Na hren se večina spomni v času velikonočnih praznikov, a njegove številne zdrave lastnosti bi ga morale pogosteje uvrščati na naš jedilnik. Foto:
Na hren se večina spomni v času velikonočnih praznikov, a njegove številne zdrave lastnosti bi ga morale pogosteje uvrščati na naš jedilnik. Foto:

Hren odlikujejo številne protivnetne lastnosti, deluje tudi protirakavo in antibakterijsko, je pa tudi odličen diuretik, Vsebuje tudi veliko vitamina C, priporočljiva je njegova uporaba v primeru zamašenih sinusov. Hren lahko samo naribamo, ker njegova hlapljiva eterična olja zredčijo sluz in potem sprostijo naše dihalne poti.

Vsebuje tudi vitamine B-kompleksa, med minerali pa je Koširjeva izpostavila kalij, ki dobro vpliva na naše krvožilje.

Kot pri vsaki stvari, tudi pri hrenu velja pravilo zmernosti. "Hren uživajmo kot začimbo, kot dodatek jedem," svetuje Koširjeva. Hren vpliva na samo cirkulacijo, zato veliko ljudi opazi, da ko uživajo hren, da se začno potiti.

Celoten prispevek si lahko ogledate spodaj.