Moja generacija

Lado Leskovar v razprodani Gallusovi dvorani: ni še čas za poslednji vlak

Sprehod skozi čas s prvoosebnim pripovedovalcem je kratek povzetek večera, ki ga je pred razprodano Gallusovo dvorano uprizoril "živa legenda" Lado Leskovar skupaj s številnimi gosti.
18

Michelangelov žrtvovani Izak se prvič razodeva očem javnosti

Najbrž si restavratorji, ko so se lani lotili restavriranja Michelangelove risbe Žrtvovanje Izaka , niso predstavljali, da bi med svojim delom lahko odkrili še eno različico tega motiva.

26. april: Najhujša mirnodobna jedrska katastrofa

Leta 1986 se je v elektrarni Černobil 4 v Ukrajini zgodila najhujša jedrska nesreča do zdaj. Glavna vzroka sta bila nevarna konstrukcija reaktorja in slaba varnost.

Video: Predsednika obiskal zeleni Jurij, prinašalec pomladi

Mitološki junak iz Bele krajine, zeleni Jurij, je v predsedniško palačo po običaju prinesel pomlad.
4

Stoletje kraljice džeza oziroma prve dame pesmi Elle Fitzgerald

" Edino, kar je boljše od petja, je še več petja, " je nekoč dejala ameriška pevka Ella Fitzgerald, ki bi danes praznovala 100 let.
1

Veselo praznovanje 107-letne Marte, ki skrbi sama zase in obožuje čokolado

V domu starejših v Preddvoru je bil prav poseben dan - njihova stanovalka Marta Polak je namreč praznovala 107. rojstni dan.
9

25. april: Izumitelj, ki je razvil radijske prenose

Leta 1874 se je v bližini Bologne rodil italijanski inženir in Nobelov nagrajenec Guglielmo Marchese Marconi.

Borka Barbra Streisand praznuje 75. rojstni dan

Želja po priznanju in talent sta jo spravili iz revščine. Pri 75 letih se lahko Barbra Streisand pohvali z več grammyji, oskarjem za glavno vlogo v filmu Smešno dekle (1968) in zlatimi globusi.
8

Večerja malce drugače - s čokolado v vsaki jedi

Glede na to, da so na vse bolj priljubljenem festivalu čokolade v Radovljici letos med novimi okusi predstavili čokolado z zaseko, ocvirki, oljčnim oljem in mohantom, se je spodobilo, da festival ...
3

Poklon Hugu Wolfu, ki je Dunaj razburkal s svojimi neusmiljenimi glasbenimi kritikami

" V času svojega bivanja na Dunaju je pravzaprav bolj kot skladatelj slovel kot glasbeni kritik pri časopisu Wiener Salonblatt, kjer si je prislužil svojo prvo - morda tudi malce dvomljivo - slavo, ...

"V Sloveniji imamo največ oldtimerjev na posameznika"

"Pred leti smo šli v Velenje gledat katrco, ki jo je imel lastnik še po 30 letih oblečeno v folijo iz tovarne, sedež je bil v plastiki, volan je bil v plastiki. Ves čas od nakupa jo je imel v garaži ...
22

Dneve "človekove najboljše prijateljice" bo okronal svetovni dan knjige in avtorskih pravic

Od leta 1995 na današnji dan zaznamujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic, praznujemo pa ga na dan, ko so se rodili ali umrli nekateri velikani svetovne literature – kot so Miguel de ...
1

Umrla je Erin Moran iz Srečnih dnevov, nekoč ene najbolj gledanih ameriških serij

Poslovila se je ameriška igralka Erin Moran, ki je že v zgodnjih najstniških letih zaslovela z vlogo v televizijski komični seriji Srečni dnevi , nekaj časa najbolj gledani seriji v Združenih ...
1

Jack Nicholson pri 80: "V vsaki vlogi je del mene"

Ameriški igralec, producent, režiser in scenarist Jack Nicholson praznuje 80 let. V bogati karieri je bil dvanajstkrat nominiran za nagrado ameriške filmske akademije in je prejel tri oskarje.
7

Poslovila se je sopranistka Ada Sardo, nekdanja prvakinja mariborske opere

Umrla je sopranistka Ada Sardo, nekdanja nosilka repertoarja in prvakinja Opere SNG Maribor, kjer je debitirala z vlogo Aide v istoimenski Verdijevi operi.

RTV v živo
02:50 Info-kanal
07:00 Dobro jutro, izbor
01:50 Košarka: državno prvenstvo (Ž), finale: Athlete Celje - Triglav, posnetek iz Celja
06:30 Otroški kanal
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook