Ljubljana
slice
Video: Muzej, kjer lahko sanjaš z odprtimi očmi
Obisk v muzeju iluzij vse večji, 4. januar 2017 ob 20:25 V Ljubljani obstaja kraj, kjer je vse narobe: voda namesto dol teče gor in tam, kjer bi morala biti tla, je strop - vse to v muzeju iluzij.
7
Ljubljana se poslavlja od naziva Zelena prestolnica Evrope
83
2. januar 2017 ob 11:12 Ljubljana se bo na prireditvi, poimenovani " Zelena noč. Zate. ", poslovila od naziva Zelena prestolnica Evrope 2016.
Vandali v sadovnjaku uničili vse, česar jim prejšnjič ni uspelo
79
30. december 2016 ob 16:56 Neznanci so tako kot že pred mesecem dni poškodovali drevje v javnem sadovnjaku na Grbi ter ob Poti spominov in tovarištva v Kosezah. S tem so povzročili za okoli 10.000 evrov škode, ocenjuje občina.
Ljubljana bo postala veliko gradbišče
96
28. december 2016 ob 07:42 Ljubljana naj bi v letu 2017 postala eno samo gradbišče.
Prvih 56 stanovanj v Celovških dvorih prodanih
51
20. december 2016 ob 17:17 DUTB je v prvem poskusu prodal vseh 56 ponujenih stanovanj v ljubljanski soseski Celovški dvori. Nov sklop 51 stanovanj bo kupcem na voljo v sredini januarja 2017.
Nedokončana Dalmatinka v Ljubljani v roke srbskega poslovneža Mandarića Nedokončano poslovno-stanovanjsko stavbo Dalmatinka v Ljubljani je v okviru stečaja celjske družbe Hiša 8 za skoraj 4,8 milijona evrov kupil srbski poslovnež Milan Mandarić.
24
Janković bi desetino proračuna dal samo za garažno hišo Ljubljanski mestni svetniki so brez podpore večine opozicijskih svetnikov potrdili občinska proračuna za prihodnji dve leti.
78
Foto: Novoletna smreka Melania bo zasvetila čez teden dni Prestolnico loči natanko teden dni od prižiga prazničnih luči. Poleg novoletne razsvetljave na Prešernovem trgu že stoji 20 metrov visoka smreka, ki jo bo razsvetlilo deset kilometrov lučk.
46
Vrata odprl nov materinski dom v Ljubljani V Ljubljani so uradno odprli nov materinski dom.
6
Ljubljanska občina mora plačati milijonsko odškodnino za Kolizej Razkrivamo novo rekordno odškodnino, ki jo bo morala poravnati Mestna občina Ljubljana zaradi dolgotrajnih denacionalizacijskih postopkov Kolizeja.
163
Foto: Zgorel lokal s hitro prehrano Na Miklošičevi cesti je ponoči v celoti zgorel lokal s hitro prehrano, dim pa se je razširil tudi po objektu.
49
Denacionalizacijska saga z Baragovim semeniščem se razpleta Denacionalizacijski postopek vračanja Baragovega semenišča v Ljubljani se počasi razpleta. Ljubljanska nadškofija je denacionalizacijski zahtevek vložila pred skoraj 25 leti.
46
Janković: Ne jočem, ampak vsaka vlada je bolj inovativna pri jemanju denarja prestolnici Svetniki Mestne občine Ljubljana so sprejeli nekoliko znižan proračun 292 milijonov evrov. Župan Zoran Janković je zadovoljen, a vlado obtožuje "inovativnosti" pri jemanju denarja prestolnici.
23
Ljubljanski potniški promet uvaja prevoz na klic. Taksisti očitajo nelojalno konkurenco. Ljubljanski mestni svet odloča o ceniku nove storitve Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), ki bo uvedel prevoze na klic po enotni ceni.
40
MOL znižuje kazni za napačno parkiranje oz. uvaja dodatno parkirnino 12 evrov Na ljubljanski mestni občini nameravajo uvesti " odpustek " za neplačnike parkirnine na plačljivih prometnih conah po prestolnici. Voznikom naj bi redarji zaračunavali dodatnih 12 evrov parkirnine.
42

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Individualna učna pomoč otrokom v zahodni Afriki
V zahodni Afriki, natančneje v Gambiji nudimo priložnost za prostovoljno delo v lokalni šoli, ki jo obiskujejo otroci iz revnih družin in v večini nepismenih staršev. Nepismenost ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:40 Hommage a Tartini parte 1
16:15 L'Universo e'...

TV Maribor

15:20 Tele M, aktualno informativna oddaja, ponovitev
15:45 Davi, izobraževalno-informativna oddaja

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Prireditve danes

Radio Maribor

15:15 Glasbena rubrika
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo