Prosti čas - Moja generacija

Lado Leskovar v razprodani Gallusovi dvorani: ni še čas za poslednji vlak

Sprehod skozi čas s prvoosebnim pripovedovalcem je kratek povzetek večera, ki ga je pred razprodano Gallusovo dvorano uprizoril "živa legenda" Lado Leskovar skupaj s številnimi gosti.
18

Michelangelov žrtvovani Izak se prvič razodeva očem javnosti

Najbrž si restavratorji, ko so se lani lotili restavriranja Michelangelove risbe Žrtvovanje Izaka , niso predstavljali, da bi med svojim delom lahko odkrili še eno različico tega motiva.

Stoletje kraljice džeza oziroma prve dame pesmi Elle Fitzgerald

" Edino, kar je boljše od petja, je še več petja, " je nekoč dejala ameriška pevka Ella Fitzgerald, ki bi danes praznovala 100 let.
1

Borka Barbra Streisand praznuje 75. rojstni dan

Želja po priznanju in talent sta jo spravili iz revščine. Pri 75 letih se lahko Barbra Streisand pohvali z več grammyji, oskarjem za glavno vlogo v filmu Smešno dekle (1968) in zlatimi globusi.
8

Poklon Hugu Wolfu, ki je Dunaj razburkal s svojimi neusmiljenimi glasbenimi kritikami

" V času svojega bivanja na Dunaju je pravzaprav bolj kot skladatelj slovel kot glasbeni kritik pri časopisu Wiener Salonblatt, kjer si je prislužil svojo prvo - morda tudi malce dvomljivo - slavo, ...

Jack Nicholson pri 80: "V vsaki vlogi je del mene"

Ameriški igralec, producent, režiser in scenarist Jack Nicholson praznuje 80 let. V bogati karieri je bil dvanajstkrat nominiran za nagrado ameriške filmske akademije in je prejel tri oskarje.
7

Umrla je Erin Moran iz Srečnih dnevov, nekoč ene najbolj gledanih ameriških serij

Poslovila se je ameriška igralka Erin Moran, ki je že v zgodnjih najstniških letih zaslovela z vlogo v televizijski komični seriji Srečni dnevi , nekaj časa najbolj gledani seriji v Združenih ...
1

Poslovila se je sopranistka Ada Sardo, nekdanja prvakinja mariborske opere

Umrla je sopranistka Ada Sardo, nekdanja nosilka repertoarja in prvakinja Opere SNG Maribor, kjer je debitirala z vlogo Aide v istoimenski Verdijevi operi.

Skrivnostnost živalsko-demonične maske: Miheličevi kurenti ob 110. obletnici njegovega rojstva

Med letoma 1936 in 1941, ko je France Mihelič živel v mestu kurentov, je dokumentiral vse pustne like, vendar ga je najbolj pritegnil prav slikoviti in v tančico skrivnosti odeti lik kurenta, ki ...
1

Novo življenje kultnega "bullija": pivnica na kolesih

Matej Špehar je lansko poletje v strugi reke Rižane našel skoraj popolnoma uničen Volkswagnov "hipijevski kombi" brez lastnika, motorja ali koles.
33

Najvišje priznanje umetnostnozgodovinske stroke Damjanu Prelovšku

Slovensko umetnostnozgodovinsko društvo bo nagrado Izidorja Cankarja letos podelilo Damjanu Prelovšku za izjemen prispevek na področju raziskovanja slovenske arhitekture, še zlasti arhitekture ...
4

Foto: Bronasti Jurij Gagarin se je slovesno izkrcal v Ksevtu

" Njegovo ime in podvig bo vzor še za več naslednjih generacij, ki bodo ustvarjale prihodnost razvoja visokih tehnologij in spoznavanja vesolja. Prav te generacije pa bodo prispevale tudi k ...
5

Goli Jezus, ki ga je Michelangelo izdelal še kot najstnik, se je vrnil pod svojo streho

V firenško cerkev Santo Spirito se je vrnil leseni Jezus, ki ga - poleg tega, da ga je stesal Michelangelo v najstniških letih - dela posebnega tudi dejstvo, da je Božji sin na razpelu popolnoma gol.
3

John Cleese se spet peča z BBC-jem, prihaja nova serija Edith

Čeprav je John Cleese še nedavno zanikal možnost za obuditev sodelovanja z BBC-jem, kjer je nastajala tudi njegova serija Fawlty Towers , si je britanski komik očitno premislil.
1

82-letna didžejka pretresa tokijsko klubsko sceno

Čez dan Sumiko Ivamuro v Tokiu vodi kitajsko restavracijo, kjer že šest desetletij dela cmoke, ponoči pa kot DJ Sumirock vrti glasbo v tokijskih nočnih klubih. Stara je 82 let.
3

RTV v živo
02:50 Info-kanal
07:00 Dobro jutro, izbor
01:50 Košarka: državno prvenstvo (Ž), finale: Athlete Celje - Triglav, posnetek iz Celja
06:30 Otroški kanal
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook