Ljubljana
slice
Kje v Ljubljani je najboljši sladoled in katera najboljša poletna aktivnost?
Glasovanje je potekalo med 15. junijem in 15. julijem, 19. julij 2017 ob 10:35 V uredništvu mestnega vodnika In Your Pocket so tudi letos na podlagi mnenj bralcev izbrali najboljše, kar ponuja Ljubljana: najboljši sladoled, najlepšo teraso, najboljšo poletno dejavnost itd.
23
Nastaja replika rimskega deblaka, rokave lahko zaviha vsak
10
15. julij 2017 ob 11:35 Na ljubljanski Špici v okviru projekta Navis gradijo repliko rimskega deblaka, ki so ga podvodni arheologi leta 2015 potegnili iz Ljubljanice na Vrhniki.
Baragovo semenišče: nadškofija neuspešna z zahtevkom za denacionalizacijo
29
11. julij 2017 ob 16:32 Upravno sodišče je dokončno zavrnilo denacionalizacijski zahtevek Nadškofije Ljubljana za Baragovo semenišče oziroma Akademski kolegij v Ljubljani, s tem pa je pritrdilo ministrstvu za kulturo, ki ...
Foto: Ostrojezična Svetlana in morje rdečih zvezd na Kongresnem trgu
434
30. junij 2017 ob 13:58 "Ta radost, da si razumljen, da je končno razumljen simbol rdeče zvezde," Svetlana Makarovič po koncertu z naslovom Nosil bom rdečo zvezdo ni skrivala vznesenosti.
Dogodek Nosil bom rdečo zvezdo samo kratek čas pod vprašajem
59
29. junij 2017 ob 11:58 " V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska, " je že ob napovedi koncertnega dogodka Nosil bom rdečo zvezdo poudarila Svetlana Makarovič in ...
Po Ljubljani bo vozilo 100 hrvaških ekotaksijev Cammeo Na ulice Ljubljane bo avgusta s 100 lastnimi ekološkimi vozili na plin zapeljal hrvaški taksiprevoznik Cammeo. Z njegovim prihodom se bo v Ljubljani odprlo več kot 200 novih delovnih mest.
58
KUD France Prešeren dobil kupca, Trnfest že v pripravah Po nekajletnem životarjenju društva KUD France Prešeren se je vendarle našel kupec njegovih trnovskih prostorov.
12
Gradnja daljnovoda Beričevo-Divača (začasno) ustavljena Eles je začasno ustavil projekt gradnje daljnovoda med Beričevim in Divačo. O tem so že obvestili ministrstvo za okolje in civilni iniciativi, ki sta nasprotovali tej gradnji.
22
Bo Ljubljana dobila Plečnikovo, Džamijsko in Žabjo ulico? Komisija za poimenovanje naselij in ulic Mestne občine Ljubljana je v javno razpravo dala osnutek odloka o določitvi imen ulic, s katerim bi Ljubljana med drugim dobila tri nove ulice: Plečnikovo, ...
114
Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
21
Cesar in Jokić gradita dvorano, stala bo v Štepanjskem naselju V Štepanjskem naselju v Ljubljani so položili temeljni kamen za gradnjo športnega centra, kjer bo največ prostora namenjenega dvoranskemu nogometu.
20
Dva vodika, en kisik: o vodi oziroma modrem zlatu 21. stoletja v bazenu brez vode Opuščeni vrhniški bazen se bo pretvoril v prizorišče prireditve Dva vodika, en kisik , ki se posveča prav tisti osnovni sestavini, ki temu bazenu manjka, to je seveda voda.
Pri gašenju požara pri Kozarjah poškodovana gasilca Okoli 13. ure je požar zajel skladiščne prostore ob ljubljanski obvoznici pri razcepu Kozarje, ki pa ga je 45 gasilcev že pogasilo.
7
Sodišče zavrnilo novo zahtevo za preiskavo Jankovića v zvezi s Stožicami Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrnilo zahtevo tožilstva za preiskavo zoper župana Zorana Jankovića zaradi suma, da je Mestna občina Ljubljana preplačala sanacijo gradbene jame v Stožicah.
53
Nov zaplet glede bežigrajskega stadiona: več pritožb na soglasje Arsa Na okoljevarstveno soglasje za projekt Bežigrajski športni park je bilo vloženih več pritožb, med drugim tudi z državnega pravobranilstva, kjer so pritožbo vložili v "javnem interesu".
64

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč v kuhinji na poletnem taboru
Za mega poletni tabor, na katerega je prijavljenih 70 otrok, iščemo pomoč v kuhinji. Ker gre tudi za dvigovanje težjih loncev je delo primerno za fizično vzdržljivo osebo. ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:40 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:45 Infokanal - TV Maribor
07:05 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo