Čeprav je pesem Wind Beneath My Wings pelo več izvajalcev, se je najbolj spomnimo v izvedbi Bette Midler. Foto: EPA
Čeprav je pesem Wind Beneath My Wings pelo več izvajalcev, se je najbolj spomnimo v izvedbi Bette Midler. Foto: EPA

S pesmijo Wind Beneath My Wings, ki jo je Henley napisal v sodelovanju z Jeffom Silbarjem, se je leta 1989 na sam vrh glasbenih lestvic prebila Bette Midler, gre namreč za pesem iz romantične drame Beaches. Uspešnica je tistega leta dobila grammyja za "posnetek leta" (tega je dobila izvajalka) ter za pesem leta (tega sta si razdelila avtorja).

Pesem, ki je nastala že leta 1982, so sicer posneli tudi Lou Rawls, Sheena Easton, Gladys Knight and the Pips, Gary Morris in številni drugi.

Henley je bil v Nashvillsko dvorano slavnih tekstopiscev sprejet leta 2012. Predsednik ustanove je ob njegovi smrti pohvalil Henleyjev boj za pravice tekstopiscev, ki ga je šel večkrat promovirat tudi v Washington.

Leta 1937 v Teksasu rojeni Henley je, preden se je podal na glasbeno pot, sanjal o igralski karieri. A nato se je pridružil skupini Newbeats, ki se je leta 1964 na lestvice prebila z nalezljivo popevčico Bread and Butter, nato pa kratek čas preživela na turneji z The Kinks, Rolling Stones in drugimi.

Ko se je utrudil življenja na turnejah, se je Henley ustalil v Nashvillu in se posvetil pisanju pesmi. Kar nekajkrat so mu uspele tudi uspešnice; bil je denimo soavtor pesmi ‘Till I Get It Right, ki jo je pela Tammy Wynette, in He’s a Heartache (Looking for a Place to Happen), ki je bila hit za Janie Fricke.