Zdravje - Dobro počutje - Moja generacija

Težko pričakovano podnebno poročilo: zvišanje povprečne temperature omejiti na 1,5 stopinje Celzija

Če želimo zvišanje povprečne temperature na Zemlji omejiti na 1,5 stopinje Celzija glede na predindustrijsko dobo, se mora ne le svetovno gospodarstvo, ampak tudi družba v celoti preoblikovati hitro ...
178

Zdravnikom bo omejeno osebno predpisovanje zdravil

Med spremembami pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja je tudi sprememba zdravniške pravice predpisovanja receptov za osebno rabo.
69

Tri nove terapevtske skupine zdravila – za visok krvni tlak in za zdravljenje posledic kemoterapije

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je konec septembra uvedel tri nove terapevtske skupine zdravil.
44

Svetovni dan srca: "Prioriteti sta služba in družina, časa za zdravo hrano in gibanje zmanjka"

"Največja človeška razvada je kajenje, nikoli ne začnite, tisti, ki že kadijo, naj takoj nehajo, tako lahko nemudoma največ naredimo za svoje srce," je ob svetovnem dnevu srca dejal podpredsednik ...
15

"Dobri medsebojni odnosi so za samomorilna nagnjenja kot voda za žejo"

Za preprečevanje samomora so daleč najpomembnejši dobri medsebojni odnosi, ki delujejo kot voda na žejo, ni pa se mogoče napojiti za tedne vnaprej, človek potrebuje stalen dotok, je za MMC povedala ...
45

Nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra, mogoče so tudi hudourniške poplave

Slovenijo so že zajele nevihte, ki v večjem delu države ovirajo promet, predvsem na Primorskem. Voznike zato opozarjajo, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.
19

Pasivno kajenje v otroštvu povečuje možnosti za smrt zaradi pljučne bolezni v odrasli dobi

Možnosti, da odrasli nekadilci umrejo za posledicami hude pljučne bolezni, so večje, če so odraščali s starši, ki so kadili, kaže raziskava ameriških znanstvenikov.
27

Pacienti koncesionarjev stroške rentgenskega slikanja zob pogosto plačajo sami

Zobozdravstvene storitve, ki bi za zavarovance morale biti brezplačne, pogosto niso. Gre za rentgensko slikanje zob – pravico iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
50

Slovenija po številu obolelih za melanomom nad evropskim povprečjem

Čezmerna izpostavljenost sončnim žarkom je najpogostejši vzrok za nastanek kožnega raka. Število obolelih za to boleznijo hitro narašča, melanom pri nas vsako leto odkrijejo pri več kot 500 ljudeh.
33

Ohladite se s čajem nazobčane mete in melise

V poletnih dneh nas večina najprej pomisli na hladno pijačo, s katero se bomo ohladili. Zeliščar Jože Majes pa je priporočal ohlajen čaj nazobčane mete in melise, ki mu dodate še malo citronke.

Napovedujejo se nevihte, močan veter in ponekod tudi toča

V petek popoldne lahko v notranjosti Slovenije nastanejo močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, krajevno se lahko pojavi tudi toča, sporoča Agencija RS za okolje, ki opozarja tudi na veliko ...
12

Pred nami je najbolj vroč teden v tem poletju

Slovenijo je zajel p rvi letošnji vročinski val v tem poletju. Najbolj vroče bo do sredine tedna. Za zdaj pa, kot pravijo na Arsu, ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala.
46

Školjke in ribe iz slovenskega morja so varne za uživanje

Analiza kemijskega onesnaženja v morskih ribah in školjkah iz slovenskega morja, vzorčenih v letu 2017 in prvi polovici letošnjega leta, je pokazala, da so varne za uživanje.
9

Prvi vročinski val nas bo dosegel v nedeljo

Prvi vročinski val bo po napovedih vremenoslovcev dosegel tudi naše kraje, najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna.
44

Približno 56 milijonov ljudi ne ve, da so okuženi z virusom hepatitisa C

Na Infekcijski kliniki v Ljubljani potekajo pred svetovnim dnem hepatitisa, 28. julija, brezplačna in anonimna testiranja na okužbo z virusom hepatitisa C. Brezplačno testiranje so v Sloveniji ...
7

RTV v živo
02:00 Info-kanal
06:00 Kultura
01:40 Videotrak
06:30 Otroški kanal
02:05 Kukamo v zgodovino radia, ponovitev
03:00 Poročila
Facebook