Izdelek Lučke Šićarov. Foto: Obalne galerije Piran
Izdelek Lučke Šićarov. Foto: Obalne galerije Piran
Izdelek Danice Žbontar. Foto: Obalne galerije Piran

Čeprav so avtorji po svojem likovnem izrazu individualno že dalj časa prepoznavni, so se odločili za nov izziv, ki pomeni začetek skupnega nastopanja pod imenom G 12.

Razstava je predvsem priložnost, da dobijo različne likovne poetike v medsebojnem dialogu drugačne razsežnosti. Prav v dialogu nasprotij se vzpostavita večplastna komunikacija in soočanje med posameznimi likovnimi deli, kjer se v vizualnem in vsebinskem kontekstu prepletajo različne oblike, strukture obdelanih površin in barve.

Danica Žbontar (Brežice, 1957) je leta 1982 diplomirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Enoletni študij keramike, slikarstva in kiparstva je opravila leta 1979 na univerzi Mississippy, ZDA. Imela je vrsto samostojnih razstav in je sodelovala na številnih skupinskih predstavitvah. Večkrat je sodelovala in bila nagrajena na mednarodnem ex-temporu keramike v Piranu. Živi in dela v Ljubljani.

Marta Pavlinc (Novo mesto, 1952) je po Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo likovno umetnost študirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Od leta 1975 do 1980 je delala kot likovna pedagoginja in se ukvarjala z grafičnim oblikovanjem. Z oblikovanjem keramike se ukvarja od leta 1980 dalje, v tem času je večkrat razstavljala samostojno in skupinsko. Je članica HDLU Istre, živi in dela v Padni (Sečovlje).

Karel Pavlinc (Celje, 1950) je po študiju likovne umetnosti na Pedagoški fakulteti v Ljubljani od leta 1973 do 1983 delal kot likovni pedagog. Z oblikovanjem keramike se ukvarja od leta 1980 dalje, v tem času se je na področju keramike izobraževal v Italiji. Imel je več samostojnih in skupinskih predstavitev, sodeloval je tudi na piranskem mednarodnem ex-temporu keramike. Je član HDLU Istre, živi in dela v Padni (Sečovlje).

Lučka Šićarov (Ljubljana, 1958) je leta 1984 zaključila študij filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se z oblikovanjem in poučevanjem keramike v različnih izobraževalnih institucijah. Od leta 1990 dalje je večkrat samostojno razstavljala in sodelovala na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Sodelovala je tudi na mednarodnem ex-temporu keramike v Piranu. Živi in dela v Ljubljani.