Zdravje - Dobro počutje - Moja generacija

Pred klopi se zaščitite z oblačili in repelenti

V grmovju mešanih gozdov, travi in gozdni podrasti se že nahajajo klopi, ravno tako na vrtu.

Demenca - še neozdravljiva, a vseeno je pomembno, da jo odkrijemo zgodaj

Demenca je neozdravljiva bolezen, ki prizadene možganske funkcije, kot so spomin, mišljenje, orientacija in sposobnosti presoje. Zdaj jo bodo poskusno odkrivali tudi v okviru projekta Adam.
3

"Osem let in pol po možganski kapi živim lepše življenje, kot sem ga živel prej"

Možganska kap, ki vsako leto prizadene okoli 4.000 prebivalcev Slovenije, je premagljiva, so pred evropskim dnevom možganske kapi, ki bo 9. maja, izpostavili strokovnjaki ter predstavniki združenja ...
17

Dan higiene rok: vzrok za okužbo so pogosto tudi okužene roke zdravstvenih delavcev

Čiste roke so ključnega pomena za preprečevanje prenosa okužb, predvsem v zdravstvenih ustanovah - v evropskih bolnišnicah namreč na leto do 10 odstotkov bolnikov zboli za okužbo, povezano z ...
8

Ni že vsaka neprespanost motnja spanja

Trden spanec je osnova za uspešen začetek dneva in dnevno spopadanje z različnimi nalogami, ki jim moramo biti kos. Če prihaja do motenj spanca, to vpliva na kvaliteto posameznika in njegovo okolico.

Akcija 'Ne čakaj, postani darovalec' popeterila vpis med darovalce

S kampanjo Ne čakaj, postani darovalec, ki se je začela v januarju, je število opredelitev darovalcev organov po smrti v registru močno naraslo, in sicer v primerjavi z enakim obdobjem lani kar za ...
10

Svetovni dan zdravja v središče postavlja depresijo

Letošnji svetovni dan zdravja poteka pod geslom Spregovorimo o depresiji in v središče postavlja najpogostejšo duševno motnjo, ki še vedno ni dovolj prepoznana in zdravljena.
15

Bolniki že lahko izkoristijo možnost zdravljenja z medicinsko konopljo

Zdravljenje s konopljo in njenimi derivati je po nekaterih državah že razširjeno, v Sloveniji naj bi ga dokončno uvedli do konca tega leta.
6

Si bomo pomlajevali kri in se tako ohranjali zdrave dlje časa?

Raziskovalci z univerze v nemškem Ulmu so odkrili, da lahko matične celice v krvi znova aktivirajo z dodatkom beljakovine, imenovane osteopontin, in tako "pomladijo" kri.
20

Sonce poleg vas na plan privablja tudi klope in z njimi bolezni

V Sloveniji je med boleznimi, ki jih prenašajo klopi, zelo nevaren klopni meningoencefalitis, proti kateremu se lahko cepimo.
11

Za rakom v Sloveniji letno umre več kot 5.000 ljudi

Pojavnost rakavih bolezni se v Sloveniji povečuje in se je v zadnjih 20 letih skoraj podvojila. Letno zboli okoli 12.000 Slovencev, polovica manj pa jih umre.
51

Več kot ve pacient o zdravilih in zdravnik o pacientu, bolj bo uporaba zdravil varna

O zlorabi oziroma nemedicinski rabi zdravil govorimo, če ljudje jemljejo zdravila v druge namene, kot so bila predpisana, in v drugačnih odmerkih.
3

Ministrica: Najvišji razred bo plačeval 75 evrov zdravstvenega zavarovanja, najnižji 20

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je javnosti predstavila nov predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki prinaša številne novosti, med njimi je časovno omejen ...
646

Na IJS-ju razvili mali EKG, ki stanje srca sporoča pametnemu telefonu

Raziskovalci Instituta "Jožef Stefan" (IJS) so razvili prenosni medicinski pripomoček za trajno in natančno spremljanje srčnega ritma, ki podatke redno sporoča na mobilni telefon.
13

Uresničevanje zaveze - proizvajalci brezalkoholnih pijač ne oglašujejo več otrokom

Pred letom dni je 11 proizvajalcev brezalkoholnih pijač podpisalo zavezo o odgovornosti, rezultati podpisane zaveze pa se že kažejo v praksi, med drugim podpisniki ne oglašujejo več otrokom.
27

RTV v živo
02:55 Info-kanal
05:40 Kultura
01:25 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
05:15 Iz sporedov
05:20 Obvestila
Facebook