Ture avanture - Prosti čas - Moja generacija

Video: Kanal gostil tradicionalne skoke v Sočo

Kanal ob Soči je bil znova prizorišče že tradicionalne prireditve skoki z mostu, ki je ena od bolj odmevnih vsakoletnih popestritev turistične ponudbe v Posočju.
5

Oskrbnik doma na Kredarici: "Harmonika ni težava, a do neke normalne ure"

"Delavnik traja od petih zjutraj do desetih zvečer, če imaš srečo, si vmes dve uri prost," pravi oskrbnik Triglavskega doma na Kredarici Herman Uranič.
62

Pri Kornatih opazili jato z več kot 50 navadnimi delfini

Hrvaški raziskovalci z Instituta Plavi svijet so pri Kornatih v Jadranskem morju opazili več kot 50 navadnih delfinov, kar je največja jata, ki so jo v zadnjih desetletjih opazili v hrvaškem morju.
8

Z avtobusom na letališča v Benetke in Treviso

Nova potovalna pridobitev pri nas – avtobus Nomago shuttle bus – bo Ljubljano povezovala z letališči v Benetkah in Trevisu.
49

Gradnja istrskega topa v Monfortu v Portorožu odprta za javnost

V Pomorskem muzeju upajo, da bodo obalo v prihodnje krasila številna tradicionalna plovila, ki bi obogatila turistično ponudbo.

Imamo jo! Najlepšo planinsko pot v Sloveniji.

Pot, ki je prepričljivo zmagala v tekmi za najlepšo planinsko pot, je krožna pot Planina Blato–Planina pri Jezeru–Planina Dedno polje–Vrata (pod Zelnarico)–Prehodavci–Dvojno ...
17

Nova pravila bodo bolje ščitila dopustnike

V veljavo so stopila nova pravila o paketnih potovanjih, ki bodo potrošnike v EU-ju ščitila pri nakupu organiziranih potovanj.
5

Video: Katera je najlepša planinska pot v Sloveniji? Glasujte za finaliste!

V okviru akcije Očistimo gore poteka izbor za naj planinsko pot. Zdaj so znani trije finalisti. Do sobote, 30. junija, zvečer še lahko oddate svoj glas za enega izmed njih!
16

Kranjska Gora sredi priprav na poletno sezono

Turiste v Kranjski Gori v poletni sezoni čaka kar nekaj turističnih novosti, pa tudi spremembe v parkirnem režimu.
9

Kam ta konec tedna? Na jagode in šparglje, pivo, cviček in opero

Sončno vreme konec tedna bo kot nalašč za obisk kakšne izmed mnogih prireditev po Sloveniji, ki vabijo na cviček, jagode in šparglje, druženje ob jezeru ali ogled alpskega cvetja.
5

Vipavska dolina med deset najbolj "vročih" evropskih destinacij leta

"Vipavska dolina je prepredena z vasicami in zavitimi stezicami, ob katerih se po nežnih pobočjih raztezajo vinogradi, zato bi jo z lahkoto zamenjali za toskansko idilo," so zapisali pri Lonely ...
34

Foto: Zadnja velika divjina na Zemlji se šibi pod težo turistov

Čeprav Antarktika zaradi svojih nizkih temperatur, ki se gibljejo krepko pod ničlo, velja za eno izmed najmanj naseljivih območij sveta, pa veličastna in (skoraj) neokrnjena narava privablja ...
12

Filmski turizem v Sloveniji: najbolj očarajo Logarska dolina, Piran, Blejsko jezero ter Predjamski grad

Letos bodo na filmskem festivalu v Cannesu znova predstavljali Slovenijo kot privlačno destinacijo za filmske ustvarjalce, ki jim od lani država ponuja tudi denarna povračila.
12

Havajci v boj proti sončnim kremam, ki uničujejo korale

Večina izdelkov za zaščito pred soncem vsebuje kemikalije, ki uničujejo koralne grebene in škodijo oceanskim ekosistemom.
13

Kam konec tedna? Oranžna vina v Izoli, oljčno olje v Padni

Zadnji konec tedna v aprilu bo festivalsko ponovno pester - največ se bo dogajalo na primorskem koncu. Ljubitelji vin s podaljšano maceracijo (t. i.
4

RTV v živo
05:50 Odmevi
06:20 Poletna scena
05:20 Videotrak, ponovitev
06:30 Otroški kanal
06:00 Poročila
06:15 Pogovor z dežurnim meteorologom, biovreme in temperature po Sloveniji
Facebook