Prosti čas - Moja generacija

Opera pod zvezdami: arije se bodo razlegale čez mariborski Mestni park

Promenada Mestnega parka v Mariboru je ponovno prizorišče Operne noči s koncertom najlepših opernih arij v izvedbi Simfoničnega orkestra SNG Maribor in solistov mariborske Opere.
3

Video: V Trebnjem vse pripravljeno na 45. teden cvička

Praznik vinskega posebneža so Dolenjci lani preselili v Trebnje, kjer bo tudi letos. Začel se bo v petek, ko bo potekala popoldanska povorka vinogradniških društev.
2

Umrl Roger Moore, tretji (in za številne najboljši) James Bond

V 90. letu je umrl britanski igralec Roger Moore, najbolj slaven po vlogi Jamesa Bonda, ki ga je upodobil v kar sedmih filmih.
72

Film Wima Wendersa s papežem Frančiškom, ne le o njem

Nemški režiser Wim Wenders svojemu raznolikemu filmskemu opusu dodaja še en dokumentarec, in sicer s papežem Frančiškom kot osrednjim likom.
2

Foto in video: Vila, ki iz vsakega prostora ponuja razgled na Blejski otok

Zaradi kratkega vselitvenega roka se je naročnik odpovedal želji po novogradnji, namesto tega si je zase in svojo družino zadal poiskati hišo s čudovitim razgledom in velikimi panoramskimi okni.
55

Slovo snemalca Janeza Cimpermana

V 84. letu je umrl dolgoletni sodelavec TV Slovenija, snemalec Janez Cimperman, ki je bil svojemu delu predan z dušo in srcem.

Srečna nagrajenca nagradne križanke ta teden sta ...

Tokratna nagrajenca nagradne križanke na spletni strani Moje generacije sta Ana Petrovič in Žiga Leskovšek.
6

Foto: Večni Salvador Dalí deli recepte za nesmrtnost

Katalonski umetnik Salvador Dalí je živel v soju žarometov, ustvarjal v osami ribiške vasice Port Lligat v Cadaquésu ter hrepenel po telesni in duhovni večnosti.
5

Mednarodni muzejski dan: hrami preteklosti odpirajo svoja vrata

Muzeji in spregledana preteklost: Nepovedano v muzejih je tema, s katero muzeji po svetu ob mednarodnem muzejskem dnevu, ki ga zaznamujemo že od leta 1977, vabijo med svoje zbirke.

Po novem odkritju Postojnska jama še daljša

Jamska potapljača sta našla do zdaj neznani naravni prehod med jamama Pivka in Magdalena in s tem dodatno podaljšala postojnski jamski sistem.
13

Picassova Sedeča ženska v modri obleki za 45 milijonov dolarjev k novemu lastniku

Sedeča ženska v modri obleki oziroma leta 1939 ovekovečena Dora Maar, muza Pabla Picassa, je bila prodana na dražbi hiše Christie's v New Yorku za 45 milijonov dolarjev (dobrih 40 milijonov evrov).

Video: Ljubitelji okamnele preteklosti zbrani v Tržiču

Tržič je znova postalo zbirališče za ljubitelje okamnin, mineralov in okolja. Tam poteka že 45. Minfos, mednarodna razstava, letos posvečena geološki zakladnici južne Slovenije.
6

Salvador Sobral: Zmaga ne bo spremenila mojih načrtov

Pesem Amar Pelos Dois je prepričala tako strokovne žirije kot gledalce po celi Evropi ter 27-letnemu Salvadorju Sobralu in Portugalski prinesla prvo evrovizijsko zmago.
143

"K likovnemu ustvarjanju se večina vrne v zreli dobi."

Pred dobrimi 30 leti je bila v letnem programu javnega sklada za kulturne dejavnosti ena sama likovna kolonija in vsako drugo leto ena t. i.
2

Kam ta konec tedna? Na Vipavsko na vino, v Trst na pivo

Predvsem na primorskem in goriškem koncu se obeta vinsko-kulinarično bogat konec tedna.
5

RTV v živo
13:50 Na vrtu, izobraževalno-svetovalna oddaja
14:20 Ambienti
13:25 Nagelj, japonska nadaljevanka, 55/151
14:00 Med valovi
13:45 Labirinti sveta, ponovitev
14:00 Poročila
Facebook