Moja generacija

Nana Milčinski obuja dedkovo zapuščino: Pospeši korak skoz noč, skoz mrak, zarjam naproti

"Svojega dedka cenim po tem, da nikoli ni spregovoril zastonj. Njegova beseda je imela vselej neko dodano vrednost oziroma je prinašala sporočilo za življenje. Tudi ko sva se zgolj pogovarjala," je ...
1

Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom?

Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?
73

23. oktober: Kako je nastala gumijasta zračnica?

Leta 1921 je umrl škotski izumitelj John Boyd Dunlop, čigar najslavnejši izum je gumijasta zračnica. Dunlop se je rodil 5. februarja 1840 v Dreghornu na Škotskem.

Je tudi škiljenje Leonarda da Vincija naredilo za genialnega umetnika?

Nikakor ni nujno, da je neusklajenost oči ovira za blestečo slikarsko kariero – avtor članka v sveži izdaji znanstvene publikacije Jama Ophthalmology domneva, da lahko gre celo za prednost.
9

Nagrada Kristine Brenkove gre s krivdo prežetemu Cankarju skozi oči Petra Škerla

Letošnji prejemnik nagrade Kristine Brenkove je Peter Škerl, ki je v slikanici s črtico Ivana Cankarja Skodelica kave s svojimi ilustracijami pozornost usmeril na pisateljevo "utrujeno in prazno ...

V snovanju nepremičninski davek: brez izjem, brez višje obdavčitve za več nepremičnin

Koalicija se bo predvidoma konec tedna usklajevala okoli predvidenega davka na nepremičnine. Finančno ministrstvo je objavilo tri različice stopenj.
267

Operacijo sive mrene je treba plačati, če se hkrati opravi korekcija vida

Operacija sive mrene je pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, a ker se številni bolniki ob tem odločijo tudi za popravo vida v celoti, morajo poseg in novo umetno lečo plačati sami.
68

21. oktober: Izumil dinamit in spodbudil k odličnosti

Leta 1833 se je rodil švedski kemik in izumitelj dinamita Alfred Nobel.

Pred nami mesec dni kampanje županskih in svetniških kandidatov

Pred novembrskimi volitvami, v katerih bodo volivci izbirali vodstva 212 občin, se začenja volilna kampanja.
16

Razstava o modelu za življenje z vodo v 21. stoletju

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje so pripravili razstavo Živeti z vodo – južni rob Ljubljane, ki jo bosta nocoj odprla minister za kulturo Dejan Prešiček ter minister za okolje in prostor Jure ...
1

Slovenski znanstveniki v kačjem strupu odkrili protein proti strjevanju krvi

Znanstveni konzorcij pod vodstvom Igorja Križaja z odseka za molekularne in biomedicinske znanosti Instituta Jožefa Stefana je odkril in opisal antikoagulantni protein iz kačjega strupa, ki močno ...
37

Poštna ulica oživlja Maribor: majhno, a zelo elegantno stanovanje z umetninami

Nekaj modrega, novega in starega bi lahko rekli za to malo stanovanje v Mariboru, ki prepleta duh časa v slogu art decoja z odprto, popolnoma črno kuhinjo.
19

Polona Vetrih: Resnično nimam česa obžalovati v življenju

Hvaležna sem svoji usodi, da me vodstvo gledališča ni sprejemalo, ker sem se s tem naučila, da ima moje življenje več dimenzij, in zato se mi zdi, da mi je lažje, pronicljivo ugotavlja dramska ...
29

Umrla je igralka in pevka Katja Levstik

V starosti 73 let je umrla priznana igralka in pevka Katja Levstik, dolgoletna članica ljubljanske Drame, v kateri je odigrala vrsto opaznih vlog.
6

Hollywoodska "boginja ljubezni" bi praznovala 100. rojstni dan

Pred stoletjem se je na današnji dan rodila ameriška filmska zvezdnica Rita Hayworth. Veljala je za eno najlepših igralk v ameriški filmski zgodovini, imenovali pa so jo Boginja ljubezni.
9

RTV v živo
06:05 Kultura
06:10 Odmevi
05:20 Videotrak, ponovitev
06:30 Otroški kanal
06:00 Poročila
06:15 Pogovor z dežurnim meteorologom, biovreme in temperature po Sloveniji
Facebook