Prosti čas - Moja generacija

Kako v dvoje odplesati solo, namenjen dvema glasovoma?

V plesni predstavi Solo za dva glasova bo na odru zaživela plesna interpretacija pesnitve mehiškega nobelovca Octavia Paza, ki so jo avtorji zavestno vpeli v sedanjost.

Foto in video: Parklji že šesto leto strašili po Goričanah

Parklji so vse, ki so se v soboto mudili v Goričanah pri Medvodah, močno prestrašili, saj se je Noči parkeljnov v Goričanah udeležilo ogromno ljudi.
8

20. november: Adam Bohorič - spomin na slavista

Leta 1598 je v Nemčiji umrl slovenski slavist, šolnik in eden prvih slovenskih protestantskih piscev Adam Bohorič. Bohorič se je rodil okoli leta 1520 v bližini Brestanice.

Video: Prihodnji teden smuka tudi v Kranjski Gori in na Krvavcu

Tudi ta konec tedna obratujejo žičnice na Kaninu in Voglu, prihodnji petek pa bodo novo smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu, ki mu je organizacija World Ski Award podelila nagrado za najboljše ...
14

Foto: Kaj razodeva muzej, posvečen knjigi vseh knjig

Te dni je v nekdanjem skladišču v bližini osrednjega nakupovalnega središča v glavnem mestu ZDA svoja vrata odprl sicer živopisen Muzej Biblije, ozadje katerega pa ni povsem brezmadežno.
4

Zadnja v češčini napisana knjiga Milana Kundere šele po skoraj 40 letih izšla na Češkem

Knjiga smeha in pozabe , kakor nosi naslov zadnje v češčini napisano delo češko-francoskega pisatelja Milana Kundere, je šele 38 let po nastanku izšla na njegovih rodnih tleh.

19. november: Rodi se dr. Janez Bleiweis

Na današnji dan leta 1808 se je v Kranju rodil slovenski časnikar, politik, zdravnik in živinozdravnik Janez Bleiweis. Osnoval in urednikoval je slovenski časopis Kmetijske in rokodelske novice.

Pavel Mihelčič: Tudi kot skladatelj moraš ostati zvest samemu sebi

Orkester, zbor in solisti Slovenske filharmonije bodo pod taktirko dirigenta Stevena Loya drevi izvedli pet del Pavla Mihelčiča, s tem pa počastili 80. življenjski jubilej tega skladatelja, ...
3

Video: Kolin ne znamo ustrezno predstaviti in ponuditi

Novembra je Ljubljana tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharjev in vinarjev se vrstijo kulinarični dogodki, s katerimi si organizatorji želijo prestolnico postavili na gurmanski zemljevid.
48

Še nikoli videni Tutankamonovi predmeti po skoraj stoletju zapustili depo

V Kairu so odprli razstavo, na kateri so na ogled postavili še nikoli prej v javnosti videne dragocenosti iz slavne Tutankamonove grobnice - in to po skoraj celem stoletju ne ravno skrbnega ravnanja ...
2

Kdor poje, zlo ne misli? Britanska vlada podprla Brexit Big Band

Britanski glasbenik želi z veliko turnejo preseči spore med Otokom in Evropo, ki jih povzroča brexit. Načrtuje "brexitovske koncerte", uglasbil je tudi 50. člen Lizbonske pogodbe.
6

Zgodovina nenaravnih bitij: slavna enciklopedija spet na slovenskih tleh

Kar dobrih 120 let je trajalo, da se je združba bitij z zakrnelimi podvojenimi telesnimi deli, človeško-živalskih hibridov in mitoloških bitij v slavni enciklopediji italijanskega pravnika, filozofa ...
10

Guernica in bogata spletna baza dokumentov, povezanih s to "zadnjo špansko begunko"

" Slike ne smemo premikati. Bila je dolgo na poti. Zaradi velikosti se je poškodovala površina, " o 27 kvadratnih metrov veliki sliki pojasnjuje Rosario Peiró, kustosinja muzeja Reina Sofia.
2

Tina Maze sporočila veselo novico: Z Massijem pričakujeta otroka

Nekdanja smučarska šampionka Tina Maze je po daljšem času ugibanj tudi sama potrdila novico. Na družbenem omrežju Twitter je zapisala, da s partnerjem Andreo Massijem pričakujeta otroka.
103

Murkovo nagrado društva etnologov prejme Jana Mlakar Adamič

Na gradu Kromberk bo drevi Murkovo nagrado za 30-letno znanstveno delo v etnološkem muzealstvu in zasavski kulturi prejela Jana Mlakar Adamič. Nagrado ji bo podelilo Slovensko etnološko društvo.
1

RTV v živo
02:15 Info-kanal
05:45 Kultura
01:25 Zabavni kanal
07:00 Minka: Kihanje, risanka, ponovitev
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook