Moja generacija

Ob dvojnem jubileju RTV Slovenija Poletna noč z žanrsko najširšim programom doslej

Tradicionalni galakoncert Poletna noč , ki bo v sredo s slovenskimi popevkami zavzel Kongresni trg, bo tokrat v znamenju jubilejnega leta, v katerem RTV Slovenija zaznamuje 90 let radijskega in 60 ...
1

Svoje duri za javnost odpira grad Kostel, drugi največji grajski kompleks na Slovenskem

Komorni koncerti, razstave, predstave in delavnice bodo po novem naseljevali do zdaj urejeni del gradu Kostel, ki ga bodo za javnost odprli v petek.
22

Na Koroškem se je pred 70 leti začela pisati prav posebna zgodba

Na začetku junija se je v Lipici zbralo več kot 100 avtomobilov znamke Porsche, s katero so člani Porsche kluba Slovenije in ljubitelji znamke proslavili njen 70. rojstni dan.
3

Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev

Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
27

Lignji v paradižnikovi omaki

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), dl suhega belega vina, 2 čebuli ali 5 šalotk, 2 stroka česna, oljčno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.

Umrl je Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija

V 90. letu starosti se je poslovil Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija. V zgodovino RTV-ja se je trajno zapisal kot prvi tehnični direktor nekdanje TV Ljubljana.
2

Nizozemski fenomen: vas, v kateri živijo le ljudje s hudo demenco

Po 65. letu je dementen že vsak peti človek; ker število obolelih za to dolgotrajno boleznijo, ki izčrpa tudi svojce, narašča, je tudi v Sloveniji primerno iskati alternativo za oskrbo: edinstven ...
52

Piran skrbi za boljšo dostopnost svojih spomeniških čarov za gibalno ovirane

Štiri lokacije v mestnem jedru Pirana so po novem opremljene s premičnimi in nepremičnimi klančinami – njihov namen je invalidom na vozičkih in vsem, ki težko hodijo oziroma pri hoji potrebujejo ...
4

Umrl je D. J. Fontana, še zadnji član prve zasedbe Elvisa Presleyja

Poslovil se je Dominic Joseph Fontana, ki velja za enega prvih bobnarjev v rokenrolu.
5

Kam ta konec tedna? Na ogled čipk, dobrote iz Italije, klavirski koncert in festival FUKSi

Nov konec tedna, nov pester izbor športnih, kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo italijanska tržnica Idea Italia in festival FUKSi v Ljubljani, Festival idrijske ...
3

Zamolčano nasilje nad starejšimi: žrtve se sramujejo zlorab svojih najbližjih

Nasilje nad starejšimi je v naši družbi pogostejše, kot si mislimo, a ker ima toliko različnih obrazov, ga je težko prepoznati, o njem se v javnosti ne govori, o nasilju, ki ga doživljajo, pa zaradi ...
47

15. junij: Tisti slovenski impresionist, ki se je najbolj vživel v naravo

"Najbolj lirična, po svoje tudi tragična osebnost impresionističnega desetletja je bil Ivan Grohar," so o slikarju, ki se je rodil na današnji dan leta 1867, zapisali v Narodni galeriji.

Antarktika pospešeno izgublja led, kar 200 milijard ton letno

Sateliti, ki nadzirajo stanje Antarktike, kažejo, da ta celina vsako leto izgubi okoli 200 milijard ton ledu.
197

V Radljah ob Dravi senzorični park za varno gibanje dementnih

V Domu starejših Hmelina v Radljah ob Dravi praznujejo 10. obletnico delovanja. Za dementne in tiste na invalidskih vozičkih so uredili tematsko-senzorični park, v katerem se lahko varno gibajo.

Župančičeva nagrada za življenjsko delo filmskemu umetniku Karpu Godini

V Ustvarjalnem centru Švicarija so podelili Župančičeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve na področju umetnosti in kulture.
1

RTV v živo
07:00 Dobro jutro
11:15 Vem!, kviz
08:40 Portugalska : Maroko, posnetek iz Moskve
11:10 Iran : Španija, posnetek iz Kazana
08:40 Obvestila
09:00 DNEVNI PROGRAM, Poročila
Facebook