Prireditve - Prosti čas - Moja generacija

Kam ta konec tedna? Na ogled čipk, dobrote iz Italije, klavirski koncert in festival FUKSi

Nov konec tedna, nov pester izbor športnih, kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo italijanska tržnica Idea Italia in festival FUKSi v Ljubljani, Festival idrijske ...
3

Kam za konec tedna? Na pivo, vino in dobrote slovenskih kmetij

Kulinarični dogodki so v polnem razmahu, zato je možnosti, kaj doživeti v soboto in nedeljo, več kot dovolj, ne glede na to, iz katerega dela Slovenije prihajate.
10

Okroglih 80 let najsijajnejše zvezde Prirodoslovnega muzeja - mamuta

V Kamnik vabi nova razstava, posvečena 80. obletnici odkritja okostja mamuta v bližnjih Nevljah.
1

Video: Na Gradu Otočec izbrali letošnjo kraljico potic

Na gradu Otočec je drugo leto zapored potekal Festival velikonočne potice, na katerem je komisija med raznovrstnimi poticami iz vse Slovenije izbrala letošnjo zmagovalko.
7

Tokratni obisk podeželja v mestu v znamenju velikonočnih praznikov

Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani so se ob dogodku Podeželje v mestu ‒ velika noč na podeželju pretekli konec tedna že trinajstič zapored zbrali pridelovalci in predelovalci lokalnih izdelkov iz vse ...

V pozdrav pomladi tradicionalno spuščanje gregorčkov

Na predvečer gregorjevega, enega izmed slovenskih praznikov pomladi, po vodi znova tradicionalno spuščajo barčice s svečkami oziroma gregorčke. Tudi letos se bleščijo številne reke po Sloveniji.
2

Foto: Pustni smuk bajtarjev na Veliki planini

Med številnimi pustnimi dogodki je bil na najvišji ravni prav gotovo Pustni smuk, ki so ga na Mali planini pripravili člani Planinskega društva Bajtar.
3

Foto: Smučali in tekli tako kot pred 123 leti

Na Gori nad Ajdovščino so se zbrali ljubitelji starodobnega smučanja. Društvo Gora je v Tihi dolini pripravilo že dvajseti Filipov tek in spust.
1

Foto in video: S povorko se je začelo že 58. Kurentovanje

Ob izteku svečnice se je po tradicionalnem polnočnem kurentovem skoku na domačiji nekdanjega princa karnevala Zokija Matevža v Budini pri Ptuju začelo že 58. Kurentovanje.
14

Kurenti že stepli prah s svojih kožuhov in se pripravili na skok v pustni čas

Po tradicionalnem polnočnem kurentovem skoku na domačiji nekdanjega princa karnevala, ki vsako leto poteka na svečnico, se na Ptuju letos zelo hitro začenja že 58. Kurentovanje.
2

Kam na silvestrovo? Vabijo komedije, balet, opere in koncerti.

Kulturni hrami vas s pestrim programom v svojo družbo vabijo tudi ob slovesu letošnjega leta. Silvestrski program ponuja raznolik nabor opernih in baletnih predstav in drugih kulturnih dogodkov.

Kako v dvoje odplesati solo, namenjen dvema glasovoma?

V plesni predstavi Solo za dva glasova bo na odru zaživela plesna interpretacija pesnitve mehiškega nobelovca Octavia Paza, ki so jo avtorji zavestno vpeli v sedanjost.

Foto in video: Parklji že šesto leto strašili po Goričanah

Parklji so vse, ki so se v soboto mudili v Goričanah pri Medvodah, močno prestrašili, saj se je Noči parkeljnov v Goričanah udeležilo ogromno ljudi.
10

Nagradna igra: Večer z Borisom Cavazzo v vlogi poeta sredozemskega melosa

Čast odprtja nove sezone cikla Drama Akustika bo to nedeljo pripadla Borisu Cavazzi, ki bo tokrat kot pevec, interpret in poet z glasbo odprl vrata v svet, ki ga obdaja, in občutke, ki se v njem ...

Kako so živeli in hrepeneli med dveletnim obstojem cone A

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so pripravili občasno postavitev, s katero zaznamujejo 70-letnico nastanka zahodne slovenske meje. Razstava Začasna meja.
12

RTV v živo
16:30 Zlata dekleta (IV.): Pomladno obredje, ameriška humoristična nanizanka, 26/26
17:00 Poročila ob petih
16:35 Poljska : Senegal, prenos iz Moskve
19:00 Kolumbija : Japonska, vrhunci
16:15 Obvestila
17:00 Studio ob sedemnajstih, vmes: Poročila
Facebook