Recept - Dobro počutje - Moja generacija

Lososov file v kakavovem objemu

Potrebujemo: 300 g lososa, 60 g kakavovih zrn, sol, poper, 120 g svežih belušev, 60 g korenčka, 60 g stročjega graha. File lososa začinimo in ga povaljamo v strtih kakavovih zrnih.
4

Špageti s češnjevim paradižnikom, žafranom, čokolado in kakavom

Sestavine: 160 g špagetov, 120 g češnjevega paradižnika, 1 zavojček pravega žafrana, oljčno olje, 2 dag 70-odstotne čokolade, 2 dag kakavovih zrn, svež suh čili, 40 g parmezana, sol.

Breskve s pomako iz gozdnih sadežev

Sestavine: 4 breskve, 1 melona, 20 dag rdečega ribeza, 30 dag borovnic, 15 dag malin, 15 dag jagod, 2 limoni, sladkor. Gozdne sadeže preberemo, očistimo.

Špinačna omaka z mandeljni

Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan. Špinačo temeljito operemo in odcedimo.

Pomladni kruh s šparglji

Testo: 400 g namenske moke za kvašeno testo, 30 g kvasa, 1 dl mlačnega mleka, žlička medu, žlička soli, 30 g stopljenega masla, 1 žlica kisle smetane, 1 rumenjak, 2 dl mlačne vode, pest zdrobljenih ...

Divji šparglji s prepeličjimi jajci in belo furlansko polento

Potrebujemo: 180 g divjih špargljev, 6 prepeličjih jajc, 60 g masla, sol, poper, 80 g bele polente. Divje šparglje narežemo, jih popražimo na posoljenem maslu ter dodamo ocvrta prepeličja jajca.
1

Jabolčni zavitek z rozinami

Sestavine: 50 dag listnatega testa, moka, 1,5 kg jabolk, 1 limona, sladkor, cimet, 4 keksi petit beurre, 10 dag rozin, približno 7 dag masla. Limonino lupinico nastrgamo, sadež ožmemo.

Deruni ali kartopljaniki

Sestavine: 1 kg krompirja, 200 g čebule, 2 jajci, 2 stroka česna, 2 žlici moke, 2 žlici kisle smetane, sveže mleti črni poper, 10 g vinskega kamna, olje za cvrtje.

Kroštole

Sestavine: 30 dag moke, 1 dl sladke smetane, 2 jajci, polovica limone, ščepec soli, 1 liter oljčnega olja (za cvrtje). Večkrat presejano moko prelijemo s toplo smetano.

Video: Prosena kaša v lončku in limonova pita

Sestavine: 100 g prosene kaše, 200 ml mandljevega mleka, ščep soli, 20 g masla, jagodičevje, sadje, 100 g skute (maskarpone, jogurt), 20 g rezanih mandljev.
1

Tunin mousse z radičem

Sestavine: 3 male pločevinke tunine, 3 dag suhih paradižnikov, 3 dag kaper, 4 v olju vloženi inčunovi fileji, 10 dag kislih kumaric, 5 dag masla, 1 glavica rdečega radiča (trevisano), poper, sol.

Žele iz breskev in jogurta

Sestavine: 250 g breskev iz pločevinke, 250 g jogurta, 10 dag vaniljevega sladkorja, 2 žlički agarja, ščepec soli, 1 strok burbonske vanilje, 2 dl vode ali smetane, 2 dl breskovega kompota, 1 limona ...

Navadna krompirjeva juha

Potrebujemo: 1/2 kg krompirja, 4 j. žlice olivnega olja, 2 j. žlici moke, 1 čebulo, 2 korenčka, 1 vejico peteršilja, 1 lovorov list, malo soli, malo popra.

Nadevani lignji z lososom in pango

Potrebujemo: 2 večja jadranska lignja, 12 dag lososa, 12 dag pange, 2 beljaka, 2 rumena korena, 2 korenčka, malo soli, malo popra, 5 dag kisle smetane, malo muškatnega oreščka, olivno olje.
2

Cesarski praženec z jabolki

Sestavine: 5 jajc, približno 2 dl mleka, 6 dag sladkorja v prahu, 1,2 dl smetane, 20 dag moke, 5 dag masla, 8 dag mandljevih lističev, 4 jabolka, rjavi sladkor, cimet, sol.

RTV v živo
02:55 Info-kanal
05:40 Kultura
01:25 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
05:05 Poročilo sinoptikov, živo, vreme, temperature, biovreme po Sloveniji ob petih
05:15 Iz sporedov
Facebook