Za zdaj še ni znano, kako se Saatchi počuti kot navdih in ne le poznavalec umetnosti. Foto:
Za zdaj še ni znano, kako se Saatchi počuti kot navdih in ne le poznavalec umetnosti. Foto:
Nigella Lawson
Ena izmed fotografij, ki so junija šokirale Britance. Foto: Youtube

Britanska javnost je bila junija šokirana zaradi fotografij objokane slavne kuharice Nigelle Lawson, na katerih jo je njen (zdaj že nekdanji) mož, 70-letni Charles Saatchi, sredi belega dne in v restavraciji davil (ali pa vsaj zelo grobo zgrabil za vrat). Saatchi je incident pozneje opisal kot "prepirček v igri", a izgovor ni prepričal niti britanskih policistov, ki so ga poklicali na zagovor.

In zdaj je tu Prepir v igri (ang. Playful Tiff), skulptura, ki je od nedavnega na ogled v londonski galeriji Jealous. Gre za kip moškega (ali pa je zlodej?) v dragi poslovni obleki, ki ima roko stegnjeno v isto gesto davljenja, ki smo jo lahko videli na fotografijah, ki so obkrožile svet. Njegova koža je hudičevsko rdeče barve (morda referenca na "nerazumno vedenje", ki ga je v ločitvenih papirjih navedla Lawsonova), iz glave pa mu poganjata tudi dva zgovorna rožička.

Vsaka podobnost je naključna?
Da pa ne bi kdo napačno sklepal, poleg kipa visi napis: "Prosim vedite, da to NI Charles Saatchi. Mirno lahko s svojim prenosnim telefonom fotografirate, kako vas NE-Charles Saatchi davi." Umetnina je bila galeriji "podarjena anonimno", poroča portal Business Insider.