Moja generacija

Na vladni strani veselje, Kovačič napovedal ustavno presojo zakona o drugem tiru

Po uveljavitvi zakona o drugem tiru bo opolnomočenje dobilo projektno podjetje 2TDK, sledilo bo odpiranje ponudb za izvedbo pripravljalnih del in pogovori z Madžarsko.
243

25. september: Rodil se je Boris Ziherl

Na današnji dan se je leta 1910 v Trstu rodil filozof, politik, marksistični teoretik in publicist Boris Ziherl. Zaradi komunističnega prepričanja je bil že pred drugo svetovno vojno večkrat zaprt.

24. september: Nesreča vzela legendarnega Jureta Robiča

Na današnji dan leta 2010 je v prometni nesreči umrl ekstremni kolesar Jure Robič, petkratni zmagovalec peklenske preizkušnje Raam. Robič se je rodil 10. aprila 1965.
7

V Brežicah 12 novih oskrbovanih stanovanj nepremičninskega sklada

V novozgrajeni stavbi v Brežicah so pred nekaj dnevi odprli 12 oskrbovanih stanovanj, ki so namenjena stanovalcem, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje.
5

Pomoč starejšim: brezplačen prevoz do zdravnika, trgovine ali po opravkih

Vse več starejših potrebuje pomoč, predvsem na podeželju, kjer so starejši ljudje brez avtomobila.
1

Umrl je hrvaški skladatelj in nekdanji urednik Jugotona Pero Gotovac

Poslovil se je znani hrvaški skladatelj, dirigent in glasbeni producent Pero Gotovac, znan kot avtor številnih uspešnic s hrvaških glasbenih festivalov.
2

23. september: Zlat slovenski dan v Sydneyju

Leta 2000 so na olimpijskih igrah v Sydneyju za zlati dan slovenskega športa poskrbeli strelec Rajmond Debevec ter veslača Iztok Čop in Luka Špik.

Vnuki Matissovega modela neuspešni s tožbo proti londonski Narodni galeriji

Narodna galerija v Londonu je v četrtek dosegla ovržbo tožbe, v kateri so trije vnuki modela Henrija Matissa poskušali pridobiti sliko, ki naj bi bila ukradena kmalu po drugi svetovni vojni.

Kronična mieloična levkemija - nekoč smrtna, danes samo še kronična bolezen

V Sloveniji za kronično mieloično levkemijo na novo zboli od 12 do 20 bolnikov na leto, a na srečo gre za bolezen, pri kateri je znanost v zadnjih petnajstih letih dosegla največji preboj in postala ...

22. september: Rodil se je eden in edini - Ronaldo

Rojstni dan praznuje legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luis Nazario de Lima, preprosto - Ronaldo. Ronaldo je odrasel v revni soseski Ria de Janeira.

Bill Gates: "Žal mi je za kombinacijo tipk Control-Alt-Delete"

Bill Gates, soustanovitelj računalniškega velikana Microsoft, je na vprašanje, ali bi pri delovanju računalnikov tega podjetja kaj spremenil, odgovoril: "Da. To, da za zagon ne bi bilo treba ...
52

Sto let od "čudeža" pri Kobaridu, ki mu je pomagala megla

Gosta megla je poskrbela za presenečenje in ključno pripomogla k čudežu oz. polomu Italijanov pri Kobaridu, ki je Avstro-Ogrski z nemško pomočjo prinesel dokončno zmago na soški fronti.
31

Ivanka Mežan, prejemnica vesne za stransko vlogo: Najlepši je stik z ljudmi

"Že ko sem hodila na oder, sem čutila, da so z menoj. Ne morem vam povedati, kako me je to dvignilo. Čutila sem povezavo z vsakim posebej, " je Ivanka Mežan ganjeno komentirala dejstvo, da je bila ...
2

Ana Frank kot glavna protagonistka risoromana

Dnevnik Ane Frank je še ena izmed knjig, ki bo izšla v "obogateni" različici, saj prihaja risoroman, avtorja katerega sta režiser in scenarist Ari Folman ter ilustrator David Polonsky, ki načrtujeta ...
2

Monumentalen kip Kalašnikova bedi nad središčem Moskve

V ruski prestolnici so te dni slovesno odkrili devet metrov visok kip izumitelja legendarne jurišne puške AK-47 Mihaila Kalašnikova, tako rekoč " ruske kulturne blagovne znamke ".
16

RTV v živo
13:30 Panoptikum: Nacionalni program za kulturo 2018-2025
14:25 Osmi dan
13:40 Ljudje in zemlja, izobraževalno-svetovalna oddaja TV Maribor
14:35 Polnočni klub: Kje ste kadri, kje inženirji?
13:20 Osmrtnice in obvestila
14:00 Poročila
Facebook