Foto:
Foto:

Danes je svet okoli nas poln hitrih in tudi nepričakovanih sprememb, ki porajajo številne izzive in različne možnosti za začetek lastne podjetniške poti. V svet podjetništva se lahko uvajamo že od malih nog ali pa se za podjetniško pot odločimo pozneje v življenju.

Ustanovitev lastnega podjetja je zagotovo ena izmed pomembnih priložnosti za vsakega od nas. Podjetništvo prinaša v naše življenje mnogo pozitivnih stvari, hkrati pa se moramo zavedati, da bomo na samostojni podjetniški poti skoraj zagotovo zadeli tudi ob kakšno oviro. Vložiti je treba veliko truda, biti moramo inovativni in iznajdljivi, potrebujemo veliko znanja in tudi nekaj sreče, da uresničimo svoje sanje o lastnem uspešnem podjetju, ki deluje tako lokalno kot tudi globalno.

Za uresničitev svojih sanj o lastnem podjetju je izjemno pomembno imeti veliko znanja. Teoretično znanje, ki ga dobimo z izobraževanjem, moramo nujno nadgraditi z uporabnim podjetniškim znanjem. Predvsem pa se moramo naučiti teoretično znanje prenašati v prakso. Odlična priložnost za to so različni podjetniški dogodki, kjer izvemo, kako so teorijo prenesli v prakso že zelo izjemni in uspešni podjetniki. Druženje z njimi nam omogoči vpogled v njihovo poslovno razmišljanje in delovanje. V Sloveniji se podjetniška kultura v zadnjih desetih letih močno razvija tudi zaradi številnih zanimivih in z znanjem obogatenih podjetniških dogodkov.

Eden takih podjetniških dogodkov je, ki združuje študente in podjetnike in je orodje pri prenosu znanja med akademsko in podjetniško sfero. FestINNO je regijska čezmejna platforma za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških dejavnosti, stičišče povezovanja akademske sfere, gospodarstva, zainteresirane javnosti ter načrtovalcev politik podpore podjetništva. Tako imenovani festival inovacij bo potekal 26. maja 2016 na Fakulteti za management v Kopru. Njegov glavni namen je združiti teorijo in prakso.

Študij za bolj zabavno, inovativno ter v podjetništvo in gospodarske rezultate usmerjeno delo

Če želite stopiti na lastno podjetniško pot in vam primanjkujejo ustrezna znanja, če bi radi svoje znanje nadgradili s svežimi pristopi in prijemi za povečanje poslovne uspešnosti svojega podjetja oziroma če želite v ustaljenih organizacijah spodbujati inovativnost in kreativnost ter povečati inovacijsko uspešnost, potem je program Inoviranje in podjetništvo na Fakulteti za management prava izbira. O tem novem magistrskem študijskem programu boste več izvedeli tudi na festivalu inovacij FestINNO. Se vidimo!

Fakulteta za management poleg programa Inoviranje in podjetništvo razpisuje za študijsko leto 2016/2017 še naslednje magistrske študijske programe:

Želite izvedeti več o tem? Pridružite se nam na informativnih dnevih v maju in septembru 2016.

Vabljeni na Fakulteto za management po nova znanja!