V Rimu so
V Rimu so "odprli" nov muzej, ki si ga je mogoče ogledati brezplačno. Zemljevid bo obiskovalce popeljal skozi mesto in odkrivanje 330 uličnih umetnin, ki jih je mogoče najti na 150 ulicah. Foto: EPA

"Naznanjamo rojstvo 25. rimskega muzeja, devetega, ki si ga je mogoče ogledati brezplačno," je ob predstavitvi projekta dejala Giovanna Marinelli z mestnega oddelka za kulturo in turizem. Namen projekta je Rim predstaviti iz drugačnega zornega kota: "Ne arheološkega, temveč z vidika sodobne in urbane kulture."
V muzeju na prostem na ogled niso uokvirjena dela, temveč poslikave, ki so jih poulični umetniki ustvarili po mestu. Poseben zemljevid bo obiskovalce večnega mesta popeljal na odkrivanje 330 pouličnih umetnin, ki krasijo 150 rimskih ulic.
Zemljevid, ki poziva "Spremeni perspektivo. Ulica je tvoj novi muzej.", bo od danes dostopen na vseh rimskih turističnih točkah. Natisnili so ga v 50.000 izvodih. Projekt poleg zemljevida v fizični obliki predvideva tudi druga orodja za iskanje pouličnih umetnin, med njimi posebno aplikacijo za pametne telefone in zemljevid na strani Google Cultural Instituta.