Recept - Dobro počutje - Moja generacija

Kuhan por v solati z meto

Sestavine: 80 dag mladega pora, 6 žlic olivnega olja, 3 žlice kisa, nekaj vejic sveže mete, sol, poper. Por dobro očistimo in operemo, nato pa kar cele rastline nekaj minut kuhamo v osoljenem kropu.

Svetlikajoč lešnikovo-čokoladni namaz

Sestavine: 400 g lešnikov, 400 g čokolade (60 % kakavovih delcev), 40 g sladkorja v prahu, 1/2 vaniljevega stroka, 1/2 žličke soli, 1 žlička lešnikovega olja, 20 g sladke smetane, če želite bolj ...
2

Juha s pretlačeno cvetačo

Sestavine: 1 cvetača, jušna osnova ali voda, 1 žlica masla, 2 žlici moke, 1 rumenjak, 1 žlica kisle smetane, limonin sok, sol, poper.

Brokolijeva juha s koromačem

Sestavine: majhna glava brokolija, glava koromača, 2—3 stroki česna, 1 srednja čebula, 5 listov ohrovta, maslo za praženje, sol, poper, poljubne začimbe, 3 skodelice vode ali zelenjavne jušne ...

Osvežujoč bezgov ledeni čaj s hibiskusom, meto in mladimi koprivami

Sestavine: 3 cvetovi bezga, 10 vrhcev mladih kopriv, 1 čajna vrečka hibiskusa za lepo barvo, 1 limona, 1 pomaranča, 5 g mete, led, 3 žlice medu. Zavremo vodo in vanjo potopimo zelišča in cvetove.

Riževa solata z jajci in papriko

Sestavine: 30 dag riža, tri jajca, tri špičaste zelene paprike, dve žlici vloženih kaper, nekaj vloženih inčunovih filejev, olivno olje, kis, sol, poper.

Lososov file v kakavovem objemu

Potrebujemo: 300 g lososa, 60 g kakavovih zrn, sol, poper, 120 g svežih belušev, 60 g korenčka, 60 g stročjega graha. File lososa začinimo in ga povaljamo v strtih kakavovih zrnih.
4

Špageti s češnjevim paradižnikom, žafranom, čokolado in kakavom

Sestavine: 160 g špagetov, 120 g češnjevega paradižnika, 1 zavojček pravega žafrana, oljčno olje, 2 dag 70-odstotne čokolade, 2 dag kakavovih zrn, svež suh čili, 40 g parmezana, sol.

Breskve s pomako iz gozdnih sadežev

Sestavine: 4 breskve, 1 melona, 20 dag rdečega ribeza, 30 dag borovnic, 15 dag malin, 15 dag jagod, 2 limoni, sladkor. Gozdne sadeže preberemo, očistimo.

Špinačna omaka z mandeljni

Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan. Špinačo temeljito operemo in odcedimo.

Pomladni kruh s šparglji

Testo: 400 g namenske moke za kvašeno testo, 30 g kvasa, 1 dl mlačnega mleka, žlička medu, žlička soli, 30 g stopljenega masla, 1 žlica kisle smetane, 1 rumenjak, 2 dl mlačne vode, pest zdrobljenih ...

Divji šparglji s prepeličjimi jajci in belo furlansko polento

Potrebujemo: 180 g divjih špargljev, 6 prepeličjih jajc, 60 g masla, sol, poper, 80 g bele polente. Divje šparglje narežemo, jih popražimo na posoljenem maslu ter dodamo ocvrta prepeličja jajca.
1

Jabolčni zavitek z rozinami

Sestavine: 50 dag listnatega testa, moka, 1,5 kg jabolk, 1 limona, sladkor, cimet, 4 keksi petit beurre, 10 dag rozin, približno 7 dag masla. Limonino lupinico nastrgamo, sadež ožmemo.

Deruni ali kartopljaniki

Sestavine: 1 kg krompirja, 200 g čebule, 2 jajci, 2 stroka česna, 2 žlici moke, 2 žlici kisle smetane, sveže mleti črni poper, 10 g vinskega kamna, olje za cvrtje.

Kroštole

Sestavine: 30 dag moke, 1 dl sladke smetane, 2 jajci, polovica limone, ščepec soli, 1 liter oljčnega olja (za cvrtje). Večkrat presejano moko prelijemo s toplo smetano.

RTV v živo
02:30 Info-kanal
05:30 Poletna scena
01:55 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook