Recept - Dobro počutje - Moja generacija

Poletni lubenično-jagodni sok

Sestavine: 1/2 kg lubenice, 200 gramov jagod, 1 limona, 100 ml vode, 2-3 žlice agavinega sirupa, 1 žlica sladkorja. Lubenici odstranimo peške in jo damo v mikser.

Lignji v paradižnikovi omaki

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), dl suhega belega vina, 2 čebuli ali 5 šalotk, 2 stroka česna, oljčno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.

Ajdove palačinke z borovnicami

Sestavine: približno 2,5 dl mleka, jajce, 1 žlica olja, 5 dag moke, 5 dag ajdove moke, 25 dag borovnic, 1 dl rdečega vina, žlica sladkorja v prahu, 2 dl smetane, cimet, zavitek vaniljevega sladkorja.

Tortilja sendviči s pršutom, kislo smetano in zeleno solato

Za 3 sendviče potrebujemo: 3 večje pšenične tortilje, 3 manjše koruzne tortilje, 9 rezin pršuta, 3 pesti naribanega sira (gavda, edamec, mocarela), 3 čajne žličke kisle smetane, ščepec belega popra, ...

Zaljubljena jagodna marmelada s cvetovi bezga

Sestavine: 1 kg očiščenih in narezanih zrelih domačih jagod, 750 g sladkorja, 5 cvetov bezga, vaniljin sladkor ali strok vanilje, sok 2 limon, 1 žlička citronske kisline, 25–50 g agarja v prahu ...


Piščanec s sezamom po azijsko

Sestavine: 50 dag piščančjega fileja, 4 žlice medu, po 2 žlici sojine omake in riževega kisa, žlica sezamovega olja, strok česna, 2 cm ingverjeve korenike, 2 žlici sezamovih semen, šopek koriandra, ...

Pogača s kislim zeljem in salamo

Sestavine: 40 dag testa za pico, čebula, 15 dag pikantne suhe salame, 35 dag kislega zelja, 1 dl kisle smetane, jajce, olje, žlička škroba, muškatni orešek, sol, poper.
2

Solata s špinačo proti pomladanski utrujenosti

Potrebujemo: skodelico kuhane prosene kaše, 120 g svežih mladih špinačnih listov, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, pest češnjevih paradižnikov, razpolovljenih, nekaj popečenih šampinjonov (po ...

Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Sestavine: 35 dag kuhanih testenin, 30 dag brstičnega ohrovta, 20 dag svežih šampinjonov, 10 dag graha, 3 dl smetane za kuhanje, 3 jajca, strok česna, 10 dag korenja, olje, sol in poper, pehtran, ...


Za pripravo pustnih krofov si morate vzeti dovolj časa

K pustnemu rajanju sodi tudi kulinarika, in sicer so med najbolj priljubljenimi krofi. Včasih so bili na mizi samo v pustnem času, danes so na voljo skozi vse leto.

Lignji s paradižnikom

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), 1 dl suhega belega vina, 2 čebuli, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.
1

Svinjsko meso z ananasom

Sestavine: 50 dag svinjine, 5 rezin ananasa (svežega ali iz pločevinke), 6 šalotk, 1 žlička rjavega sladkorja, 1 žlica jabolčnega ali balzamičnega kisa, 6 žlic olivnega olja, sol.

Som v pečici z mešano zelenjavo

Surovine: som (0,8-1 kg), oljčno olje, sol, bel poper, bučka, 2 sveži papriki, koromač, dobra pest paradižnika češnjevca, 6 strokov česna, srednje velika čebula, 4 krompirji, peteršilj, rožmarin, ...

RTV v živo
23:35 Nova prijateljica, francoski film, ponovitev
01:20 Dnevnik Slovencev v Italiji
23:55 Aritmični koncert - Zebra Dots, studijski koncert, ponovitev
00:25 Videotrak
23:15 Glasbena cesta 2.3.1.5
00:00 NOČNI PROGRAM
Facebook