Moja generacija

15. avgust: Povezava Tihega in Atlantskega oceana

Leta 1914 so tudi uradno odprli Panamski prekop ter tako povezali Atlantski in Tihi ocean. Gradnja prekopa se je začela leta 1906.

Dobra letina: potrošniki bodo letos lahko uživali jabolka domačega porekla

Po dveh slabih letinah, ki sta bili posledica spomladanskih pozeb, bodo sadjarji letos imeli nadpovprečen pridelek.
28

Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor"

"Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
21

14. avgust: Slovo graditelja "slovenskih piramid"

Na današnji dan leta 1786 je umrl slovenski geodet, gradbenik in vzgojitelj številnih kartografov Jožef Mrak, znan tudi kot graditelj "slovenskih piramid". Mrak je bil vodja in glavni predstavnik t.

Kraljica soula Aretha Franklin v hudih zdravstvenih težavah

Legendarna ameriška pevka Aretha Franklin, ki so ji pred osmimi leti odkrili raka trebušne slinavke, naj bi bila v izredno slabem zdravstvenem stanju.
7

Video: Kanal gostil tradicionalne skoke v Sočo

Kanal ob Soči je bil znova prizorišče že tradicionalne prireditve skoki z mostu, ki je ena od bolj odmevnih vsakoletnih popestritev turistične ponudbe v Posočju.
5

Grob pesnika in slikarja Williama Blaka je končno dobil nagrobnik

Vse se je začelo, ko sta se ljubitelja angleškega pesnika in slikarja Williama Blaka tako rekoč prelevila v detektiva ter na londonskem pokopališču Bunhill Fields po letih raziskovanja tudi našla ...

Kosci in kosice v Cerknem podrli Guinnessov rekord

V Cerknem je z ročnimi kosami travo kosilo kar 570 koscev in kosic. Sodelujoči so se zbrali, da bi se kot največja skupina koscev vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov.
12

Pacienti koncesionarjev stroške rentgenskega slikanja zob pogosto plačajo sami

Zobozdravstvene storitve, ki bi za zavarovance morale biti brezplačne, pogosto niso. Gre za rentgensko slikanje zob – pravico iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
50

Spodbujanje komunizma, kakor se ga očita razstavi del Fride Kahlo na Madžarskem

Štiriinšestdeset let po smrti Fride Kahlo so njena politična prepričanja in njeno zasebno življenje deležni skrbnega vnovičnega premisleka na Madžarskem, kar pa je med drugim spodbudilo razpravo o ...
51

Viktor in Amalija Knavs, Melanijina starša, dobila ameriški potni list

Viktor in Amalija Knavs, starša Melanie Trump, sta v četrtek dobila državljanstvo ZDA. Do zdaj sta čez lužo bivala na podlagi zelene karte, ki sta jo lahko podaljševala zaradi Melanie.
68

Cvetača z jajci in maslom

Sestavine: 1 velika cvetača (težka vsaj 1 kg), 8 dag masla, 2 dag drobtin, 3 jajca, sol. Jajca trdo skuhamo. Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Skuhamo jih v osoljeni vodi in odcedimo.

110. obletnica rojstva Rika Debenjaka, stebra ljubljanske grafične šole

Z izborom slik, ilustracij, grafičnih plošč in grafik – s poudarkom na zadnjih – se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru poklanjajo Riku Debenjaku ob 110. obletnici njegovega rojstva.

Badjurova nagrada režiserju in scenaristu Tugu Štiglicu

Prejemnik letošnje Badjurove nagrade, ki jo v sklopu Festivala slovenskega filma (FSF) vsakoletno že tradicionalno podeljujejo za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti, je r ežiser in ...
1

John C. Reilly in Steve Coogan kot Stan in Olio, komika in prijatelja

Britanski igralec Steve Coogan in njegov ameriški kolega John C. Reilly sta v novem filmu postala legendarni komedijantski duo, ki sta ga sestavljala Stan Laurel in Oliver Hardy.
1

RTV v živo
07:00 Dobro jutro, poletni izbor
08:40 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja, ponovitev
07:50 Mulčki: Preveč navihana, risanka, ponovitev
08:00 Zverjasec, risani film, ponovitev
07:40 Veste, kaj jeste?:
08:00 Poročila
Facebook