Ljubljana
slice
Tovornjaki ponoči ne bodo smeli več voziti po severni ljubljanski obvoznici
Nov prometni režim bo začel veljati 2. aprila, 24. marec 2017 ob 22:17 Prebivalci ob severni ljubljanski obvoznici bodo od 2. aprila mirneje spali, saj bo začel veljati nov prometni režim, ki bo v nočnem času težkim tovornim vozilom prepovedoval vožnjo.
39
Zgorel cestni vlakec Urban. Letos zgoreli že dve LPP-jevi električni vozili.
40
23. marec 2017 ob 22:26 Zjutraj je pri delavnici ljubljanskega LPP-ja zgorel električni cestni vlakec Urban. Policija ni našla znakov kaznivega dejanja. Nanj so posumili, ker je v dveh mesecih na LPP-ju zagorelo že dvakrat.
Spar namerava še letos graditi večnamenski 100 milijonov vreden center v Šiški
51
15. marec 2017 ob 17:09 Podjetje SES, ki združuje vse Sparove nakupovalne centre v Evropi, načrtuje gradnjo večnamenskega centra v Šiški v Ljubljani, vrednega 100 milijonov evrov. Gradnja naj bi se začela že letos.
Naložbe v BTC-ju bodo prinesle okoli 2.000 delovnih mest
91
3. marec 2017 ob 14:31 Na območju BTC-ja se obeta za 300 milijonov evrov naložb, kar sta s podpisom sporazuma s predstavniki nekaterih družb zapečatila ljubljanski župan Zoran Janković in minister Peter Gašperšič.
Propadajoči hotel Bellevue v preslabem stanju za obnovo
27
2. marec 2017 ob 13:05 Na mestu hotela Bellevue v Tivoliju je mogoča zgolj še rekonstrukcija identičnega objekta z enakimi materiali, saj je hotel že tako statično šibek, da vzdrževalnih del ne bi prenesel.
Na Litijski cesti v Ljubljani pogorela hiša Na Litijski cesti v Ljubljani je kljub posredovanju gasilcev ponoči pogorela stanovanjska hiša.
3
Skozi trojanske predore zdaj vozijo počasneje V verigi trojanskih predorov se je povprečna hitrost vozil precej zmanjšala. To je rezultat sekcijskega merjenja hitrosti, s katerim so zaznali tudi 1.400 prekoračitev omejitve, kar ni veliko.
57
Stopili vodstvu v bran: "LPP zaposlenim omogoča urejeno delovno okolje" Proti Sindikatu voznikov LPP-ja so se postavili drugi štirje reprezentativni sindikati v podjetju in svet delavcev ter zagotovili, da podjetje zaposlenim omogoča urejeno delovno okolje.
5
Republiški in občinski stanovanjski sklad bosta zidala najemniško Novo Brdo Na ljubljanskem Brdu je v načrtu nova soseska s 651 stanovanji, ki bodo predvidoma namenjena oddaji v najem. Gradnjo bi lahko začeli prihodnje leto, končana pa naj bi bila do leta 2020.
23
Uradno: Emonika južnoafriškemu skladu, začetek gradnje še letos Pri gradnji poslovno-trgovskega središča Emonika bo sodelovala družba Prime Kapital iz Bukarešte, za katero stojita ustanovitelja južnoafriškega sklada NEPI.
50
Projekt Emonika bi letos lahko nadaljevali Južnoafričani Ljubljanski župan Zoran Janković je med projekti, ki naj bi se začeli izvajati v letošnjem letu, omenil projekt Emonika, za katerega se pogajajo z novim vlagateljem.
43
Janković: V Ljubljani posuli rekordne količine soli in peska Očitke o slabo očiščenih cestah in pločnikih na Mestni občini Ljubljana (MOL) zavračajo, saj po navedbah župana Zorana Jankovića v Ljubljani še nikoli niso posuli toliko peska in soli kot letos.
99
Video: Muzej, kjer lahko sanjaš z odprtimi očmi V Ljubljani obstaja kraj, kjer je vse narobe: voda namesto dol teče gor in tam, kjer bi morala biti tla, je strop - vse to v muzeju iluzij.
7
Ljubljana se poslavlja od naziva Zelena prestolnica Evrope Ljubljana se bo na prireditvi, poimenovani " Zelena noč. Zate. ", poslovila od naziva Zelena prestolnica Evrope 2016.
83
Vandali v sadovnjaku uničili vse, česar jim prejšnjič ni uspelo Neznanci so tako kot že pred mesecem dni poškodovali drevje v javnem sadovnjaku na Grbi ter ob Poti spominov in tovarištva v Kosezah. S tem so povzročili za okoli 10.000 evrov škode, ocenjuje občina.
79

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Enostavna fizična dela
Za večje odbojkarske dogodke išečmo večje število prostovoljcev, za različna delavna mesta.  V obdobju od meseca maja do konca septembra organiziramo 3 večje odgobojkarske ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:50 Artevisione Magazine: Carlo Vidoni
16:20 Zona sport

TV Maribor

15:45 Davi, izobraževalno-informativna oddaja
17:00 Dober dan, Koroška, oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten, ponovitev

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Prireditve danes

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva, obvestila
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo