Recept - Dobro počutje - Moja generacija

Za pripravo pustnih krofov si morate vzeti dovolj časa

K pustnemu rajanju sodi tudi kulinarika, in sicer so med najbolj priljubljenimi krofi. Včasih so bili na mizi samo v pustnem času, danes so na voljo skozi vse leto.

Lignji s paradižnikom

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), 1 dl suhega belega vina, 2 čebuli, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.
1

Svinjsko meso z ananasom

Sestavine: 50 dag svinjine, 5 rezin ananasa (svežega ali iz pločevinke), 6 šalotk, 1 žlička rjavega sladkorja, 1 žlica jabolčnega ali balzamičnega kisa, 6 žlic olivnega olja, sol.

Som v pečici z mešano zelenjavo

Surovine: som (0,8-1 kg), oljčno olje, sol, bel poper, bučka, 2 sveži papriki, koromač, dobra pest paradižnika češnjevca, 6 strokov česna, srednje velika čebula, 4 krompirji, peteršilj, rožmarin, ...

Porova kremna juha s stebelno zeleno

Sestavine: 30 dag pora, 20 dag krompirja, 15 dag stebelne zelene, strok česna, jušna osnova, žlička kisle smetane, nasekljan peteršilj, sol in poper, 8 dag masla.

Krompirjevi čolnički s kislim zeljem

Sestavine: 4 veliki krompirji, nadev iz kislega zelja, 200 g kuhane čičerike, 200 g kuhane prosene kaše, popečena slanina, 200 g kisle smetane, pomešane z malo mleka, nariban parmezan ali drug sir ...

Čebulna solata s sirom

Sestavine: 3 srednje velike čebule, 200 g gavde ali podobnega sira (enaka teža sira kot čebule), sol, poper, 1 jogurt, 3 žlice kisle smetane, olivno olje, balzamični kis.

Losos z radičem in smetano

Sestavine: 60 dag lososovega fileja brez kože, 30 dag rdečega radiča (trevisano), 3 žlice masla, 1 dl kisle smetane, žlica hrena iz kozarčka, sol, poper.

Svinjina s suhim sadjem

Sestavine: 80 dag puste svinjine, 3 žlice moke, 4 manjša kisla jabolka, 20 dag suhih marelic, 20 dag suhih sliv (brez koščic), 2,5 dl jabolčnega soka brez dodanega sladkorja, 1 žlica gorčice, 2 ...

Čokoladna krema s smetano

Sestavine: 4,5 dl smetane, 15 dag temne čokolade za kuhanje, 2 žlici pomarančnega likerja. Čokolado nasekljamo ali grobo naribamo. V kozici segrevamo 2,5 dl smetane, a ves čas pazimo, da ne zavre.

Polnjena repa na planinskem repniku s pocvrto slanino

Sestavine (za polnjeno repo): 2 okrogli repi z listi, ½ čajne žličke soli, 70 ml kisle smetane, 100 g mladega, slanega kravjega sira, 20 g krušnih drobtin, 20 g masla, ščepec kajenskega popra, čajna ...

Mafini z zimskimi dišavnicami

Sestavine: 10 dag surovega marcipana, 5 dag mandljev, 5 dag kandirane pomarančne lupinice, 5 dag rozin, 33 dag moke, 1 zavitek pecilnega praška, 15 dag masla, 10 dag rjavega sladkorja, 1 zavitek ...

Tortica Sofya Agnessa

Sestavine za bele oblačke: odcejeno tekočino ene konzerve čičerke iz hladilnika, žlička vinskega kamna, 3 žlici limoninega soka, 200 g sladkorja v prahu, ščep soli, žlica vaniljeve esence oz.

Polnjena rdeča pesa s sirom

Sestavine: 12 enako velikih gomoljev rdeče pese, 3 šalotke, 1 strok česna, 2 polnozrnati žemljici, 15 dag parmezana, 5 dag suhih, v olju vloženih paradižnikov, nekaj vejic timijana, maslo, sol, poper.

Kolač z medom in suhim sadjem

Sestavine: 10 dag masla in za pekač, 20 dag kostanjevega medu, 10 dag rjavega sladkorja, 3 jajca, 5 dag suhih fig, 5 dag suhih datljev, 30 dag moke, 2 žlički pecilnega praška, po ena žlička mletega ...

RTV v živo
19:25 Zrcalo tedna
19:45 Šport
18:05 Alpsko smučanje - veleslalom (M), posnetek
19:45 Žrebanje Lota
19:00 Radijski dnevnik
19:30 Obvestila
Facebook