© Tourismusverband Radstadt Foto:
© Tourismusverband Radstadt Foto:
© F. Kaltschmid Hotel GmbH
© F. Kaltschmid Hotel GmbH
© F. Kaltschmid Hotel GmbH
© F. Kaltschmid Hotel GmbH
© Großglockner Hochalpenstraßen AG
© Großglockner Hochalpenstraßen AG
© Großglockner Hochalpenstraßen AG
© Großglockner Hochalpenstraßen AG
© M. Müller GmbH - Familypark
© M. Müller GmbH - Familypark
© M. Müller GmbH - Familypark
© M. Müller GmbH - Familypark
© Tierwelt Herberstein
© Tierwelt Herberstein
© Tourismusregion Mittelkärnten GmbH
© Tourismusregion Mittelkärnten GmbH
© Tourismusverband Murau-Kreischberg
© Tourismusverband Murau-Kreischberg
© Tourismusverband Radstadt
© Tourismusverband Radstadt
Die Schlösserstraße, © Thermenland Steiermark Harald Eisenberger
Die Schlösserstraße, © Thermenland Steiermark Harald Eisenberger
© Tourismusregion Klopeiner See - Südkärnten GmbH
© Tourismusregion Klopeiner See - Südkärnten GmbH

Koroška – raj za ljubitelje aktivnosti na prostem

Imate dovolj sivine vsakdana? Si želite novih dogodivščin? Potem je avstrijska Koroška pravi naslov za vas! V turistični regiji Celovec ob Vrbskem jezeru boste našli še skorajda neokrnjeno naravo, skrite kotičke in idilične kraje, daleč stran od masivnega turizma. Deželna prestolnica Celovec navdušuje z bogato zgodovino, živahnim mestnim utripom, odličnimi prireditvami in očarljivimi znamenitostmi. Mednje spadajo staro mestno jedro s palačami v značilnem slogu italijanskih mojstrov, Dvorana grbov v Deželni hiši ter Lendkanal, idilična vodna pot, ki vodi od središča mesta do vzhodnega zaliva Vrbskega jezera.

Regija Klopinjsko jezero – Južna Koroška vabi z najtoplejšimi jezeri v Avstriji, ki v poletnih mesecih dosežejo tudi 28 stopinj. Brezplačna ponudba „SeenFitness“ obsega pester športno-aktiven program: mountain biking, kolesarjenje, supanje, pohodništvo itd. Na najdaljši gorsko-kolesarski progi v Evropi, legendarni Flow Country Trail Peca, ki meri več kot 10 km, boste doživeli neponovljive hitrostne užitke.

V turistični regiji Srednja Koroška se čudovita, nežna naravna krajina prepleta s historično zapuščino dežele. Regija vabi s številnimi izletniškimi destinacijami, ki jih lahko odkrivate peš ali s kolesom. Posebno pozornost posvečajo e-kolesarjenju. Tako je na voljo 10 najsodobnejših e-koles, s katerimi se lahko odpravite na nepozabne kolesarske ture.

Dellach im Drautal slovi po zanimivih terapevtskih rovih "Heilklimastollen Barbara", prijetnem manjšem smučišču in kampu "Camping am Waldbad". V neposredni bližini so na voljo odlične možnosti za pohodništvo, kolesarjenje, plezanje, rafting in canyoning, 5 kilometrov stran pa se nahaja igrišče za golf.

Počitniška destinacija Flattach se nahaja tik ob vznožju ledenika Mölltal, najjužnejšega ledenika v Avstriji, ki po zaslugi svoje nadmorske višine zagotavlja snežne radosti vse od oktobra do maja. Regija nudi široko paleto športnih aktivnosti tudi v poletni sezoni: poletno smučanje, zabavo na divjih vodah, soteskanje, vodene pohode in še veliko več.

Štajerska – tako raznolika, tako čudovita

Štajerska regija Murau-Kreischberg je sinonim za užitke v naravi. Pozimi vabita v te konce legendarni Kreischberg s širokimi, odlično urejenimi smučarskimi progami, ter smučišče Frauenalpe, ki slovi kot pravi El Dorado za družine, v poletni sezoni pa je regija izjemno priljubljena pri ljubiteljih pohodništva, kolesarjenja in golfa.

Od štajerskega Semmeringa do pogorja Hochschwab in vse preko masiva Eisenerzer Alpen se razprostira VISOKA Štajerska. Zaznamujejo jo gorata pokrajina, turkizne vode in obširni gozdovi. Morda velja še vedno za skrivni namig, toda tukajšnja mesta imajo prav poseben čar, so povezana z naravo in se ponašajo z bogato kulturno ponudbo, s številnimi odmevnimi prireditvami in razstavami. Tudi s kulinaričnega vidika nudi VISOKA Štajerska posebna doživetja za vse čute. Vrhunski, večkrat odlikovani kuharski mojstri in gostilničarji s ponosom ponudijo najboljše, kar lahko ponudi narava.

Če se odločite za kampiranje na Štajerskem, boste deležni oddiha sredi narave, prijetne sprostitve, bogate kulture in odlične kulinarike. Regija se namreč ponaša z obsežnimi gorskimi verigami, romantičnimi vinskimi griči, kristalno čistimi gorskimi jezeri, številnimi termalnimi vrelci in več kot 200 dvorci ter gradovi.

Posebej zanimiva je iniciativa „Die Schlösserstraße“, ki združuje dvorce in gradove na Štajerskem in Gradiščanskem, katerih zgodovina je tako raznolika kot okolje v katerem se nahajajo. Stilno urejene historične zgradbe ustvarjajo prikladno okolje za visokokakovostne koncerte in razstave, prisluhnete lahko celo Dunajskim filharmonikom.

Solnograška – dežela presežnikov

Nekoliko južneje od Mozartovega mesta Salzburg leži zgodovinsko mestece Radstadt.
Okoliška pokrajina nudi nešteto možnosti za preživljanje prostega časa, domača gora Roßbrand pa dih jemajoči panoramski pogled na več kot 150 gorskih vrhov. Radstadt se nahaja v samem središču smučarskega združenja Ski amadé, ki navdušuje z raznolikimi smučarskimi progami v skupni dolžini ca. 860 km. Pestro ponudbo zaokrožujejo terme Amadé, osvetljeno sankališče in proge za tek na smučeh v skupni dolžini 180 km.

Med turistične vrhunce spada tudi visokogorska alpska cesta na Veliki Klek/Grossglockner, ki velja za eno najbolj fascinantnih panoramskih cest v Evropi in je od leta 2015 pod spomeniškim varstvom. Razgledna ploščad Franca Jožefa na 2.369 m nudi očarljiv razgled na snežišča najvišje gore v Avstriji in okoliške tritisočake. Če boste imeli kanček sreče, boste zagledali tudi svizce, kozoroge, gamse in mogočne orle.

Slikovita Tirolska

V naročju med mogočnim gorskim masivom Wilder Kaiser in nežnim travnatim hribovjem severnih Kitzbühelskih Alp leži regija Wilder Kaiser. Poleti in pozimi ponujajo štirje kraji na območju Wilder Kaiser - Ellmau, Going, Scheffau in Söll – raznoliko ponudbo aktivnosti na prostem in doživetje čiste narave. Vasica Ellmau je v zadnjih letih po zaslugi priljubljene nanizanke “Gorski zdravnik” deležna še posebne pozornosti. Tukaj se nahajajo tudi družinsko vodeni hotel, penzion in Haus Garden Hochfilzer, ki veljajo za oazo sprostitve za mlade in starejše.

V tirolskem Seefeldu, sredi očarljivega tirolskega visokogorskega sveta, se nahaja vrhunski hotel Alpenhotel … fall in Love, ki je pravi naslov za vse, ki hrepenite po romantiki in nemotenem druženju v dvoje. Doživeli boste oddih, ki bo nudil popolno kombinacijo živahnih doživetij, miru in sprostitve, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Dunaj, prestolnica kulture

Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine. Zato ne smete zapustiti mesta brez da bi obiskali kakšnega izmed vrhunskih muzejev. Iniciativa Museum Highlights in Vienna združuje sedem vrhunskih institucij, ki so v preteklosti pomagale sooblikovati mednarodno podobo Dunaja in danes privabljajo več milijonov obiskovalcev letno. V skupino spadajo znamenit Albertina, Umetnostnozgodovinski muzej, Leopoldov muzej, MAK - Muzej uporabne umetnosti, mumok – Muzej sodobne umetnosti, Prirodoslovni muzej in Tehnični muzej.

Skrivni namigi za družine

Se želite potopiti v svet zabave in čarovnije? Familypark v St. Margarethnu na Gradiščanskem je največji družinski doživljajski park v Avstriji. Štirje tematski svetovi na več kot 145.000 m2 poskrbijo s svojimi raznolikimi adrenalinskimi in vodnimi atrakcijami ter doživljajskimi predeli za nepozaben dan, poln smeha in zabave.

Spadate med ljubitelje živali, romantike, cvetlic ali umetnosti? Živalski svet Herberstein nudi doživetja za vsak okus! Odkrijte majhne in velike skrivnosti iz življenja živali in si oglejte več kot 500 živalskih vrst s petih kontinentov v skoraj pristnem naravnem okolju. Med obiskom starodavnega dvorca, sodobnega Gironcolijevega muzeja in zgodovinskih rožnih vrtov boste dobili vpogled v zgodovino grofovske družine Herberstein in na prijeten način zaokrožili vaš izlet.

Želite spoznati deželo in ljudi na bolj aktiven način? Potem je agencija Rad & Reisen GmbH s sedežem na Dunaju pravi naslov za vas! Je namreč ena vodilnih organizatorjev kolesarskih počitnic v Evropi in že več kot 27 let organizira kolesarska doživetja vzdolž Donave, v deželi Salzkammergut ter ob Nežiderskem in Bodenskem jezeru.

Vse te in še druge avstrijske turistične destinacije se ta teden pod streho ADVANTAGE AUSTRIA predstavljajo na sejmu NATOUR Alpe Adria v Ljubljani. Najdete nas v dvorani B/marmorna na razstavnem prostoru 27. Veselimo se vašega obiska!