Ljubljana
slice
Nov zaplet glede bežigrajskega stadiona: več pritožb na soglasje Arsa
Nerešeno ostaja tudi vprašanje zemljišč, 26. maj 2017 ob 10:48 Na okoljevarstveno soglasje za projekt Bežigrajski športni park je bilo vloženih več pritožb, med drugim tudi z državnega pravobranilstva, kjer so pritožbo vložili v "javnem interesu".
62
Obtožni predlog proti litijskemu županu, grozi mu leto zapora
6
25. maj 2017 ob 10:37 Okrožno državno tožilstvo je na okrožno sodišče vložilo obtožni predlog zoper litijskega župana Francija Rokavca, v katerem ga bremeni kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.
Rezultati meritev: Tojnica onesnažena z najmanj osmimi pesticidi
69
23. maj 2017 ob 21:29 Dober teden dni po požaru v Kemisu je agencija za okolje objavila rezultate analiz vzorcev: bližnji potok Tojnica je izjemno onesnažen s pesticidi.
Mogoči zelo dolgi zastoji na ljubljanski obvoznici za konec tedna
8
19. maj 2017 ob 10:41 Dars bo na odseku zahodne ljubljanske obvoznice na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj do nedelje popoldne izvajal nujna vzdrževalna dela, zaradi katerih bo promet potekal le po ...
Vrhničani po požaru v Kemisu napovedujejo protestni shod
67
17. maj 2017 ob 18:43 V objektu podjetja Kemis poteka čiščenje po požaru in meritve onesnaženja. Po predvidevanjih naj onesnaženost ne bi bila problematična. Požar pa preiskujejo tudi kriminalisti.
Ljubljana do leta 2025 z več kot 300 tisoč prebivalci Če se bodo gibanja preteklih let nadaljevala, bo Ljubljana do leta 2025 najverjetneje imela več kot 300 tisoč prebivalcev. Povečalo se bo tudi prebivalstvo obljubljanskih občin.
45
Po letih čakanja junija v Šiški začetek gradnje 150-milijonskega nakupovalnega centra Podjetje SES, ki med drugim upravlja ljubljanski Citypark, bo junija začelo graditi nakupovalni center v Šiški.
78
Odkrili kip Franceta Bučarja, misleca, domoljuba, Evropejca "France Bučar je bil tudi mislec, ki je videl več; bil je človekoljub, ki je verjel v sočloveka, in bil je domoljub, ki je vse do smrti delal le v korist naše države. In končno, a ne nepomembno, bil ...
62
Dražba za trgovski del Stožic neuspešna, Rastoder ni prišel Dražba za nedokončani trgovski center v Športnem parku Stožice je bila neuspešna. Izet Rastoder je sicer vplačal milijon evrov varščine, toda k dražbi nazadnje ni pristopil.
66
Skladu primanjkuje stanovanj, neprofitne najemnine bi bližal stroškovnim Ljubljanski javni stanovanjski sklad se ob svoji 25-letnici spopada z velikim pomanjkanjem neprofitnih stanovanj. Vsako leto pridobijo nekaj več kot sto stanovanj, a potrebovali bi jih 4.000.
10
ZD Vič-Rudnik je dobil še dve ambulanti družinske medicine V Tehnološkem parku je viška enota Zdravstvenega doma Ljubljana odprla dodatni ambulanti družinske medicine za razbremenitev enote Vič-Rudnik na Šestovi ulici. "V novih ambulantah naj bi v približno ...
1
Tisoči znova po poti nekoč ograjene Ljubljane Začel se je tradicionalni 61. pohod Pot ob žici, ki se ga vsako leto udeleži na tisoče ljudi. V soboto opoldne pa nameravajo udeleženci Ljubljano prvič obdati z živim obročem.
65
Bo Izet Rastoder postal lastnik trgovskega dela Stožic? Ljubljanski poslovnež Izet Rastoder po odkupu terjatev, ki so bile zavarovane z nedokončanim trgovskim centrom v športnem parku Stožice, pričakuje dogovor o lastništvu, če na javni dražbi ne bo ...
8
Bežigrajski športni park dobil okoljevarstveno soglasje, a novi zapleti že na vidiku Pri gradnji na območju Plečnikovega stadiona v Ljubljani se znova zapleta, na okoljevarstveno soglasje, ki ga je družbi Bežigrajski športni park (BŠP) za gradnjo na območju stadiona izdal Arso, se ...
194
MOL ob proračunskem presežku povečal kapital stanovanjskega sklada Ljubljanski mestni svetniki so potrdili zaključni račun lanskega proračuna.
14

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Izvajanje preventivnega projekta "Mladinske delavnice" po OŠ
Na Društvu za preventivno delo iščemo nove prostovoljce/ke za izvajanje preventivnega projeta "Mladinske delavnice" za šolsko leto 2017/2018. "Mladinske delavnice" se bodo ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

01:00 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:45 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo