišljenje in čustvovanje nizozemskega umetnika Vincenta van Gogha.
Okroglih 90 bi praznoval "papež poparta" Andy Warhol "Če hočete vedeti vse o Andyju Warholu, poglejte na površino mojih slik in filmov in mene, tam sem. Za tem ni ničesar. Sem globoko površinska oseba."
Prepovedane knjige na Slovenskem in kako so kljub cenzuri dosegle svoje bralce V zimskih dneh, ko se je leto 1600 prevešalo v 1601, je v Ljubljani, najverjetneje na prangeju ob Mestnem trgu, v plamenih zgorelo več sto knjig.
Umetnost weimarske Nemčije: Magični realizem med dvema svetovnima spopadoma V londonski galeriji Tate Modern se na negotovost sodobnega časa odzivajo z razstavo nemških likovnih del, ki so nastajala v času v marsičem podobnega ozračja weimarske republike.
Ulay po sestanku v Ljubljani pod okriljem druge londonske galerije Londonska galerija Richard Saltoun je napovedala, da bo postala zastopnica umetnika Ulaya v Veliki Britaniji.
Propadajoči dvori, opuščene tovarne in stare vojašnice, gradovi in mirujoča gradbišča V mariborski Fotogaleriji Stolp na Židovski ulici odpirajo razstavo fotografij Bojana Golčarja z naslovom Onkraj tišine - sestavljajo jo dela iz serije, ki prikazuje problematiko opuščanja in ...
V Italiji ukinjajo prost vstop v muzeje prvo nedeljo v mesecu Nova italijanska vlada odpravlja prost vstop v državne muzeje vsako prvo nedeljo v mesecu. Od zdaj naj bi se vodstva muzejev sama odločila, ob katerih dnevih bodo ponudili brezplačen vstop.
Kuhinja, Pablo Picasso in umetnikov nenasitni ustvarjalni apetit Čeprav jo na prvi pogled morda spregledamo, je tema kuhinje na neki način ves čas prisotna v Picassovi umetnosti – od jedilnika, ki ga je oblikoval za znamenito taverno Quatre Gats v Barceloni, ...
Krogla, najpopolnejša med formami: od kepice sladoleda do planeta Krogla je bila od nekdaj cenjena kot popolna oblika, metaforični povzetek kozmosa, cikličnosti, minevanja in nenehnega gibanja.
Razstava, ki popelje skozi arhivsko gradivo o dejavnostih "v, na in ob morju" Ob obletnici Pokrajinskega arhiva Koper, ki že 60 let skrbi za ohranjanje pisanega, risanega, fotografskega, tiskanega, filmskega ali drugega gradiva na območju Kopra, Izole, Ilirske Bistrice, ...
Razstava "kmečkega" Bruegla jeseni na Dunaju V Umetnostnozgodovinskem muzeju bodo oktobra odprli razstavo del enega najpomembnejših nizozemskih umetnikov 16. stoletja – Pietra Bruegla starejšega.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Ivan Minatti
1
13. avgust 2018 ob 17:06 Odkar vem zanjo, sem kot avgustovska noč: miren, poln zvezd in daljav.
Več novic ...
Izbor
Kazalo