Prosti čas - Moja generacija

Video: Bralna značka pri 90? Zakaj pa ne, saj so še vedno živi!

V Domu starostnikov Slovenj Gradec že četrto leto prebirajo knjige za bralno značko Toneta Partljiča: z amisel se je porodila, ko ob pisateljevem prvem obisku doma med 10 tisoč knjigami v knjižnici ...

Hiša Franko prejela naziv najboljša restavracija v Sloveniji

Laskavi naslov najboljše restavracije v Sloveniji in nagrado strokovne komisije si po novem lasti Hiša Franko, z mednarodno prepoznavno kuharsko mojstrico Ano Roš.
27

23. marec: Jurij Vega - edini Slovenec, čigar ime srečamo na Luni

Na današnji dan leta 1754 se je v vasici Zagorica nad Dolskim rodil slavni matematik in topniški častnik Jurij Vega. Po končani gimnaziji je študiral filozofijo na liceju v Ljubljani, po koncu ...

22. marec: Rodil se je avtor pesmi Nekoga moraš imeti rad

Leta 1924 se je v Slovenskih Konjicah rodil slovenski pesnik Ivan Minatti, najbolj znan po zbirki Nekoga moraš imeti rad.

Rudi Škof: »Bosa noga je bil čevelj, ki se je obnavljal«

Kamniti kiparski izdelki po novomeških ulicah in vsakoletna snežena skulptura Primicove Julije ter pesnika Franceta Prešerna nas privedejo do hiše Rudija Škofa.

21. marec: Praznuje filozof Slavoj Žižek

Na današnji dan leta 1949 se je v Ljubljani rodil slovenski filozof Slavoj Žižek. Je eden izmed filozofov z največjo medijsko pozornostjo v svetovnem merilu.

20. marec: Novinarji preslepili evropskega poslanca Thalerja, ki je sprejel ponudbo podkupnine

Leta 2011 je v javnost prišla zgodba o takratnem evropskem poslancu Zoranu Thalerju. Novinarji Sunday Timesa so mu očitali, da je bil pripravljen sprejeti 100.000 evrov podkupnine.

Zlomljena srca zaradi Chucka Berryja, "ampak 90 let ni slabo za rokenrol"

Smrt legende rokenrola Chucka Berryja je užalostila glasbeni svet. Poklon velikemu ustvarjalcu, ki je umrl v soboto, so izrekli številni kolegi, pridružili pa so se jim tudi politiki.
18

Michael Caine: Vodka in cigarete zgodovina, edina pregreha je slanina

Legendarni britanski igralec Michael Caine (84) je iskreno spregovoril o strahu pred smrtjo in ukrepih, ki jih je sprejel, da bi se ji še za nekaj časa izognil.
15

Foto: Izraelska shramba starodavnih dragocenosti prvič odprla vrata novinarjem

V Izraelu so prvič v zgodovini novinarjem pustili pokukati v depo, ki hrani nacionalne dragocenosti, številne izmed njih izhajajo iz obdobja zgodnjega krščanstva.
3

Fašistična arhitektura: devet obokov za devet črk priimka Mussolini, šest za ime Benito

Velja, da večno mesto obiskovalcem ponuja spomenike iz domala vseh obdobij zgodovine, zadnje veliko obdobje mestne arhitekture pa je znano kot fašistično dvajsetletje.
15

Glenn Close, strupena markiza iz Nevarnih razmerij, praznuje 70 let

Nedavno so krožila ugibanja, ali bo ameriška igralka Glenn Close pri 70 letih postala najstarejše dekle Jamesa Bonda, vendar se to do zdaj ni zgodilo … Nikoli ne reci nikoli.
8

19. marec: Vse najboljše, Anja Rupel!

Leta 1966 se je rodila poppevka, radijska napovedovalka in voditeljica Anja Rupel. Anja se je z glasbo začela ukvarjati že v otroštvu.

Žare Veselič na Fidžiju živi na zemljišču, ki mu ga je podaril poglavar

Med enim od številnih potovanj po svetu je Žare Veselič, po poklicu fotograf, pristal na Fidžiju.
23

Dunajski dečki pod Unescovo zaščito, konec marca v Sloveniji

Dunajske dečke so zaradi njihove 500-letne zborovske in izobraževalne tradicije uvrstili na Unescov seznam nematerialne kulturne dediščine Avstrije.
2

RTV v živo
22:45 Šport
22:55 Vreme
22:45 Polnočni klub: Kri ni voda
00:00 Svetovni popotnik: Turčija, ponovitev
22:30 Informativna oddaja v angleščini in nemščini
23:00 Poročila
Facebook