Ljubljana
slice
Cukrarna naj bi začetek prenove doživela že v prihodnjem mesecu
Celotna naložba je ocenjena na 23 milijonov evrov, 25. maj 2018 ob 14:55 Prenovljena Cukrarna po besedah Blaža Peršina, direktorja Muzeja in galerij mesta Ljubljane , ki bo upravljal Galerijo Cukrarna, " ne bo le pomembna nova kulturna pridobitev, ampak bo pomenila tudi ...
22
Ogorčenje krajanov zaradi dovažanja odpadkov v občino
25
24. maj 2018 ob 18:30 Prebivalci Štude, Male Loke in sosednjih vasi nedaleč od Domžal so ogorčeni in zaskrbljeni, ker je na zemljišču nedaleč od bioplinarne in čistilne naprave v Študi nepričakovano začela rasti ...
Skladišču radioaktivnih odpadkov podaljšali obratovalno dovoljenje
9
23. maj 2018 ob 18:27 Agencija za radioaktivne odpadke je osrednjemu skladišču radioaktivnih odpadkov v Brinju aprila zagotovila podaljšanje obratovalnega dovoljenja za 10 let.
Obtožnica zoper Zorana Jankovića v zadevi Gratel pravnomočna
146
12. maj 2018 ob 11:20 Obtožba specializiranega tožilstva proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću zaradi jemanja podkupnine oz. prejemanja donacije družbe Gratel za obnovo Ljubljanskega gradu je pravnomočna.
Risbe Ljubljane pod kostanji Krakovskega nasipa vabijo, da jih pobarvate
2
9. maj 2018 ob 13:09 Na plakatih javnega razstavnega prostora v drevoredu kostanjev ob Krakovskem nasipu umetnica Amela Špendl predstavlja svoje podobe Ljubljane, v katere je ujela duha mesta, kot ga zaznava med ...
Korak bliže prenovi Cukrarne: prejeli nekaj manj kot 11 milijonov evropskih sredstev Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za prenovo nekdanje rafinerije sladkorja Cukrarne.
11
Nova streha za Cankarjev dom še pred zimskimi meseci Vodstvo Cankarjevega doma na nujnost obnove strehe opozarja že od leta 2012, ko je sunek vetra odnesel več ton strešne kritne.
10
Na Hradeckega cesti po obnovi le pet omejevalcev hitrosti Na Hradeckega cesti, ki je bila pred obnovo verjetno najbolj obložena cesta s hitrostnimi ovirami v prestolnici, jih je odslej le pet, v obe smeri vodita tudi novi kolesarski stezi.
32
Zmajeljubna razstava na Ljubljanskem gradu: zvesti spremljevalci civilizacij sveta Razstava Zmaj vseh zmajev, ki jo bodo zvečer odprli na Ljubljanskem gradu, bo ponudila vpogled v zgodovino Ljubljanskega zmaja, zmajev na Slovenskem in zmajev sveta ter v pomene zmajev za človeštvo.
1
V kabinetu ljubljanskega župana Jankovića prejeli sumljivo pošiljko Na Mestni občini Ljubljana so prejeli sumljivo pisemsko pošiljko z neznano snovjo, ki je bila naslovljena na župana.
40
Stanovanjski sklad toži stanovalce Zelenega gaja: Vrnite unovčeno garancijo Od leta 2009 do leta 2017 smo porabili 5,7 milijona evrov za sodne postopke in odprave napak.
56
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
9
Upravno sodišče: Križevniška cerkev pripada križnikom, ne Festivalu Ljubljana Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo Mestne občine Ljubljana (Mol) in Festivala Ljubljana ter potrdilo dobro leto stari odločitvi ministrstva za kulturo, da je treba križevniško cerkev po 26 letih ...
61
Ljubljančani so iz največje džezve na svetu spili kar 3.650 skodelic kave V največjo džezvo na svetu gre 65 kilogramov kave, do zdaj jo je pokusilo kar pet milijonov ljudi po vsem svetu, pred kratkim tudi 3.650 Ljubljančanov.
15
Po Ljubljanici zaplula replika 2.200 let starega deblaka Arheologi so v okviru projekta Navis splavili repliko 2.200 let starega deblaka, ki izvira iz keltsko-rimskih časov.
21

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Sodelovanje v projektu Urbano vrtičkanje z babico in dedkom
V bežigrajski soseski BS 3 smo skupaj s projektnimi partnerji pričeli z izvajanjem medgeneracijskega projekta »Urbano vrtičkanje z babico in dedkom«. Projekt je edinstven na ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

17:25 Tuttoggi attualita'
18:00 O živalih in ljudeh, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor

TV Maribor

17:45 Izzivi – obrt in podjetništvo, informativno–svetovalna oddaja TV Maribor, ponovitev
18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor

Radio Koper

16:16 Glasbena lestvica RaKp
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
18:00 Avtofrekvenca - pon.
Kazalo