Moja generacija

Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu

V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
28

Marko Bulc v novem soloprojektu premišlja altruizem

“Če v letalu pade pritisk, najprej nataknite kisikovo masko sebi, nato pomagajte drugim.” Je lajna, ki jo večno poslušamo na letalih, primer razumnega vedenja ali pa ilustracija nealtruistične družbe?
1

Jezikovni spletovalec: Trenerka ali trenirka?

"Če ne govorim pravilno, to še ne pomeni, da ne vem, kako se pravilno reče." Pogosto se v našem jezikovnem spominu utrdi neustrezna oblika besede, čeprav teoretično sicer vemo, da je napačna.
47

Slovenski znanstveniki odkrili gen, ki povzroča prezgodnje staranje

V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC) so predstavili gen za prezgodnje staranje, ki so ga odkrili slovenski znanstveniki in raziskovalci Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko ...
39

Vatikan in Kitajska do izboljšanja skaljenih odnosov prek izmenjave umetnin

Vatikan in Kitajska sta se dogovorila za medsebojno izmenjavo slik, vaz in skulptur - za "umetnostno diplomacijo" sta se ta miniaturna in ogromna država odločili v duhu prizadevanj zgladitve pogosto ...
12

"Prevzem televizij bi dvignil račune za vsa gospodinjstva"

Vlada ZDA, ki pritiska, naj Slovenija dovoli Telemachu prevzem Pro Plusa, je ustavila največjega operaterja AT&T pri prevzemu televizijskih mrež Time Warnerja.
113

Kako v dvoje odplesati solo, namenjen dvema glasovoma?

V plesni predstavi Solo za dva glasova bo na odru zaživela plesna interpretacija pesnitve mehiškega nobelovca Octavia Paza, ki so jo avtorji zavestno vpeli v sedanjost.

Sedem desetletij ljubezenske zgodbe: Filip in Elizabeta praznujeta 70 let poroke

Britanska kraljica Elizabeta in njen mož, princ Filip, vojvoda Edinburški, praznujeta častitljivo 70. obletnico poroke - ob platinastem jubileju bosta sicer k praznovanju povabila le najožje ...
12

Foto in video: Parklji že šesto leto strašili po Goričanah

Parklji so vse, ki so se v soboto mudili v Goričanah pri Medvodah, močno prestrašili, saj se je Noči parkeljnov v Goričanah udeležilo ogromno ljudi.
9

20. november: Adam Bohorič - spomin na slavista

Leta 1598 je v Nemčiji umrl slovenski slavist, šolnik in eden prvih slovenskih protestantskih piscev Adam Bohorič. Bohorič se je rodil okoli leta 1520 v bližini Brestanice.

Foto: Gospod Riblja Čorba se je priklonil svojim backvokalistom - mariborskim upokojencem

"Recite ji, naj nič ne skrbi - poljubil jo bom naslednjič, ko se vidiva," Bora Đorđević prek MMC-ja sporoča 88-letni Ani Belina, ki je skupaj s svojimi sostanovalci navdušila Stožice.
32

Video: Prihodnji teden smuka tudi v Kranjski Gori in na Krvavcu

Tudi ta konec tedna obratujejo žičnice na Kaninu in Voglu, prihodnji petek pa bodo novo smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu, ki mu je organizacija World Ski Award podelila nagrado za najboljše ...
15

Foto: Kaj razodeva muzej, posvečen knjigi vseh knjig

Te dni je v nekdanjem skladišču v bližini osrednjega nakupovalnega središča v glavnem mestu ZDA svoja vrata odprl sicer živopisen Muzej Biblije, ozadje katerega pa ni povsem brezmadežno.
4

Zadnja v češčini napisana knjiga Milana Kundere šele po skoraj 40 letih izšla na Češkem

Knjiga smeha in pozabe , kakor nosi naslov zadnje v češčini napisano delo češko-francoskega pisatelja Milana Kundere, je šele 38 let po nastanku izšla na njegovih rodnih tleh.

19. november: Rodi se dr. Janez Bleiweis

Na današnji dan leta 1808 se je v Kranju rodil slovenski časnikar, politik, zdravnik in živinozdravnik Janez Bleiweis. Osnoval in urednikoval je slovenski časopis Kmetijske in rokodelske novice.

RTV v živo
07:00 Dobro jutro
11:15 Vem!, kviz
10:20 Hišica v preriji (VI.), ameriška nadaljevanka, 15/24
11:10 Halo TV: Ravnanje z odpadki; gost: Sebastjan Zupanc, Zbornica komunalnega gospodarstva, GZS
10:30 Storž: Jani Bele
11:00 Poročila
Facebook