Maribor
Ljudski vrt
Na soočenju sodeluje 17 kandidatov. Foto: MMC RTV SLO
Aleksander Saša Arsenovič, SMC. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Igor Domanjko, Lista novinarja Bojana Požarja. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Lidija Divjak Mirnik, skupina volivcev, LMŠ, LPR. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Andrej Fištravec, ki ga predlaga skupina volivcev. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Alenka Iskra
Alenka Iskra, SD. Foto: MMC RTV SLO
Igor Jurišič
Igor Jurišič, Stranka mladih - Zeleni Evrope. Foto: MMC RTV SLO
Aleksander Kamenik
Aleksander Kamenik, Stranka Aleksandra Kamenika. Foto: MMC RTV SLO
Franc Kangler
Franc Kangler, Lista Franca Kanglerja - NLS/SDS, SLS, SNS. Foto: MMC RTV SLO
Zdravko Luketič
Zdravko Luketič, NSi. Foto: MMC RTV SLO
Matej Matjašič
Matej Matjašič, Lista mladih. Povezujemo. Foto: MMC RTV SLO
Melita Petelin
Melita Petelin, predlaga jo skupina volivcev. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Prikl
Uroš Prikl, DeSUS. Foto: MMC RTV SLO
Josip Rotar
Josip Rotar, Lista kolesarjev in pešcev. Foto: MMC RTV SLO
Vlado Šega
Vlado Šega, Levica. Foto: MMC RTV SLO
Zdenko Vinkov
Zdenko Vinkov, Stranka slovenskega naroda. Foto: MMC RTV SLO
Rok Zalar
Rok Zalar, Zeleni Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Borut Ambrožič, Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Dodaj v

Kandidati za mariborski županski stolček o kulturi, prometu in povezovanju bregov

Posnetek soočenja si lahko ogledate tukaj
8. november 2018 ob 19:39,
zadnji poseg: 8. november 2018 ob 22:35
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na prvem programu Televizije Slovenija je potekalo soočenje 17 kandidatov za župana Mestne občine Maribor, Andreja Šiška zaradi pripora ni bilo.

V predstavitvenem krogu vprašanj je Borut Ambrožič dejal, da na volitvah kandidira, da bo mesto popeljal naprej iz "lera", ki ga vsakodnevno meščani doživljajo.

Aleksander Saša Arsenovič je glede obljub o ureditvi mestnega jedra, kjer sta tudi njegov hotel in restavracija, dejal, da tu ne vidi konflikta interesov med zasebnim in javnim, težava so po njegovih besedah neurejene stavbe v mestu.

"Vedno držim svojo besedo, upam, da bodo volivci to spregledali in me podprli," je dejala Lidija Divjak Mirnik.

Igor Domanjko je v uvodu dejal: "Sem strokovnjak za odstranjevanje golazni, moja služba je bila nekoč prepoznana na izredno nizkem družbenem nivoju." Kot župan mislim, da ne bom posegal po teh metodah, v ospredju bo združevanje, dodaja.

Zakaj vztrajate z obljubami o kitajskih naložbah? "To je investicija, ki prinaša takšno priložnost, ki je Maribor ne bo več imel, zato sem prepričan, da me bodo ljudje podprli," je dejal zdajšnji župan Andrej Fištravec.

Alenka Iskra, ki vodi socialno podjetje, meni, da je to tudi eno izmed upanj za Maribor, saj v takih podjetjih zaposlujejo ljudi, ki sicer ne morejo na trgu dobiti zaposlitve. Poudarila je tudi, da je 25 let delala v velikih gospodarskih družbah na področju turizma.

Igor Jurišič je dejal, da je napovedal, da bo Fištravca sprejel za podžupana, če bo izvoljen. "V mestu moramo stopiti skupaj, potrebujemo spremembe, da se mladi ne bodo več odseljevali, mesto pa umiralo," je dejal.

Franc Kangler je dejal, da je ponosen, da so v času njegovega županovanja pripravili številne projekte, ki jih je nato naslednji župan končal.

Aleksander Kamenik je dejstvo, da sta na njegovi listi samo on in njegova hči, komentiral, da se zaveda, da je kot politik neizkušen, a da lahko marsikaj naredi kot župan, ostal pa bo zvest aktivizmu.

Zdravko Luketič je na vprašanje, ali bo kot župan znal udariti po mizi, odgovoril, da je po naravi sicer divji, a da je leta 1990 spoznal, da je evropsko sporočilo sporočilo dialoga.

Matic Matjašič je opozoril na slab položaj mladih v Mariboru, ki se množično izseljujejo iz mesta. Prav iz tega razloga je kandidiral, ker je prepričan, da bodo prihodnost mesta krojili mladi.

Melita Petelin je skupaj z možem lastnica gradbenega podjetja, a v tem ne vidi konflikta interesov, saj družinsko podjetje ne gradi stanovanj, ki jih obljublja kot županja.

Uroš Prikl je dejal, da lahko kot državni sekretar v uradu predsednika vlade Mariboru gotovo pomaga, a še več lahko naredi, če ga meščani izberejo za župana.

Josip Rotar želi, da več Mariborčanov spremeni potovalne navade in začne uporabljati kolo, saj to pripomore k zdravju in prijetnejšemu vzdušju v mestu.

Vlado Šega je opozoril, da Maribor potrebuje delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, za kar si bo prizadeval.

Zdenko Vinkov je na vprašanje, kaj bi storil, če bi na njegova vrata potrkal lačen Sirec, odgovoril, da ne moremo zamenjati naroda in da pri tujcih, ki prihajajo, ne gre za begunce.

Rok Zalar je poudaril zeleni fond iz svojega programa, ki se bo osredotočal na pridobivanje sredstev za ekološke investicije.

Urejanje prometa v mestu
Katere ceste v središču mesta je še treba zapreti? Kako izboljšati javni promet? Skozi zgodovino mesta se je prometna ureditev veliko spreminjala. V zadnjem mandatu smo lahko videli neustrezno ureditev Koroške ceste, podpiramo pa popolno zaprtje prometa na Lentu, je dejal Ambrožič. Arsenovič je dejal, da zapiranje mestnega jedra za avtomobile hkrati pomeni odpiranje mesta za ljudi, zato je povsem nedopustno, da so ob nabrežju reke Drave parkirana vozila. Tudi on bi z Lenta pregnal avtomobile, Koroško cesto pa povezal z glavnim trgom. Fištravec je glede očitkov kaosa na Koroški cesti dejal, da je zdaj tam za 40 odstotkov manj prometnih nesreč. "Bistveno je, da prenova Koroške ceste, glavnega trga in Lenta poteka, denar je zagotovljen," je poudaril.

Divjak Mirnikova je dejala, da tudi podpira ureditev obrežja reke Drave, da pa so njene glavne točke "red, komunikacija in razvoj". Želi si, da bodo Mariborčani spet lahko ponosni. Domanjko je nadaljeval, da prav tako načrtuje zaprtje prometa na Lentu, pa tudi zapiranje središča mesta okoli glavnega trga in Koroške ceste. Tudi Iskra je navedla, da si bo prizadevala za ureditev prometa z umikanjem avtomobilov iz središča mesta. Luketič je dejal, da je treba po zaprtju središča za promet tamkajšnjim prebivalcem zagotoviti brezobrestna posojila, da si bodo lahko kupili parkirna mesta v garažnih hišah, katerih gradnjo podpira. Še posebej je potrebna pri nogometnem stadionu in glavnem trgu, je sklenil.

Jurišič je dejal, da bi poskušal ukiniti vinjetni režim na hitri cesti, ki povezuje Tezno in Pobrežje. "Nesmiselno je, da govorimo o gradnji novega mostu, imamo pa most, ki ga ne morejo vsi uporabljati," je dodal. Kamenik bi kot župan na Lentu zgradil kakšnih 15 pomolov za električna plovila, zavzel pa bi se tudi za obuditev turizma in gostinstva. Kangler je glede avtobusov dejal, da je nujno treba urediti vozne rede, ki ne bodo zanemarjali okoliških primestnih krajev.

Ali bi podprli izvedbo Parade ponosa v Mariboru in poročili istospolni par?

Da: Zalar, Šega, Rotar, Prikl, Petelin, Matjašič, Luketič, Kangler, Kamenik, Jurišič, Iskra, Fištravec, Domanjko, Divjak Mirnik, Arsenovič, Ambrožič.

Ne: Vinkov.

Vizija razvoja turizma
Prikl se strinja, da je turizem nesporna perspektiva mesta, meni celo, da ima Maribor tudi svetovno gledano izjemne lastnosti, saj se lahko turist z avtobusom pripelje od mesta do smučišča, a da je turizmu treba nameniti več sredstev. Rotar obljublja dravsko in evropsko kolesarsko pot, saj je po njegovih besedah sektor kolesarskega turizma v Evropi vreden 44 milijonov evrov. Šega meni, da bodo turisti v Maribor prišli, ko se bodo po njem sprehajali srečni ljudje, do takrat pa je to le fasada za bedo prebivalcev. Vinkov bi najprej uredil nabrežje Drave, v turizmu pa vidi "lovke hobotnice, ki jih je treba posekati". Zalar je poudaril, da turizem pokriva široko področje, od mestnega jedra do Pohorja, vinogradov, zato je treba začeti resno strategijo in med drugim povezati levi in desni breg Drave.

Kultura v mestu stagnira
Kako boste znova zagnali kulturne projekte v mestu in kaj bo imelo prednost?

Iskra je odvrnila, da je treba vse obstoječe nasedle projekte najprej analizirati in videti, kakšne so finančne konstrukcije. Na vrh prioritetne lestvice postavlja rešitev problematike Mariborske knjižnice, ki čaka že deset let. Kamenik bi problematiko knjižnice rešil tako, da bi jo med črpanjem evropskih sredstev in gradnjo nove preselil na Dvorakovo 5, nekdanji CSD. "To je 1.500 kvadratnih metrov, zdaj jih je 300, v središču mesta je ogromno objektov, ki so last države in prazni," je dejal.

Tudi Kangler se zavzema za prioritetno gradnjo knjižnice na Rotovškem trgu, a drugi kulturni projekti, kot je mestna galerija, se vseeno ne smejo zanemariti, je opozoril. Luketič je opozoril, da je treba nadgraditi tudi preostalo lokalno kulturno produkcijo, kot so plesišča in kinodvorane. Občina bi morala po njegovem mnenju velikim mariborskim umetnikom pomagati in tako hkrati krepiti kulturni turizem.

Matjašič v središču mesta podpira dovolj veliko večnamensko stavbo, v katero bi lahko namestili tako knjižnico kot galerijo. Petelinova je opozorila, da je treba projekt knjižnice racionalizirati, ne sme pa se pozabiti na obnovo pokrajinskega muzeja.

Šega je dejal, da "kulturo delajo ljudje, in na te smo v Mariboru lahko ponosni". Mariborska kultura je glede na primerljiva mesta povsem na nivoju, treba pa je spodbujati mlade alternativne skupine, saj iz njih "zrastejo veliki igralci, pesniki in glasbeniki". Maribor kot Evropska prestolnica kulture leta 2012 je bil polomija, saj "nismo iztržili tega, kar smo mislili", pa je dejal Vinkov.

Kako povezati in nasloviti težave prebivalcev levega in desnega brega Drave?
Petelinova meni, da je na desnem bregu treba najprej urediti Ruško cesto, na levem bregu pa urediti park, ki si ga želijo predvsem sprehajalci psov. Vinkov je poudaril dotrajan asfalt na obeh bregovih, ki postaja neprevozen, na Teznem pogreša športni center. Zalar bi okrepil lokalne skupnosti in mestne četrti, s finančnimi sredstvi in povezovanjem z mestno upravo bi morale biti slišane in vključene v projekte, pri čemer je omenil tudi participatorni proračun. Tega podpira tudi Domanjko, ki kot prioriteto povezovanja obeh bregov Drave vidi tudi v ureditvi mestnega avtobusnega prometa ter ureditvi športnih objektov.

Arsenovič bi bregova simbolno povezal z brvjo na Lentu, potem je med nujnimi ukrepi omenil še zdravstveno postajo Tezno, ureditev tržnice, kolesarskih stez in športne infrastrukture na obrobju. Fištravec je dejal: "V naslednjih štirih letih bomo popravili vse ceste v Mariboru, v Mariboru ne bo več lukenj na cestah!" Hkrati je obljubil, da se bodo upokojenci, tako kot invalidi, iz levega na desni breg lahko vozili zastonj. Tudi Kangler je poudaril problematiko prometne ureditve in "poflikal" ceste ter zagotovil primarno zdravstvo za starejše občane. Matjašič je kot tri hitre in poceni projekte, ki bi izboljšali kakovost prebivalcev obeh bregov, naštel: 200 praznih stanovanj nameniti mladim družinam in starejšim, športne objekte povezati v športni center ter tehnološki park, ki bi povezal univerzo in mlada zagonska podjetja. Šega pa meni, da je težava v tem, da vodstvo ne vpraša ljudi, kaj si želijo spremeniti.

Obnova športnih objektov
Arsenovič se je zavzel za dokončanje Ljudskega vrta, da se podpre "nogometna pravljica", obnove pa je potrebna tudi dvorana Tabor. Ambrožič je dejal, da so povprašali meščane, ki so jim dejali, da se sprašujejo, zakaj Maribor uspešneje ne črpa sredstev za obnovo športnih objektov.

"S pomočjo nam tako osovražene Ljubljane bom v Maribor pripeljala javni denar za javne investicije, kar pomeni, da bomo obnovili športne objekte," je dejala Divjak Mirnikova in dodala, da se bo Ljudski vrt obnovil, treba pa ga je poleg nogometa odpreti tudi za druge prireditve.

Domanjko je dejal, da je treba urediti športne dvorane in pri tem poslušati športne navdušence ter prostovoljce, ki delajo v mestnih klubih. Jurišič pa je poudaril, da ni dovolj vlaganje v objekte, pač pa je treba misliti tudi na ljudi. Nujno je treba zgraditi nov športni bazen. "Župan se ne bo ukvarjal s športom, pomaga lahko zgolj pri projektih, ki jih pripravijo športniki," je dodal. Kangler se je vprašal, kje bo Maribor vzel denar za investicije v Ljudskem vrtu. Škoda, da se ni projekt znašel v nacionalnem slovenskem programu, je sklenil.


Za župana Maribora kandidirajo:

Aleksander Saša Arsenovič (SMC)

Melita Petelin (skupina volivcev)

Zdravko Luketič (NSi)

Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo)

Uroš Prikl (DeSUS)

Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija)

Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda)

Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja)

Igor Jurišič (Stranka mladih - Zeleni Evrope)

Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja)

Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev)

Alenka Iskra (SD)

Lidija Divjak Mirnik (skupina volivcev/LMŠ, LPR)

Franc Kangler (Lista Franca Kanglerja - NLS/SDS, SLS, SNS)

Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika)

Rok Zalar (Zeleni Slovenije)

Andrej Fištravec (skupina volivcev)

Vlado Šega (Levica)


Posnetek soočenja si lahko ogledate tu:

La. Da., G. K.
Prijavi napako
Komentarji
glasnost
# 08.11.2018 ob 20:17
Kangler je dokazal, da je bil narobe obtožen in da svoji nasprotniki so uničili Maribor.

Pokazal je, kako se da s pomočjo odvetnikov izločiti dokaze in izpasti nedolžen.
Hrk hrk
# 08.11.2018 ob 19:56
S Kanglerjem ali Fištravcem vsekakor v Mariboru ne bo nobenih sprememb na bolje.
Emmure
# 08.11.2018 ob 22:02
Nič mi ni jasno..Kanglera smo vun metali,skoraj smo pol Maribora skup zlamali s kockami,,zaj pa ga nazaj kličemo..pa jebote raja smotana.
denmark23
# 08.11.2018 ob 20:04
mam obcutek da kar v veliko obcinah kandidirajo mojstri, ki so zgubili kaksno stavo ali met kovanca v stilu "saj ne upas kandidirat za zupana"...
štajerc64
# 08.11.2018 ob 20:54
ne morem, da ne rečem, tak pa zgleda stadion, ko igra lolimpija !
Mr.Mr.
# 08.11.2018 ob 20:29
Ne morejo iz svoje kože, soočenje na štadionu, samo v Mb.
Pa ni pravega soočenja brez Šiška. Free Šiško!!!
rdečinavijač
# 08.11.2018 ob 19:59
Dajmo Franc, pokaži da smo banana država.
kapljač
# 08.11.2018 ob 20:29
Šiškota volit,tudi ker se nihče od kandidatov ni zavzel, da se kandidat za župana Šiško lahko udeleži predvolilnega časa. In da se zlorabe pravosodja v bodoče več ne tolerirajo.
Emmure
# 08.11.2018 ob 22:18
tak enih pol kandidatov za župane je kriminalcev in patoloških lažnivcev.
glasnost
# 08.11.2018 ob 20:03
18 kandidatov? Pa če vsakemu dajo minuto za odgovor, bodo težko odgovorili na več kot tri vprašanja.
kar_nekdo
# 08.11.2018 ob 22:56
@resnoca/boli: povej, na katerih soočenjih pa te ni megle? Oz. prodajanje le-te?!?
Sicer pa, če Mariborčani ponovno izvolimo Kanglerja, nam pa res ni pomoči... Se nam bodo z razlogom vsi smejali... Enako bi bilo tudi s Fištravcem...
Mihsss
# 08.11.2018 ob 20:32
@Mr.Mr.: Šiško se bo kvečjemu soočil s sojetniki.
glasnost
# 08.11.2018 ob 20:29
Kateri je že tisti, ki je (svojemu) natakarju prst v pretepu odgriznil in ga po prsnem košu in hrbtu pogrizel? :)))

Arsenovič. Pred 20 leti.
verbatim989
# 08.11.2018 ob 20:05
In kateri novinarji so delegirani za to soočenje? Da niso iz Ljubljane. Jug pa to...
krosnjar
# 08.11.2018 ob 22:16
Če kdo misli, da je to tragikomično, naj pogleda soočenje za Koprskega župana. Ob zadnjih volitvah sem skoraj crknil od smeha... Samo kdo je komu grozil, kdo je koga iz katerega lokala ven metal..kdo je večji mafijec .. Po soočenju bi jih nekdo že po službeni dolžnosti moral dati vsaj v pripor.... A to je naša realnost. Že šerif najlepšega mesta bi v urejeni državi volil samo iz zapora. Pa še omeniti se javno ne sme kako so državna podjetja odpisala več milijonov dolga njegovi propadli Elekti...
Samotna Duša
# 08.11.2018 ob 21:47
Sem izklopila TV, čeprav gre za soočenje kandidatov za župane v "totem mojem rodnem mesti".
Kdo si je izmislil koncept, da imajo županski kandidati samo 40 sekund za predstavitev in 30 sekund za repliko. Meni se to zdi kot norčevanje iz gledalcev in poslušalcev. Sicer smo pa mi doma že dogovorjeni in odločeni, koga bomo volili.
lemur
# 08.11.2018 ob 20:24
Šiško preko skajpa?
Postulat
# 09.11.2018 ob 01:17
Socustvujem z mariborcani glede tega izbora posebnezev
neskafe
# 08.11.2018 ob 20:44
Pa to sploh ni za gledat jaoooo...a zato ne gre noben pameten v politiko
pancho
# 08.11.2018 ob 20:22
Ce bom volil, bom Kanglerja volil.
tim27lj
# 08.11.2018 ob 21:05
Žal Maribor ne premore kredibilnih kandidatov.
Več sreče čez 4 leta.
fafaron
# 08.11.2018 ob 20:51
Pa da ne boste imeli kake napačne interpretacije "Uboge gmanje", to leti na podporo teroristu in (nesojenemu) bombašu Šiškotu, ki je sedel, ker je hotel z bombo ubiti človeka.

Šiško je imel na ypletu videospot s tem komadom, kjer so v kvazisrednjeveških vojaških opravah peli to pesem. Kar je absurd, saj so ravno ti klali uporno gmajno. FaŠiško ma vas rad.
komsomolec
# 08.11.2018 ob 20:02
HA, kakšni kandidati. to bo cirkus.
br50
# 08.11.2018 ob 21:25
Kanglerja za zupana MARIBORA.... vse drugo je brez pomena....
marelica7
# 09.11.2018 ob 05:08
Sposobni Mariborčani so odšli v Ljubljano ali pa Graz, mnogi še dlje od doma. Tako v Mariboru opazimo veliko sociale, humanitarcev, alkohola in ljubiteljev psov. Med njimi je težko izbrat človeka, ki bi zadovoljil vse potrebe prebivalcev . Sicer pa za vse zbrane nepravilnosti ostaja izgovor v Ljubljani.
Pokemon
# 08.11.2018 ob 22:37
ma najmlajši kandidat matjašič je dejansko izpadu še najbolj zrel in je dejansko poslušu vprašanja ter na njih odgovarju kratko in jedrnato. usi ostali so izgledali ko eni mali otroci. vinkov pa itak sam u stilu kritiziranja, brez ene same svoje rešitve - šiško bi bil isti
Domkobombonko
# 08.11.2018 ob 21:54
Mislim, da sta g. Medved in ga. Gregorec kar dobro vodila soocenje.
Bi pa izpostavil, da edini primeren kandidat za zupana v Mariboru je g. Kangler.
neskafe
# 08.11.2018 ob 20:31
Dragi Mariborcani cre zmaga g.Arsnovič ki mu je vzor g. Jankovič bo prvo stvar naredil vete katero ?
Ukinil bo vijolicasto barvo in jo nadomestil z zeleno...sprejel bo odlog da bote zdaj zelene vijole :)
zala10
# 08.11.2018 ob 20:23
Kateri je že tisti, ki je (svojemu) natakarju prst v pretepu odgriznil in ga po prsnem košu in hrbtu pogrizel? :)))
rtvjevc_ki_ni_40
# 08.11.2018 ob 20:05
Kangler je dokazal, da je bil narobe obtožen in da svoji nasprotniki so uničili Maribor.
papi43
# 08.11.2018 ob 23:35
Mogoce sem neobjektiven, ker nisem gledal cele oddaje (ker me je zelo kmalu minilo). Ampak tole je bilo pa skropucalo od soocenja. Nisem Mariborcan, sem pa zaskrbljen kaj je z nami Slovenci, da si res ne znamo izbirat svojih voditeljev in zrihtati stvari tako kot bi bilo treba.
NoriGoban
# 08.11.2018 ob 21:54
Ponovno je cas za Kanglo! Fistra vam je pokazal, da Kangla spet ni bil tako slab!
garmond
# 08.11.2018 ob 21:13
Prava žalost ali celo nesreča za Maribor so vsi ti skupaj. Enako na Ptuju.
Ne grem na volitve, le kdo pri zdravi pameti bo te kruhoborce volil.
Reorgart
# 08.11.2018 ob 20:57
Demokracija pa taka, ko je eden od kandidatov za zapahi. Kje je Šiško?
M_K
# 09.11.2018 ob 11:25
Mariborčani če izvolite Kanglerja ste najbolj butast narod na tem planetu! Pred leti ste ga skoraj "ubili" a zdaj pa bi ga spet volili! Haha, adijo ste ;-) pa lep dan!
nonparel
# 08.11.2018 ob 22:39
Koliko ulic, toliko radarjev. Bo vam kangla do konca žepe spraznil.
denmark23
# 08.11.2018 ob 20:08
a je to tekma..kdaj pride na vrsto branko zupan?
fcbayern
# 08.11.2018 ob 21:13
Zgleda da je glavni izziv parada ponosa..
pink panther
# 08.11.2018 ob 20:11
samo stran od odvetnikov in podjetnikov
Lev Julius
# 09.11.2018 ob 10:51
Glede na udeležbo je zmagovalec lahko vsak .MB je skoraj vedno med kraji z najnižjo udeležbo ,kar pa se bo pokazalo tudi tokrat. Nihče izmed kandidatov ne prinaša nič novega . Še vedno kupčkajo okoli Koroške ulice in Lenta ,kjer so zaradi tega zapravili že MILIJONE , vendar brez dejanskega učinka ,če ne štejem lepotnih popravkov ,kot je barvanje poti in postavljanje korit - enkrat v levo drugič v desno . SRAMOTA za dosedanjega župana ,ki se s tem ponaša in odrom na Dravi ,ki ga sedaj odstranjujejo zaradi dovoljenj za katere se je Fištravec požvižgal. PALEC DOL za Fištravca .
alcatraz
# 08.11.2018 ob 23:03
Saj v bistvu je žalostno, ampak to je bilo pa nekaj najbolj smešnega, kar sem kdaj vidu. Pripominjam, da sem sledil zadnjih 30 minut.
Klankon
# 08.11.2018 ob 22:32
@Faila Pašič Nikoli, če hočeš džamijo idi v Ljubljano.
Hrk hrk
# 08.11.2018 ob 20:10
Hahaha...le vkup uboga gmajna.
Blackbaerd
# 08.11.2018 ob 20:10
>le vkup le vkup uboga gmajna
Vidim da so priprave na proteste proti Kanglerju že v polnem teku.
Bolek
# 09.11.2018 ob 10:03
Svojih potovanj na Kitajsko pa Fištravec ni omenil. Je šlo preveč denarja za njegove izlete.
nochance4u
# 09.11.2018 ob 10:00
Upam, da da se bomo Mariborčani odločili, da nam naslednja 4 leta županuje Arsenovič, za Kanglerja se ve, zakaj je MORAL oditi, Fištravec pa zadnja leta katastrofa. Potrebujemo novo ime in svež zagon.
criminy
# 09.11.2018 ob 06:58
Glede na izrečene neumonosti kandidatov na soočenju, sem vsekakor za Šiškota! Najmanj bedarij je povedal! :)
zamudnik
# 08.11.2018 ob 23:36
Parada posebnežev. Vaških.
krosnjar
# 08.11.2018 ob 22:50
nonparel - če voziš po predpisih ti Kangler ne bo vzel niti centa...
Res hecno tole z radarji. Kot bi varnostnika v trgovini obtožili, da vam je ukradel čokolado, ki ste jo hoteli prinesti zastonj mimo blagajne in je začela piskati. ..
tedi77
# 08.11.2018 ob 22:08
Soočenje v Ljudskem vrtu? Na prvo žogo populistično, v bistvu pa logistično.
Kazalo