Prosti čas - Moja generacija

Slovo Johna Hearda, znanega kot "oče iz filma Sam doma"

Pri starosti 72 let je umrl ameriški igralec John Heard, ki se je večini vtisnil v spomin po vlogi očeta Kevina McAllisterja v obeh delih velike uspešnice 90. let preteklega stoletja Sam doma.
4

Umetniške dejavnosti na zdravniško predpisan recept?

Sodeč po poročilu dveletne britanske raziskave bi lahko zdravniško predpisovanje umetniških dejavnosti vodilo v drastično znižanje hospitalizacij.
2

95 let večno mladega Demetra Bitenca, na filmu pogosto odetega v nemške uniforme

" V filmu so združeni glamur, industrija in umetnost. Ne veš pa, kaj prevlada. A brez tega filma dejansko ni. Ljudje, ki se ne poznajo, se pri snemanju filma združijo v združbo, ki ima isti interes: ...

Izgubljeni raj s svojo revolucionarno dražjo do statusa prevodne uspešnice

V 12 knjigah opisani padec človeka, ki ga zavede Satan, je v zadnjih 30 letih doživel več prevodov kot poprej v vseh 350 letih - gre za veliko epsko pesnitev Izgubljeni raj Johna Miltona iz leta ...
4

Kitarski mag Carlos Santana: ob 70. rojstnem dnevu nova plošča

Carlos Santana je nekdaj zatrjeval, da se bo okrog 70. rojstnega dneva upokojil, pred današnjim dnem, ko je napočil ta datum, pa je za revijo Rolling Stone povedal, da je "upokojen od upokojevanja".
5

Zaprtje Modiglianijeve razstave zaradi domnevno velikega števila "neprebavljivih" ponaredkov

Oblasti v Genovi so se odločile zaseči kar 21 platen z razstave Modiglianijevih del, saj se je namreč izkazalo, da so nekatera razstavljena dela ne le ponaredki, temveč celo tako slabi ponaredki, da ...

Nikoli ni prepozno za test očetovstva: nastopil je dan Dalijevega izkopa

Za izkop posmrtnih ostankov španskega umetnika Salvadorja Dalija se je sodišče odločilo z namenom preverbe trditev španske vedeževalke Pilar Abel, ki je prepričana, da je umetnikova nezakonska hči.
4

Poslovil se je Max Gallo, avtor odmevnih zgodovinskih biografij

Umrl je zgodovinar, pisec in tudi politična osebnost Max Gallo, avtor odmevnih biografij zgodovinsko pomembnih osebnosti, kot so na primer Julij Cezar, Napoleon Bonaparte ali Charles de Gaull.
1

Poslovil se je fotograf Bogo Čerin, pomemben za razvoj umetniške fotografije pri nas

Umrl je fotograf Bogo Čerin, ki je sodil med mednarodno uveljavljene fotografe in pomembne protagoniste na področju razvoja umetniške fotografije na Slovenskem.
4

Pompejski koncert Davida Gilmourja na filmu prihaja jeseni v kinematografe

" Šestinštirideset let pozneje se magija vrača pod vulkan, " se v italijanščini glasi napovednik za koncertni film Live at Pompeii , ki ga je lani v Pompejih posnel David Gilmour, kitarist in pevec ...
11

Cinquecentov vzornik je star šest desetletij

V fiatu cinquecento veliko Slovencev vidi naslednika fiata 600, ki smo ga pri nas bolje poznali kot zastavo 750 oziroma fička, a to ne drži.
7

Česa si želijo turisti? Kulinarike, ogledov mest, pa tudi aktivnega dopusta

Letošnja turistična sezona bo očitno znova rekordna, saj so številke do zdaj odlične: v prvih petih mesecih smo s 13-odstotnim naskokom glede na lani imeli 2,2 milijona prenočitev tujih turistov.
7

V nahrbtniku naj bosta tudi prva pomoč in zemljevid

V poletnem času se marsikdo odpravi v hribe, vendar se je na turo treba tudi pripraviti in o njej zbrati čim več informacij.
3

Slovo italijanske filmske dive Else Martinelli

V starosti 82 let je umrla Elsa Martinelli, italijanska lepotica, katere kariera se je začela, ko jo je na neki naslovnici opazila žena Kirka Douglasa.

Foto: Živali, ki jim ni mar za razlike - nenavadna živalska prijateljstva

Če se ljudje obremenjujemo z najrazličnejšimi razlikami in težavami, pa je na drugi strani živalim za tovrstne stvari popolnoma vseeno.
3

RTV v živo
08:35 Leonardo: Konjska dirka, risanka
08:50 Kalimero: Pripravljen na vzlet, risanka
08:30 Kraji in običaji: Življenje z naravo, oddaja TV Koper-Capodistria
09:15 Bela sužnja, kolumbijska nadaljevanka, 17/62
08:05 Radijska igra za otroke: Jana Kolarič: Trije ježki
09:00 Poročila
Facebook