Ture avanture - Prosti čas - Moja generacija

Video: Prihodnji teden smuka tudi v Kranjski Gori in na Krvavcu

Tudi ta konec tedna obratujejo žičnice na Kaninu in Voglu, prihodnji petek pa bodo novo smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu, ki mu je organizacija World Ski Award podelila nagrado za najboljše ...
15

Video: Kolin ne znamo ustrezno predstaviti in ponuditi

Novembra je Ljubljana tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharjev in vinarjev se vrstijo kulinarični dogodki, s katerimi si organizatorji želijo prestolnico postavili na gurmanski zemljevid.
48

Video: Levstikovo pot od Litije do Čateža premagalo 15.000 pohodnikov

Idilična jesenska pokrajina, prijazni domačini in pester zabavno-kulturni program so na pot od Litije do Čateža privabili množico pohodnikov, ki so se sprehodili po Levstikovih stopinjah.
4

Foto: Jesenski "šov" matere narave v 50 fotografijah

Rjava, rdeča, rumena, oranžna, nekaj zelene. Jutranja meglica in sončni žarki, ki posijejo skozi njo. Sprehodi po šelestečem listju. "To je moč jeseni," poje Gal Gjurin. In prav ima.
18

Lonely planet: Leta 2018 je nujno obiskati tudi Julijske Alpe

Znani turistični vodnik Lonely Planet je objavil seznam najboljših potovalnih destinacij za prihodnje leto, na katerem med 10 regijami priporoča tudi obisk slovenskih Julijskih Alp.
29

"Domača naloga" Slovenije: kako enodnevne in tranzitne goste spremeniti v turiste?

Slovenija je lani s turizmom zaslužila 2,3 milijarde evrov, a skoraj dve tretjini so bili enodnevni in tranzitni gostje. Poleg tega več kot polovica turistov pride k nam le v štirih poletnih mesecih.
32

Video: 135 let Radencev - od zdravilišča do term in nazaj do zdravilišča

Radenci so bili nekoč turistični biser nekdanje skupne države. Danes se številnim toži po zlatih časih, ko je bilo zdravilišče poleg pomembne gospodarske sile tudi gibalo družabnega življenja.
3

Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel

Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
23

Mariborsko praznovanje ob tradicionalni trgatvi Stare trte

Letošnja že enaintrideseta slovesna trgatev Stare trte je na Lent privabila množico ljudi. Prvi grozd je letos častno utrgal dijak iz Novega mesta.
12

Razgledni stolp Vinarium gostil že 200 tisoč obiskovalcev

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium v Lendavskih goricah je v nekaj več kot dveh letih od odprtja sprejel 200.000. obiskovalca.
27

Naval turistov na Slovenijo - letos že skoraj devet milijonov prenočitev

Od januarja do avgusta letos so v slovenskih hotelih, apartmajih, kampih in drugih turističnih objektih našteli dobrih 3,38 milijona turistov, kar je skoraj 15 odstotkov več v primerjavi z letom ...
37

Foto: Mladiček belorokega gibona pokukal na svet

V dunajskem živalskem vrtu so se pred dnevi razveselili skotitve mladička belorokega gibona.

Plaže Algarveja: Dih jemljejo zaradi lepote, včasih pa tudi mrzle vode

Jug Portugalske je odlična izbira za vse, ki se želijo napajati lepot narave, kopati v krasnem morju in se izogniti hudi vročini.
45

Kam ta konec tedna? Na kraft pivo v Ljubljano, na vrhunsko kulinariko v Prekmurje

Kljub slabi vremenski napovedi je pred nami z dogodki bogat konec tedna, ki bo minil predvsem v znamenju kraft piva in lokalne kulinarike.
14

"Majhna, a mogočna" Slovenija na 11. mestu najlepših dežel na svetu

Turistični vodnik Rough Guides je sestavil novo lestvico 20 najlepših dežel na svetu. Na prvem mestu je pristala Škotska, Slovenija se je pristala v zlati sredini, lestvico pa zaokroža Vietnam.
100

RTV v živo
02:45 Info-kanal
05:45 Kultura
00:35 Zabavni kanal
07:00 Minka: Skoči!, risanka, ponovitev
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook