Arnold Schwarzenegger je svoj rojstni kraj obiskal pred nekaj tedni in si ogledal muzej, posvečen prav njemu. Foto: EPA
Arnold Schwarzenegger je svoj rojstni kraj obiskal pred nekaj tedni in si ogledal muzej, posvečen prav njemu. Foto: EPA

Obletnico muzeja, ki ga je do zdaj videlo že 20.000 obiskovalcev z vsega sveta, in Schwarzeneggerjev 65. rojstni dan bodo počastili s tri dni trajajočo rojstnodnevno zabavo.

Obiskovalci z vsega sveta
Ob jubileju so v muzeju izdali katalog, ki so ga predstavili že v petek. Predgovor je napisal igralec sam, sicer pa je v nekaj manj kot 70 strani obsegajoči publikaciji opisana zgodovina nastanka muzeja, dokumentirana so obnovitvena dela, razstavni predmeti so predstavljeni v besedi in sliki.

Po besedah idejnega vodje muzeja Petra Urdla je do zdaj Arnijevo rojstno hišo videlo okrog 18.000 obiskovalcev in 2.000 gostov na dan odprtja muzeja. Obiskovalci so v Thal prišli z različnih koncev sveta, tudi iz ZDA, Kitajske in Brazilije.

Izid priložnostne znamke
Tridnevno praznovanje bo v muzejskem parku. Med drugim se bo mogoče udeležiti brezplačnih vodstev, jubilej pa zaznamujejo tudi z izidom priložnostne poštne znamke.

Schwarzenegger je kot Terminator dejal "Vrnil se bom". Na Štajersko bo prišel 8. in 9. avgusta zaradi promocijskih snemanj in tudi zato, da rojstni dan praznuje še s svojimi štajerskimi prijatelji, piše avstrijska tiskovna agencija APA.