Zdravje - Dobro počutje - Moja generacija

Pacienti koncesionarjev stroške rentgenskega slikanja zob pogosto plačajo sami

Zobozdravstvene storitve, ki bi za zavarovance morale biti brezplačne, pogosto niso. Gre za rentgensko slikanje zob – pravico iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
5

Slovenija po številu obolelih za melanomom nad evropskim povprečjem

Čezmerna izpostavljenost sončnim žarkom je najpogostejši vzrok za nastanek kožnega raka. Število obolelih za to boleznijo hitro narašča, melanom pri nas vsako leto odkrijejo pri več kot 500 ljudeh.
29

Ohladite se s čajem nazobčane mete in melise

V poletnih dneh nas večina najprej pomisli na hladno pijačo, s katero se bomo ohladili. Zeliščar Jože Majes pa je priporočal ohlajen čaj nazobčane mete in melise, ki mu dodate še malo citronke.

Napovedujejo se nevihte, močan veter in ponekod tudi toča

V petek popoldne lahko v notranjosti Slovenije nastanejo močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, krajevno se lahko pojavi tudi toča, sporoča Agencija RS za okolje, ki opozarja tudi na veliko ...
12

Pred nami je najbolj vroč teden v tem poletju

Slovenijo je zajel p rvi letošnji vročinski val v tem poletju. Najbolj vroče bo do sredine tedna. Za zdaj pa, kot pravijo na Arsu, ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala.
46

Školjke in ribe iz slovenskega morja so varne za uživanje

Analiza kemijskega onesnaženja v morskih ribah in školjkah iz slovenskega morja, vzorčenih v letu 2017 in prvi polovici letošnjega leta, je pokazala, da so varne za uživanje.
9

Prvi vročinski val nas bo dosegel v nedeljo

Prvi vročinski val bo po napovedih vremenoslovcev dosegel tudi naše kraje, najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna.
44

Približno 56 milijonov ljudi ne ve, da so okuženi z virusom hepatitisa C

Na Infekcijski kliniki v Ljubljani potekajo pred svetovnim dnem hepatitisa, 28. julija, brezplačna in anonimna testiranja na okužbo z virusom hepatitisa C. Brezplačno testiranje so v Sloveniji ...
7

Število bolnikov z lymsko boreliozo narašča

Lani je bilo v celem letu prijavljenih 4.554 primerov lymske borelioze, letos pa so samo do 7. julija to bolezen, ki jo prenašajo okuženi klopi, odkrili pri 3.617 ljudeh, samo v prejšnjem tednu so ...
10

Zobozdravniki: Za čakalne vrste nismo krivi mi

V odboru za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije trdijo, da za čakalne vrste niso krivi zobozdravniki, ampak sistem.
66

Odpoklic zmrznjenega graha in zelenjavnih polpetov zaradi možnosti bakterije

Podjetje Eta Kamnik je iz prodaje odpoklicalo zmrznjen grah madžarskega porekla, saj ne morejo izključiti možnosti kontaminacije izdelka z bakterijo listerio monocytogenes.
24

Kočevje v kratkem do dveh novih centrov za duševno zdravje

Zdravstveni dom Kočevje bo iz zdravstvene blagajne prihodnje leto dobil sredstva za vzpostavitev Centra za duševno zdravje odraslih ter Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov.
5

Toča v velikosti teniških žogic v Črnomlju, močne nevihte tudi na vzhodu Slovenije

Hudo neurje z debelo točo se je okoli 16. ure zneslo nad okolico Črnomlja in Novega mesta in povzročilo veliko škode. Okoli 15 minut je razbijalo stekla in lomilo strešnike.
145

Genski test lahko napove, ali bo kemoterapija sploh koristila

Okoli 70 odstotkov žensk, ki zbolijo za najpogostejšo obliko raka dojk, na podlagi genskega testa ne bi potrebovalo kemoterapije, je razkrila ameriška študija.
9

"Demenca je med nami, prej ko človek dobi diagnozo, bolje je"

"Moji mami so diagnozo postavili pred 11 leti, in sploh ne vem, kako bi brez diagnoze. Ker na začetku je demenca stvar posameznika, pozneje je pa to bolezen, s katero se ukvarja celotna družina, in ...
21

RTV v živo
14:15 Se zgodi: Očetje na obisku, slovenska nanizanka, 12/15
14:50 Ambienti
14:15 Avtomobilnost
15:00 Akcènt: Pripovedovanje v digitalnih časih
14:30 Sobotno branje:
15:00 Radio danes, radio jutri
Facebook