Moja generacija

Video: V 60 letih zbral več kot 700 planiških značk

75-letni Sašo Suknaič planiške značke zbira od svojega 14. leta. Prvo mu je kupila učiteljica na šolskem izletu, sam zanjo namreč ni imel dovolj denarja. In rodila se je ljubezen za vse življenje ...

Si bomo pomlajevali kri in se tako ohranjali zdrave dlje časa?

Raziskovalci z univerze v nemškem Ulmu so odkrili, da lahko matične celice v krvi znova aktivirajo z dodatkom beljakovine, imenovane osteopontin, in tako "pomladijo" kri.
5

Ravno starejši motoristi bi morali obvladati osnove gimnastike

Za vožnjo z motorjem ni dovolj zgolj psihološka in fizična pripravljenost. Moramo imeti tudi potrebno gibčnost.
12

Video: Bralna značka pri 90? Zakaj pa ne, saj so še vedno živi!

V Domu starostnikov Slovenj Gradec že četrto leto prebirajo knjige za bralno značko Toneta Partljiča: z amisel se je porodila, ko ob pisateljevem prvem obisku doma med 10 tisoč knjigami v knjižnici ...

Hiša Franko prejela naziv najboljša restavracija v Sloveniji

Laskavi naslov najboljše restavracije v Sloveniji in nagrado strokovne komisije si po novem lasti Hiša Franko, z mednarodno prepoznavno kuharsko mojstrico Ano Roš.
27

23. marec: Jurij Vega - edini Slovenec, čigar ime srečamo na Luni

Na današnji dan leta 1754 se je v vasici Zagorica nad Dolskim rodil slavni matematik in topniški častnik Jurij Vega. Po končani gimnaziji je študiral filozofijo na liceju v Ljubljani, po koncu ...

Rudi Škof: »Bosa noga je bil čevelj, ki se je obnavljal«

Kamniti kiparski izdelki po novomeških ulicah in vsakoletna snežena skulptura Primicove Julije ter pesnika Franceta Prešerna nas privedejo do hiše Rudija Škofa.

Oddelek za paliativno oskrbo Onkološkega inštituta praznuje desetletnico

Oddelek za akutno paliativno oskrbo Onkološkega inštituta v Ljubljani, ki je pomemben del oskrbe bolnikov z rakom, letos praznuje deset let ustanovitve in delovanja.

22. marec: Rodil se je avtor pesmi Nekoga moraš imeti rad

Leta 1924 se je v Slovenskih Konjicah rodil slovenski pesnik Ivan Minatti, najbolj znan po zbirki Nekoga moraš imeti rad.

Jabolčni zavitek z rozinami

Sestavine: 50 dag listnatega testa, moka, 1,5 kg jabolk, 1 limona, sladkor, cimet, 4 keksi petit beurre, 10 dag rozin, približno 7 dag masla. Limonino lupinico nastrgamo, sadež ožmemo.

Foto in video: Sončen začetek koledarske pomladi

Z enakonočjem se je na severni polobli začela koledarska pomlad, prvi pomladni dan pa je bil sončen in za ta čas s precej visokimi temperaturami.
1

21. marec: Praznuje filozof Slavoj Žižek

Na današnji dan leta 1949 se je v Ljubljani rodil slovenski filozof Slavoj Žižek. Je eden izmed filozofov z največjo medijsko pozornostjo v svetovnem merilu.

20. marec: Novinarji preslepili evropskega poslanca Thalerja, ki je sprejel ponudbo podkupnine

Leta 2011 je v javnost prišla zgodba o takratnem evropskem poslancu Zoranu Thalerju. Novinarji Sunday Timesa so mu očitali, da je bil pripravljen sprejeti 100.000 evrov podkupnine.

Michael Caine: Vodka in cigarete zgodovina, edina pregreha je slanina

Legendarni britanski igralec Michael Caine (84) je iskreno spregovoril o strahu pred smrtjo in ukrepih, ki jih je sprejel, da bi se ji še za nekaj časa izognil.
15

Fašistična arhitektura: devet obokov za devet črk priimka Mussolini, šest za ime Benito

Velja, da večno mesto obiskovalcem ponuja spomenike iz domala vseh obdobij zgodovine, zadnje veliko obdobje mestne arhitekture pa je znano kot fašistično dvajsetletje.
15

RTV v živo
22:45 Šport
22:55 Vreme
22:45 Polnočni klub: Kri ni voda
00:00 Svetovni popotnik: Turčija, ponovitev
22:30 Informativna oddaja v angleščini in nemščini
23:00 Poročila
Facebook