Marija Podobnik je letos postala kmetica leta. Foto: MMC RTV SLO
Marija Podobnik je letos postala kmetica leta. Foto: MMC RTV SLO

Z možem, ki je upokojen šele zadnja leta, skrbita za kmetijo, katere glavna dejavnost je predvsem pridobivanje mleka. Zveza kmetic Slovenije jo je zato letos še posebej nagradila z nazivom, o katerem sta poklepetali z Lucijo Fatur.

Marija z možem skrbi za kmetijo in 18 krav, katerih mleko (okoli 80.000 litrov na leto) prodajata kmetijski zadrugi. Poleg tega pa sodeluje v številnih društvih, štiri leta je bila tudi v upravnem odboru zveze kmetic.

Kot je povedala že v nedavnem intervjuju za MMC, se, ko postori vse delo, ki ga na kmetiji le redko zmanjka, rada loti peke potic. Da so njene potice res odlične, priča tudi lepa bera priznanj z raznih ocenjevanj."Dvakrat sem dobila zlato, enkrat srebrno in bronasto priznanje," se pohvali. Dobro se zaveda, da mora biti kmet danes tudi izobražen, zato se redno udeležuje številnih izobraževanj, ki jih organizirajo v njej najbližjem podeželskem društvu Ivanščice iz Ivančne Gorice.

Celotno oddajo lahko poslušate TUKAJ. (kliknite na tukaj in odprlo se vam bo novo okno, kjer stisnite "trikotniček" za začetek predvajanja)

Intervju z Marijo Podobnik: Najbolj sem zadovoljna, ko je vse narejeno.